COCKTAIL - min favorit; Whiskey Sour..

DIY – polstret sengegavl del II

DIY - polstret sengegavl del II

Så lykkedes det mig endelig at få lavet den famøse knap-guide til sengegavlen. Jeg håber ikke, at jeg er den eneste, der kan nøle helt ustyrligt, når det kommer til ‘home improvement projects’;) Jeg synes altid jeg står og mangler en eller anden lille dims, som jeg død og pine skal i Silvan og finde, og hvor tit er det lige jeg ellers går i Silvan?! Nej.. Ikke særligt tit;) Nuvel – jeg skrev et indlæg HER om hvordan man laver en polstret sengegavl, og nu er det så kommet til ‘knapdelen’ af projektet. Det er sådan set ikke specielt svært, men kræver at man er lidt fiks på fingrene og ikke er bange for at gå i krig med en hammer;)
DIY - polstret sengegavl del II

Min umiddelbare plan var egentlig at bruge min hæftepistol til at lave fordybninger i stoffet – men min polstring var efterhånden blevet for tyk. Det er ikke sikkert, at I vil have samme problem og så vil jeg egentlig anbefale, at I netop nøjes med hæftepistolen. Det er altså noget lettere.

DIY - polstret sengegavl del II

I stedet måtte jeg i Silvan, hvor jeg nappede nogle pap-søm med hjem. Det er vigtigt at sømmene har store flade hoveder, så de ikke ‘ryger’ igennem stoffet. Det er også vigtigt at man sørger for at måle ordentligt op – som I kan se, fik jeg lige lavet en svupser med kuglepennen, men den bliver heldigvis gemt bag den færdige knap.

DIY - polstret sengegavl del II

DIY - polstret sengegavl del II

Knapperne har jeg selv betrukket med stofresterne fra selve gavlen. Man kan også sagtens bruge en anden slags stof, hvis man synes det kunne se fint ud. Man skal have fat i nogle overtræksknapper – den slags fås i stofforretninger. Jeg har både set dem i butik og online. Jeg har brugt den størrelse, der hedder 23mm, men igen kan man jo vælge den størrelse man synes der passer. Har man brugt tykkere møbelstof skal man dog være opmærksom på, at det kan blive svært at få til at blive pænt, hvis man vælger en meget lille knap størrelse.

DIY - polstret sengegavl del II

De færdige knapper – de er udstyret med et øje bag på, som er lige til at trække en tråd igennem. Har man brugt hæftepistolen skal man have fat i nål, og sy knapperne fast på sengegavlen, dér hvor man har klargjort fordybninger. Har man som jeg brugt papsøm, så kan man bruge sømhovederne til lige at slå tråden rundt om og binde knappen fast. Meget enkelt:)

   

7 kommentarer

 • Britta

  Tak for opskrift til sengegavl. Nu har jeg lavet den og det er blevet rigtig fint. Jeg mangler bare at sy knapperne på, men så er jeg gået i stå. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal få syet dem på. Jeg har brugt hæfteklemmer, der hvor knapperne skal på. Men hvordan får jeg syet knapperne fast??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor ser det bare godt ud.. Hvor er lampen fra?? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] DIY-guide til en polstret sengegavl – del II […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise waaben

  Mon du har et billede af hele gavlen med knapperne, så man lige kan se, hvordan du har arrangeret det? Tak ? Mvh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Jeg vil som Sara også gerne høre hvad prisen for projektet blev? 🙂 Vi har nemlig udkig på en der er “købeklar”, men måske man skulle prøve selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Sengegavlen er både en god opgradering af soveværelset, der ikke koster alverden, men er også virkelig rar, fordi den skærmer lidt mod kolde bare vægge. Både når jeg sidder og læser og når vi ser film/serier i soveværelset, er det rart, at ikke at skulle sidde op af den bare væg, men istedet har noget blødt og hyggeligt at læne sig mod. Sengegavlen skal stadig have knapper, men for at det ikke skulle blive et helt skørt langt indlæg, så har jeg delt det lidt op – knap-guiden finder I her:) […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg kan ikke lige huske om det står i det første indlæg om sengegavlen, men hvad vil du sige at det har kostet alt i alt at lave sengegavlen inkl. søm mm. til knapperne?
  Jeg er nemlig ude i at overtale min bedre halvdel til at vi skal have en, og jeg VED at han kræver et prisoverslag. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COCKTAIL - min favorit; Whiskey Sour..