OUTFIT - sweatshirt, jeans & dynejakke..

OPSKRIFT – Søde, bløde Luciabrød..

OPSKRIFT - Søde, bløde Luciabrød..

Da jeg boede i Stockholm spiste vi lussekatter til vi var ved at sprænges… I Sverige fås de (i en absolut hæderlig udgave) i 7/11 – 5 stk for 30kr eller sådan noget.. Haps. Kaffe og en lussekatt. Den kombination har fået mig igennem mange forelæsninger, kan I tro… Herhjemme er de mere sjældne – faktisk har jeg ikke set dem til salg noget sted, så det er absolut blevet en mere sjælden treat… Nu må jeg selv igang, når safran-trangen melder sig – og det gør den jo gerne her i December.. Ellers er det ligesom ikke rigtigt jul:)

Opskrift – svenske luciabrød aka lussekatter

  • 250g hvedemel
  • 100g sukker
  • lidt salt
  • lidt kardemomme
  • lidt ?knust? safran (jeg har importeret mit fra Sverige, men det fåes også i flere større supermarkeder – har set det i Irma)
  • 50g smør
  • 25g gær
  • 1½dl mælk
  • et skvæt rom

Mælken lunes og gæren (først) og smørret opløses heri. Stød imens safran i en morter og opløs pulveret i lidt god rom. Ikke mere end et shots penge. Bland så hvedemel, sukker, salt, kardemomme og til sidst safran-rommen i. Bland det hele sammen indtil dejen slipper skålen – hæld den ud på bordet og ælt den til den er blød og smidig. Lad den herefter hæve i ca. 30 minutter. Når den har hævet deles den i lige store stykker som rulles til lange pølser og formes som et snoet ?s?. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter på bagepladen, pensl med æg og stik en rosin (.. hvis I af uransagelige årsager er til den slags – I’m not. Rosiner hører ikke til i mit bagværk..) i snoningerne. Bag dem så ved 225grader i ca. 8minutter – de skal være gyldne.

OPSKRIFT - Søde, bløde Luciabrød..

OPSKRIFT - Søde, bløde Luciabrød..

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT - sweatshirt, jeans & dynejakke..