BRYLLUP - 11 DIY-idéer til pynten..

HVERDAGSMAD – laksekebab med broccoli tabbouleh..

HVERDAGSMAD - laksekebab med broccoli tabbouleh..

Vi er ALT for dårlige til at spise fisk på Kajen. Jeg forsøger at spise så meget jeg kan på arbejde, men hjemme i køkkenet, er vi virkeligt sløje til at få det lavet. Dumt egentligt, for det er jo ikke fordi det er sværere eller mere besværligt end så meget andet. Kylling fx. Så jeg ved egentlig ikke hvorfor. Vane måske? Heldigvis har jeg Skjorten, som i sidste uge gjorde en aktiv indsats for at gjort noget ved fiske-manglen. Han lavede nemlig den her ret. Opskriften havde han set på Nemlig.com og det var helt sindssygt GODT. Broccoli-tabbouleh’en bliver en fast stable hos os, som helt sikkert også vil blive lavet til andre ting og lakse-kebaberne smagte bare virkelig godt. Mon ikke også man kan bruge den marinade til anden slags fisk? Vi har tænkt os at prøve.. I’ll let you know! Opskriften ser lang ud – det er den ikke… Mange af tingene er sådan nogle ting man har i køkkenet anyhow (oregano, salt, peber, olie etc).

 

Opskrift – Laksekebab på spyd med broccoli-tabbouleh

Laks

  • 600 g laksefileter
  • 2 øko-citroner

Kebab-marinade

  • 2 spsk. finthakket oregano
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt chili
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tamari (glutenfri soja)
  • 2 spsk. sesamfrø

Broccoli-tabbouleh

  • 1 broccoli
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 1 lille håndfuld korianderblade
  • Skal og saft af 1 lille øko-citron
  • ¾ dl koldpresset olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

 

Laks
Skær laksefileterne i store grove tern. Rør ingredienserne til kebab-marinaden sammen i en skål. Skær citronerne i helt tynde skiver. Fold citronskiverne og sæt dem på spyd skiftevis med lakseternene. Pensl med marinaden og læg spyddene i et smurt, ovnfast fad. Opvarm ovnen til 170 grader og steg laksespyddene i ovnen i ca. 12-15 minutter i alt.

 

Broccoli-tabbouleh
Skær broccoli med stok i mindre stykker og kom dem i foodprocessoren sammen med krydderurterne. Kør nu blandingen sammen med den store kniv. Kom broccolien i en skål. Rør en dressing af citronsaft og -skal, olivenolie, salt og peber og vend den rundt i broccoliblandingen. Drys med sesam inden servering.

 

Extra: Tomat-salsa

Tomat-salsaen hører egentlig ikke til opskriften, men var bare et lille colorful add-on. Det er ‘bare’ hakkede tomater og lidt rødløg. Se fx min opskrift på Pico De Gallo her, for lidt inspiration.

 

HVERDAGSMAD - laksekebab med broccoli tabbouleh..

 

HVERDAGSMAD - laksekebab med broccoli tabbouleh..

   

3 kommentarer

  • Jeg tænkte sådan på dig forleden, da jeg så Grænsepatruljen i TV 😀 Hahah
    Der var et par, der vendte hjem fra deres bryllup i udlandet og havde selvfølgelig alle deres bryllupsgaver med hjem..
    De røg under luppen i lufthavnen og fik lov at betale maaaaange penge for ting, der ikke var deklarerede osv. osv. osv.
    Og så tænkte jeg bare på Jer og jeres italiensk venue. Pas på! 😀

    Nina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums! Jeg er ret kroniks på jagt efter nye opskrifter/madinspiration for tiden, så halleluja. Lige et opklarende: vi er enige om, at der er tale om frisk oregano, ikke? 🙂

    // http://www.moonlitmadness.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Normally not a huge fan of fish but what you present here sounds and looks fantastic! Thanks for sharing 🙂
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BRYLLUP - 11 DIY-idéer til pynten..