Opskrift // LCHF blinis uden hvede og gluten – ACIE
Hello Bobby // New shoes cure the blues...

Opskrift // LCHF blinis uden hvede og gluten

Opskrift // LCHF blinis uden hvede og gluten

Det er sæson for stenbidderrogn. Det ved jeg, for Pix&Nix har en mor, der står klar nede ved fiskemanden, når sæsonens første sending rammer disken, som vi andre står klar ved H&Ms gæstekollektioner eller Acnes lagersalg. Det er med den på. Og stenbidderrogn hører til på ristet toastbrød (slurp nom.. hvedehelvede) eller blinis. Sidstnævnte er heldigvis særdeles lette at fake i en hvedefri variant, så jeg har altså været igang. Og selvom der burde have været rogn på toppen, så faldt jeg i et laksetilbud i Hellerup Foodmarket og havde således en solid gang fisk der skulle fortæres, så mine blev med laks. Men det kan man jo gøre som man synes:) Anywhoodles – opskriften får I her. Hvis nu der er nogen af jer, der står og har ansvaret for forretten til lørdagsmenuen i aften:)

Opskrift // Blinis 10-15 stk

  • 2 æg
  • 3 spsk loppefrøskaller (HUSK)
  • 2 spsk græsk yoghurt eller creme fraiche
  • 2tsk bagepulver
  • Salt

Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en røremaskine og lad blandingen stå i et par minutter, så loppefrøskallerne kan ‘trække’ lidt af væden og dejen bliver fastere. Form herefter små pandekager med hænderne (det er lettest med våde hænder) og steg dem på panden – i kokosolie eller smør, alt efter temperament og overbevisning. Vend dem, når de er blevet gyldne/har fået lidt stegeskorpe og server dem med alt mulig på toppen, som smager godt;)

Opskrift // LCHF blinis uden hvede og gluten

5 kommentarer

  • tinahoffbeck@mail.dk_1

    Rigtig godt lørdag!

    En ganske vidunderlig lille gourmet anretning du der har:-)
    Meget indbydende, stenbiderrogn det er så delikat, jeg kunne godt få lyst til din ret først og så min datters friske og lækre forårs cupcake bagefter:
    http://1.bp.blogspot.com/-usUdDarl24w/Uy12zcvoetI/AAAAAAAADN4/8vztmXyjGmI/s1600/BeFunky_IMG_1745.jpg.jpg

    Nyd dagen og maden:-)
    Tina
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

    ÅH det ser godt ud! Prøvede dit tip om LCHF toast forleden og elsker dem -som i elsker dem! Så disse skal bestemt også prøves.
    Hvad er det for en creme(?) du har under laksen? Det ser læks ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Jeg bor i Hellerup og tænkte lige “hvad søren er Hellerup Foodmarket?”, så jeg goodlede det lige. Er det deres nye lidt fancyer navn for Rotunden, eller? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lauragraens@gmail.com_1

    Altså, nu sidder jeg her og har indtaget noget der ligner et hvedehelvede i form af muslistykker, wienerbrød og muffins (ja, det er kun lørdag en gang om ugen!), men alligevel har jeg lyst til hvedefri blinis og laks – selvom jeg er stopmæt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Uh, jeg elsker blinis! Og har selv prøvet at lave dem i low carb version, de bliver overraskende lækre og luftige! Et godt tip er at skille æggehvider og blommer inden for så kan du piske hviderne og derefter vende blommer og resten af ingredienserne i – så bliver hele dejen lige en tand mere let og lækker 😀

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hello Bobby // New shoes cure the blues...