BOLIG - 3 store projekter..

OPSKRIFT – nem rabarber-kompot..

OPSKRIFT - nem rabarber-kompot..

I mine forældres have har der vokset rabarber så længe jeg overhovedet kan huske. Oprindeligt kom de vist fra min farmor og farfars have, og på et tidspunkt fik mine forældre så nogle planter til at plante i mit barndomshjems have… De skød og skød og skød – sommer efter sommer. Vi druknede nærmest i rabarber og havde fryseren fuld af frosne rabarber, som min mor ville forvandle til v.e.r.d.e.n.s. bedste rabarber-marmelade. Den er berømt, min mors rabarber-marmelade. Og ikke uden grund – jeg var i midten af teenagerne før jeg overhovedet gad spise anden slags marmelade og den dag i dag er det stadig den klare favorit…

 

Jeg har ikke lært at lave marmeladen helt endnu – det kommer nok. Men det er en slags familie-opskrift. En familie-hemmelighed, måske endda. Den tager tid at lære, at mestre. I mellemtiden har jeg tilgengæld dyrket rabarberen i alle mulige andre former. Især nu, hvor det er rabarber-sæson, og man således kan få et bundt for nærmest ingen penge. Og sådan en bundt kan sagtens strække sig langt, hvis man kun er 2, som vi er på Kajen… Det er blevet til rabarber-kompot med masser af vanillie, skyr-is med rabarber, crumble og en sirup, som skal bruges til rabarber-Gin Fizz… Måske er det barndoms-minderne, der spiller ind – men rabarber er for mig smagen af dansk sommer<3

 

Opskrift – nem rabarber-kompot med masser af vanillie

  • 500g rabarber
  • 150g lys rørsukker
  • 2 vanilliestænger
  • 1/4dl vand

Rens rabarberne og skær dem i skiver (ca. 2 cm tykke). Hæld stykkerne i en gryde med sukker og vand. Rens vanilliekornene ud af vanilliestængerne og kom dem i gryden. Kog derudover de ‘tomme’ stænger med i gryden. Lad gryden simre i 10-15 minutter til rabarberne er møre og fisk så vanillie-stængerne op. Kompotten kan spises som topping på morgen-skyren, til et godt stykke ost, som side til et stykke kylling og en hel masse andet – det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser:)

OPSKRIFT - nem rabarber-kompot..

   

9 kommentarer

  • Lise

    Uhhh, det ser lækkert ud.. 🙂 Jeg lavede det I weekenden med halv jordbær, halv rabarber – det er virkelig en god kombi!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] 4 spsk rabarberkompot (opskrif her) […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke S

    Rabarber er fantastiske! Gad virkelig godt høre mere om den der rabarbermarmelade… men må man i det mindste høre om, hvordan du laver siruppen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haha – enig! Og marmeladen er jeg ikke sikker på at jeg må dele opskriften på – det er som skrevet, en slags familie-hemmelighed;) Siruppen kommer der dog opskrift på på bloggen; gi’ mig et par dage, så er den oppe!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækkert! Og helt perfekt nu hvor butikkerne bugner af rabarber 🙂 Har endnu ikke prøvet af plante rabarber på altanen, men det kunne jo være næste års have projekt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Skriv endelig hvis det lykkes – jeg er i tvivl om hvor meget plads og jord den slags skal have, men jeg gad egentlig godt gro mine egne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • B

      Vi har vores i plantekasser i haven, så mon ikke en stor urtepotte vil være det samme? De kan gro alle steder så vidt jeg ved.

      //B

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbet

    Nu har jeg slet ingen erfaring med den slags, men tænker det lyder tilpas overkommeligt 🙂
    Bare et lille spørgsmål: Hvor længe kan det cirka holde sig i køleren?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hmm.. Godt spørgsmål – hos mig, når det aldrig at stå specielt længe inden det er væk. Jeg sørger for at skolde glasset inden jeg hælder kompotten på og undlader derfor at bruge atamon. Længer end et par uger ville jeg ikke lade det stå:)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOLIG - 3 store projekter..