OPSKRIFT – asiatiske kødboller vendt i teriyaki og sesam – ACIE
MONDAY TREAT - vind et par B&O PLAY høretelefoner

OPSKRIFT – asiatiske kødboller vendt i teriyaki og sesam

OPSKRIFT <i>- asiatiske kødboller vendt i teriyaki og sesam</i>
Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået delt en opskrift på ‘rigtig’ mad… Det er der flere årsager til – én af dem er dovenskab og en anden, er at vi har fået leveret Aarstiderns lowcarb-kasse de sidste par måneder, og så er det ikke så meget tankevirksomhed jeg selv har skullet ligge i hverdagsmaden.. Men i lørdags gik jeg i køkkenet og lavede asiatiske kødboller vendt i hjemmelavet teriyaki og sesam – jeg fik idéen, da jeg fandt de små træspyd bagerst i et skab, og kom til at tænke på de der små lækre kødboller man kan få på Sticks’n’Sushi… Mhmm.. Vi havde noget oksekød liggende i fryseren som jeg brugte, men jeg tror egentlig ligeså godt at man kunne bruge både kylling eller svin, hvis det lige er det man har liggende. Teriyaki-sovsen var jeg slet ikke forberedt på var så let at lave selv, men det er ihvertfald ikke sidste gang, at jeg gør det, for det blev virkelig godt. Til kødbollerne biksede jeg en salat sammen (naturligvis lavet med den her sag, som jeg elsker!) på spidskål, gulerødder, rødløg, agurk og masser af frisk koriander. 

OPSKRIFT – Asiatiske kødboller vendt i hjemmelavet teriyaki og sesam (2-3 personer)

Kødboller:

 • 450-500g hakket okse-, kyllinge- eller svinekød
 • 2 cm ingefær (revet)
 • 2 fed hvidløg (finthakket/presset)
 • 1 finthakket løg
 • 1 fintsnittet chili
 • 1 æg
 • 1 håndfuld hakket frisk koriander
 • 2 spsk soya
 • Hvide og/eller sorte sesam til pynt

Teriyaki-sovs:

 • 1 del soya
 • 1 del sukker

Bland farsen af ingredienserne og sørg for at alle delene bliver ‘mikset’ godt. Stil den derefter i køleskabet og lad den hvile lidt mens du laver teriyaki. Bring sukker og soya i kog i en lille gryde. Det koger lidt voldsomt op, men det er kun fint – når det har været helt oppe og ringe tages det af blusset og stilles til køl. Lige når man tager det af, vil det være ret flydende, men det skal nok blive ‘sirups-agtigt’ i konsistensen, når det køler. Steg kødbollerne på en pande i kokosolie eller olivenolie på en pande. Når alle kødbollerne er stegt glaseres de med teriyakisovsen og herefter drysses sesamfrøene udover. Er man lidt skør (som mig), sætter man dem på små dekorative spyd og serverer salaten i en skål separat;)OPSKRIFT <i>- asiatiske kødboller vendt i teriyaki og sesam</i>

7 kommentarer

 • […] kålsalat med rødkål, granatæble, avocado og fetaost med asiatisk inspirerede kødboller til à la den her opskrift. Havde selv skrevet det på planen og syntes selv, at det var en god idé. Men da det kom til […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ELSKER asiatiske kødboller, men sticks n sushi er lidt dyrt på su, så din opskrift er meget kærkommen i mit køkken! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe – OG man føler sig lidt skør, hvis man ringer til Sticks og kun bestiller kyllinge-bolle-spyd, hehe 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har længe haft lyst til noget i denne stil, men kunne ikke lige finde den helt rigtige kombination. Så tak for inspirationen, jeg er fuldstændig klar på at prøve det! 🙂

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie B

  Et lille tip: det bliver endnu lækrere hvis du bruger brun farin i stedet for sukker (eller i hvert fald i stedet for noget af sukkeret). Det giver sådan en dejlig krydret smag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder lækkert – det må jeg prøve næste gang. Tak for tip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MONDAY TREAT - vind et par B&O PLAY høretelefoner