KØKKEN – før/efter-billeder og lidt om budgettet.. – ACIE
HVERDAGSLYKKE - januar edition..

KØKKEN – før/efter-billeder og lidt om budgettet..

KØKKEN - før/efter-billeder og lidt om budgettet..

Nu har vi været igang med det køkken i et halvt år – sådan bliver det jo, når man gerne vil gøre det hele selv… Og samtidig lige har et job (hver.. altså), en blog, en vennekreds der skal passes og et bryllup der skal planlægges. Det er ok. Vi er 99% færdige. Der mangler kun at stikkontakterne skal sættes fast – det kommer:) Hele ‘renoveringen’ har kostet lige knap 25.000kr. Budgettet inkluderer:

Overskabe

Skuffeskab

Skabsfronte til alle skabe

Ovnskab (komfuret var fritstående før)

Et nyt højskab

Kogeplade

Ovn

Armatur

Vask

Elektriker

Murer (inkl materialer)

Fliser

Lamper

Div. i Silvan (skruer, spartel, hvid maling etc.)

Jeg synes selv, at det er ret godt gået, at holde prisen så langt nede, men det er jo netop også fordi vi har lavet det meste selv. Vi har fået hjælp til den del af elektriciteten som man ikke må pille ved selv, og så fik vi en murer til at sætte fliserne op (det var den Muntre Murer iøvrigt – jeg bestilte 3 tilbud om tirsdagen, han ringede onsdag men jeg sad i møder, ringede tilbage torsdag, fredag kom han ud og kiggede og sendte samme aften et tilbud, vi accepterede lørdag formiddag og mandag kl 7 kom de og satte fliserne op.. Opturs-håndværkeroplevelse..).

 

Armaturet spørger folk tit ind til – jeg fandt (tro det eller ej) på en eller anden random tysk webbiks til 500kr (fra nyt) – det findes ikke mere, men jeg havde også kig på nogle andre (som er lidt dyrere, men dog ikke meget). Dem kan I se her. Grebene i messing fandt jeg også online – denne gang på en amerikansk webshop, og for at undgå told fik vi dem sendt til New York. Min storebror tog dem med hjem til mig – han er tit i København, nemlig.

 

Derudover er køkkenskabe+låger fra HTH (vi slog til på deres ‘Spar momsen’-kampagner..), bordpladen er fra IKEA (de kunne nemlig skære den så den passede til kogepladen og vasken OG levere i ekstra bredde). Ovnen er fra Bosch og også købt som et slagtilbud i Elgiganten og lamperne er fra Ellos. Så jo. Et nyt køkken behøver ikke koste 150.000kr, hvis bare man tænker sig lidt om, benytter sig af kampagne-tilbud, har hænderne godt skruet på og iøvrigt gider bruge lidt tid på at researche de rigtige løsninger (som fx armatur fra Tyskland og greb fra USA).

 

KØKKEN - før/efter-billeder og lidt om budgettet..

[Før og efter – det har betydet SÅ meget for lejligheden at vi fik åbnet op ind til stuen]

 

KØKKEN - før/efter-billeder og lidt om budgettet..

 

KØKKEN - før/efter-billeder og lidt om budgettet..

[Vores fine messing-greb… det er ellers virkelig svært sådan noget med greb…]

 

KØKKEN - før/efter-billeder og lidt om budgettet..

 

KØKKEN - før/efter-billeder og lidt om budgettet..

[Lige da vi var startet med at rive ned… Tænk hvis vi havde vidst, hvad der ventede forude;)]

KØKKEN - før/efter-billeder og lidt om budgettet..

[Midt i det hele… Vores emhætte med centralsug drillede os virkelig, men det var vigtigt for os at genbruge den for den fungerede fint, var pæn og ‘usynlig’ og skulle vi ud og have en ny, havde prisen været ca 18.000kr… Nej tak..].

14 kommentarer

 • Heidi

  Hej
  Hvilken bordplade er det?
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Så fint køkken! Og et lidt forsinket spørgsmål (men så meget inspiration her til mit eget køkkenprojekt..) men hvilken model er jeres skabe og frontlåger fra HTH? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Hej Kristina! Uh, hvor er det lang tid siden! Vores er “Dekor Glat Hvid” 🙂 Held og lykke med projektet!!!

   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Se det endelige resultat her // See the final result here […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Købte du selv metrofliserne? / hvilke fliser er det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Wauw, hvor ser det bare lækkert ud!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvordan egentlig med de overskabe i “mistede” ved at åbne køkkenet op – har I lavet en smart løsning somewhere else eller rent faktisk formået at begrænse jeres køkkenudstyr?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt spørgsmål! For det første hjalp det os at vi valgte overskabe der gik helt til loft – det giver lige en ekstra hylde hele vejen rundt. Derudover har vi tilføjet et helt højskab. På det nederste billede i det her indlæg er der et billede, hvor du kan se hvordan det så ud inden højskabet – vi har nu tilføjet et højskab ved siden af køleskabet 🙂 http://acie.dk/bolig-naermere-det-nye-koekken/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Ah, smart med overskabe derfor hele vejen – det havde jeg slet ikke lagt mærke til! Men cool – skabsplads kan man jo sjældent få for meget af 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tell me about it – synes ikke jeg har SÅ meget, men nøj, hvor mangler vi bare opbevaringsplads. #klartilatflytteihus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare mega fint ud. Og hamrende sejt, at I har klaret det til så fin en pris! Det er selvfølgelig også et greb i lommen, men stadig helt overkommeligt. Kudos!

  Jeg er så forelsket i de flotte hvide fliser I har fået sat op. Har allerede overtalt kæresten (sådan lige nu, haha) til, at vi skal skal have noget lignende når vi en dag er færdige med at bo til leje, og kan lave vores eget, flotte (hævede!) køkken. Venter på dagen i spænding 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVERDAGSLYKKE - januar edition..