Opskrift // Spicy oksekødsfrikadeller

Fredag er blevet opskriftsdag – nu for 3. i fredag i træk;) Jeg ved ikke helt om det vil holde fremover, men på en eller anden måde passer det meget godt i ‘flowet’… Den her er faktisk et par dage gammel, for som I læser dette, er jeg på vej sydover mod sol, sne og ski… Jeg har sparet hvedekvoter sammen i hele januar for at have lov til at gå ombord i både pizzaer og pastaretter efter lange dage på ski – juhuuu, det bliver godt:)
Anyhow – de her oksekødsdeller er en favorit på Kajen. En stor favorit. Så stor en favorit, at det faktisk var dem jeg serverede for Skjorten første gang jeg skulle lave mad til ham – noget der ikke måtte være for fancy, men som stadig er godt. Den svære balance. Det blev altså dem her der vandt – og selvom det nu er lang tid siden, så står de stadig ofte på menuen herhjemme. Måske de også har fået noget sentimental-værdi; svært at sige. Gode er de nu, så opskriften skal I også have;)
Opskrift // Spicy oksekødsfrikadeller
- 450g hakket oksekød
- 2 gule løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 æg
- et vred frisk persille
- et vred frisk koriander
- en rød chili
- Krydderier; spidskommen, koriander, salt, peber
Bland en fars af de hakkede løg (faktisk giver jeg dem gerne en tur med stavblenderen, for at få dem helt fine), kød, hvidløg, æg, krydderurter og finthakket chili. Smag derefter farsen til med krydderierne – jeg er aldrig nærrig med nogen af delene; det er meningen at de skal smage af noget;) Form dem til små frikadeller og steg dem i fx kokosolie. Servér med en god salat – hér blev det til spinat, æble og frisk feta, men det kan man jo gøre som man vil:)
Sikke en lækker, sund og low carb vinterret! det var faktisk lige hvad jeg kunne have lyst til, der må købes oksekød 😀
Anna – wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk