Opskrift // Godt & Nemt Grydebrød – ACIE
Sommerhusliv // Vind langs vandet

Opskrift // Godt & Nemt Grydebrød

Opskrift // Godt & Nemt Grydebrød

Der går lidt opskrifter i den for tiden, men jeg hygger mig en del i køkkenet – tænker, at det er årstiden, der fordrer indehygge og hjemmebag.. Håber at I kan bære over med mig – hvis det virkelig er vejret, der spiller ind, så varer denne fase jo højst til en gang i april/maj næste år;)

Som nævnt fordrives tiden i sommerhus i disse dage – og hvad er mere oplagt end hjemmebagt brød til morgenmad? Derfor kastede jeg mig ud i en klassiker, som især hittede for et års tid siden i blogland. Jeg har alle dage været lidt langsom i det, så jeg giver nu “verdens bedste brød” aka. “grydebrøddet” en lille revival. For det er godt. Virkelig godt. Og en velsmagende reminder kan man vel altid bruge;)

 

OPSKRIFT

– 20g gær

– 600g hvedemel

– 0,5 liter vand

– 2 tsk salt

 

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilføj salt og tilføj til sidst mel. Dejen skal kun have så meget mel, at den stadig er fugtig, men lige akkurat slipper skålen. Lad herefter dejen hæve på køl i 12 timer. Når dejen har overnattet i køleskabet skal vendes ud på et melet bord, foldes sammen i 3 led og hæver herefter 2 timer ved stuetemperatur. Forvarm ovnen til 250grader – gryden (alle gryder uden plastik hådtag fungerer – støbejern er lækkert, men en standard IKEA-gryde kan også sagtens klare opgaven) skal varmes med ovnen. Når ovn og gryde er varm hældes dejen over i gryden (som skal være stor nok til at dejen kan fordobles i størrelse under bagningen – hellere for stor end for lille) og bages i 30 minutter under låg og herefter i 10 minutter uden låg. Lad brødet køle inden spisning. Haps.

 

Opskrift // Godt & Nemt Grydebrød

 

 

 

Opskrift // Godt & Nemt Grydebrød

 

7 kommentarer

 • The Insider

  Mumsi.. Det må bages med Bella.. ; )
  XX
  R

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Fedt fedt, så må jeg igang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare lækkert ud! Desværre spiser jeg ikke gluten fortiden… :S

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Nice! Jeg tænkte på, Acie om du ikke ville lave et indlæg omkring lækre, basis strik/uldtrøjer? – der er jo nogle i magasin og asos, men er der mon andre og hvilke mærker har du gode erfaringer med? Mangler virkelig strik i min garderobe – men de må gerne være lidt tynde i det og dejlig varme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gryde med glaslåg kan også sagtens bruges 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Mmm ser så godt ud, savlede også over det på Instagram tidligere, så tak for opskrift 🙂 men hvad gør man lige hvis man kun har gryder med glaslåg?? 😮

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for en super god opskrift:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerhusliv // Vind langs vandet