OPSKRIFT rich & chewy chocolate chip cookies – ACIE
OUTFIT Casual Work Wear

OPSKRIFT rich & chewy chocolate chip cookies

OPSKRIFT <i>rich & chewy chocolate chip cookies</i>

Det er en slap søndag på Kajen. Vi er trætte. Og har lidt ondt i håret efter en festlig weekend. Og når vejret er lidt mat og man selv er lidt mat.. well.. så må der hygges! Og noget af det bedste ved en lang og spændende ferie, er at også ens smagsløg inspireres. Møder nye ting. Får nye idéer. Og deraf disse cookies.

For på nogle af vores mange roadtrips stoppede vi gerne på Starbucks og fik en kaffe, noget morgenmad og en cookie til ‘the road’. Sidstnævnte fordi jeg en dag havde lyst til noget sødt og derfor nærstuderede montren. Blev konfronteret med kalorieindholdet i alt på menuen (.. det skriver de nedenunder prisen.. lidt tarveligt, hvis I spørger mig..). Og pludselig fangede mine øjne en lille mørk cookie. Halvt så mange kalorier som i den almindelige ‘chocolate chip cookie’ og endda med taglinen ‘no flour’. Min hvedeintolerance heppede, klappede og var ikke til at styre. “I’d like one of the ‘no flour chewy chocolate cookies’ please”. Og set i lyset af det “lavere” kalorieindhold og at de var glutenfri, forventede jeg ikke, at den lille cookie ville blæse sokkerne af mig. But it did. Og også af Skjorten. Det kan være den bedste cookie jeg nogensinde har fået. Really. Så selvfølgelig måtte jeg forsøge at bage dem selv. Googlede lidt frem og tilbage og fandt en amerikansk opskrift, som kunne tweakes og voila. Resultatet er fantastisk. Hvis jeg nu selv skal sige det. De her cookies er insane. Og lette at bage. Hvad mere kan man ønske sig?

Opskrift // Acie’s glutenfree & amazeballs chewy chocolate cookies 

 • 300g flormelis
 • Hviderne fra 2-3 æg afhængig af størrelse (skal være med stuetemperatur)
 • 2tsk kakaopulver (jeg brugte den fra Valrhona, som klart kan anbefales)
 • 1 tsk vaniliepulver
 • 1 tsk flagesalgt
 • 100g hakket chokolade (50% til 70% afhængig af præference)

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland flormelis, kakaopulver, vaniliepulver og salt i en skål. Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt og stop når dejen har konsistens som en browniedej – den skal være tyk og sej, og ikke for flydende. Vend chokoladen i forsigtigt. Sæt skeer af dejen på et stykke bagepapir. Jeg var lidt for ivrig og lavede mine skeer for store, men husk at dejen flyder ud og ‘vokser’, så jeg ville sætte ca. 1 spsk – eller svarende til omkring 12 cookies. Det tror jeg bliver en god størrelse. Bag dem i ovnen i 12-14 minutter – de skal blive blanke og krakelere i overfladen, og må ikke få for lidt; så er de nemlig meget svære at få af bagepapiret.

OPSKRIFT <i>rich & chewy chocolate chip cookies</i>

36 kommentarer

 • […] #1 {Opskrift på brændte lakridsmandler}#2 {Opskrift på rich & chewie chocolate cookies} […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kerstine

  Nu har jeg prøvet at lave dem, men jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og mine minder mere om en choko marengs end end cookies 🙁 skal de det? De blev med sådan en sprød marengs skorpe og så semi flydende/faste inden i ? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kerstine,

   Hmm.. Nej – de skal blive sådan seje og chewy i det, med en sprød skorpe. Jeg tænker, at din ovn måske opfører sig lidt anderledes end mig. Kan det være en gasovn fx? Jeg ville prøve mig lidt frem med en længere bagetid, hvis det var mig:)

   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fionia

  Aj har lige forsøgt mig og alt flyder sammen til en stor meget flad ovnchokoladeklatkage???skrig hvor længe piskede du? Og var det med elpisker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oh no – jeg piskede bare til dejen var ensartet; ikke noget med at piske æggehviderne i forvejen eller noget. Og ja, jeg pisede med elpisker, men vendte chokoladestykkerne i lidt forsigtigt med en dejskraber.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa B

  De ser så fine ud og mega nem opskrift, men hold da op, det gik ikke godt herhjemme… ved ikke om det var varmluftsovnen, men var godt nok ikke særlig vellykkede 🙁 dog var kæresten så sliksulten at halvdelen blev spist.
  må op på hesten igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder som noget jeg må prøve, hvis jeg skal leve op til øgenavnet: Cookiemonster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie R

  Ih, de ser lækre ud!
  Ved du hvor mange kalorier der ca er i pr cookie?

  Og tak for en altid god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er IN LOVE med dine billeder!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Måtte prøve den – Of FUCK de er lækre!!! Lavede 12 stk og nu er 4 spist!! 4 – MUMS!!!! TAK for en skøn opskrift!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe, du er sød. Mega dejligt, at I er flere der kan lide dem. De er ret brutale, så jeg er noget imponeret over at I kan spise mere end et par stykker, haha..

   Og selv tak. Og TAK for en hyggelig kommentar! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Hej Acie

  De ser simpelt hen så super lækre ud! Jeg bagte dem i går, men mine blev altså noget mere a la macaroons. Hvordan mon det kan være? Hvordan fik du dejen så mørk og til ikke at hæve op? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm.. Det er et godt spørgsmål – farven på dejen kan skyldes det kakaopulver du har brugt. Jeg brugte som nævnt det fra Valrhona og det er noget kradsbørstigt stads, både hvad angår farve og smag. Hvis du har brugt ‘almindeligt’ kakaopulver kan det være der skal lidt mere i.

   Og mine hævede også op inde i ovnen, men faldt sammen som cookies, så snart de blev taget ud… Kan de have været for små mon? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Damn, de ser gode ud! Nu siger du flagesalt – ville der ske noget ved at bruge bordsalt, hvis det er det eneste, en studerende har liggende, hehe?:) Er det for smagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej det tror jeg ikke – jeg er bare fin på den;) Brug du endelig almindelig salt!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise N

  For helvede Agurk, har bagt dem her til aften og har allerede spist 4! Og er ikke gået i seng endnu… De er så lækre! Så på en måde, tak for opskrift 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ib

  Øj, de ser da alt for lækre ud! Vil bare høre, om du pisker hviderne inden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Skal chokoladen smeltes eller bare hakkes? Tak for inspiration, de ser helt fantastisk lækre ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Mmh de ser lækre ud. Fedt at de er glutenfri. Men

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Overraskende at det kan blive til sammenhængende cookies – helt uden mandelmel eller Husk eller noget. Så tak for inspirationen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Whaaaaat, de ser alt for gode ud! Og at de er glutenfrie er bare endnu bedre!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • De er SÅ lækre – de var fast inventar på vores roadtrips. Så delte vi lige sådan en on the road:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lol

  Hvordan er det du staver til salt? flagesalgt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj, de ser gode ud! Som fellow gluten-sensitiv er jeg vist nødt til at prøve dem – og så endda uden mælkeprodukter, så husholdningens mælke-overfølsomme også kan være med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, de er et kæmpe hit. Faktisk er det ikke gluten der er mit problem, men et andet hvedeprotein – derfor kan jeg ikke altid være sikker selvom tingene er glutenfri, så da der stod decideret ‘no flour’ blev jeg helt lykkelig:) Og vildt med to forskellige madallergier i husstanden – av min arm. Det kan ikke være let:(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Acie – hvor er spækbrættet fra? jeg har ét fra Wholefoods i NY, men de hænger ikke sådan på træerne herhjemme til en så fornuftig penge som derovre 🙂
  og lækker opskrift i øvrigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm.. Jeg ved det faktisk ikke – det er et min bedre halvdel har bragt til husstanden. Han mener det er noget Jamie Oliver:)

   Og tak!

   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Mathilde Reitzel

  Wow! De ser alt for gode ud – dem må jeg prøve engang! Del gerne flere af dine opskrifter!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT Casual Work Wear