OPSKRIFT – snaskede mini-kanelsnegle i fad – ACIE
PHOTOSHOP-TIP - om at fotografere i de mørke vintermåneder

OPSKRIFT – snaskede mini-kanelsnegle i fad

OPSKRIFT <i>- snaskede mini-kanelsnegle i fad</i>

OPSKRIFT <i>- snaskede mini-kanelsnegle i fad</i>

Jeg lovede én af jer, at jeg ville dele min opskrift på kanelsnegle igen, så hér kommer den. Med det sidste års tids mange flytninger er der desværre røget halve og hele indlæg, så det er kun hyggeligt, hvis I ønsker reposts af gamle sager, der ligger i arkiverne og er mere eller mindre amputerede:) I dette tilfælde gav det mig en undskyldning for at bage kanelsnegle (mhmmm) og bragte således lykke og glæde på kontoret, da jeg troppede op med et helt fad og små snaskede vidundere. Og dét skal de være – snaskede altså. Hjemmebagte kanelsnegle bliver tit tørre, men ikke med denne opskrift – når man bager i fad holder det alt snasken lige dér hvor den skal være (i midten af en lille lækker kanel-herlighed, altså). Mhm.. Gode er de altså, og de kræver ikke ret meget i køkkenet – et hyggeligt lille weekendprojekt:)

Opskrift ? Kanelsnegle i fad

Dej:

 • 50 gr gær
 • 2½ dl sødmælk
 • 1 æg
 • 500 gr mel
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk salt

Remonce:

 • 150 gr smør
 • 150 gr brun farin
 • 4 tsk kanel.

Rør gæren ud i den lunkne mælk og pisk ægget heri. Sigt så mel, sukker og salt i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve i en time. Imens laver man remonce ved at blande smør, farin og kanel. Efter hævning rulles dejen ud i en firkant, som smøres med remonce ? man skal aldrig gå ned på remonce, så ser det ud af for lidt, så er det for lidt?. Og så laver man bare lige noget mere;) Rul dejen sammen og skær den ud i 1,5cm tykke skiver, som placeres tæt i et fad og får lov til at efterhæve i ca. 20 minutter. Bag sneglene i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. De skal ud når de er flotte og gyldne ? og lige når de kommer ud vil de ?svømme? lidt rundt i smeltet smør (nomnom). Det skal man ikke gå i panik over; som de køler vil smørret størkne og blive suget op i sneglene igen, og det er sådan man får nogle rigtigt gode små snaskede kanelsnegle:)

OPSKRIFT <i>- snaskede mini-kanelsnegle i fad</i>

13 kommentarer

 • Ulla Hansen

  Hej. Er det korrekt at der ingen fedtstof i dejen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daisy

  Elsker disse snegle…er på skiferie i Sverige og de høre bare til her…
  Så skal igang med en portion nu

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Tror du man kan snurre kanelsneglene fra denne opskrift til kanelsnurrer? De her er bare SÅ gode, og kanelsnurrer er så fine, så det vil da være en perfekt kombi 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Hmm – ja det tror jege egentlig godt! Giv det et forsøg – det kan jo ikke gå helt galt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina jensen

  Suverænt bedste snegle. Kun den ulempe at de bliver spiste alt for hurtigt. Vi er vilde med dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte Damkjær

  Bedste kanelsnegle ever!! De er så nemme at lave og smager fantastiske. Tak for en skøn opskrift! Gav den dog extra snask og tyk glasur. Nammemam

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daisy

  Seriøst de bedste snegle jeg har lavet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Bakke

  Uhm….. de ser lækre ud, man kan næsten smage dem….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Den her opskrift er egentlig en re-run, men den fortjener at blive hevet frem i lyset igen, for på søndag er det både min mors fødseldsdag OG Kanelbullans Dag. Min mor deler dag med kanelbullan, hehe… Nå, men når nu sådan en hyggelig dag ligefrem falder på en søndag, så skulle man da være et skarn, for ikke lige at smække en gang kanelsnegle sammen. Det er jo ikke helt det samme som en kanelbulla, men i mine øjne (og jeg lover jer, at jeg med mine 2½ år i Stockholm altså nåede at gøre grundig research udi kanelbullans mange varianter) er den danske kanelsnegl (på gærdej… ikke den på wienerbrødsdej..) altså bedre end dens svenske søster. Mere snasket, mere blød, mere lækker. I weekenden tror jeg, at jeg vil prøve at lære at ‘snurre’ – smid gerne et link, hvis én af jer skulle være faldet over en guide til den slags. Kanelsnurrar er simpelthen så flotte:) Min opskrift på snaskede kanelsnegle i fad (for at bevare snaskeriet.. the only way) kan I finde lige her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min Gud, hvor ser det bare lækkert ud! Super snasket og rigtig lækkert. Mmmmmmm 🙂

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmm, hvor se de lækre ud! Man får simpelthen sådan lyst til at kaste sig ud i noget hjemmebag på disse kolde og mørke dage. Tror nok lige jeg vil prøve disse kanelsnegle en af de næste dage. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PHOTOSHOP-TIP - om at fotografere i de mørke vintermåneder