Kære julemand, jeg ønsker mig en pejs..

Weekend to-do: Lussekatter

lussekatter-lucica-safran-opskrift-svenske

Hvert år bager jeg 3 forskellige slags julegodter. Mindst. Nogle gange mere, men minimum de 3 ting. Ellers er det ikke rigtigt jul. Nej – hvert år skal jeg igennem lussekatter (eller luciabrød, om man vil), vaniliekranse og flødekarameller. Det hører sig til en jul på Kajen. Nogle år har jeg også haft gang i hjemmegjorte æbleskiver og en masse andet, meeeeen det er kun når der er ekstra overskud, og det ved jeg altså ikke helt om der er i år – jeg kom jo lidt sent igang med juleriet.

Men lussekatterne, skal altså bages nu i weekenden og i min bog, er der altså ikke noget ret meget bedre end søde, bløde, friskbagte lussekatter med tandsmør. Dét er jul. Og så absolut noget jeg har taget med mig hjem fra min tid i Stockholm – inden da, synes jeg at safran i bagværk, var noget mærkeligt noget. Men jeg lover jer – en god kop kaffe, en lun lussekat og en gang tandsmør. Armen. Englene synger. Nårh ja – og mine lussekatter er altså uden rosiner. Opskriften har jeg delt med jer lige her.

   

2 kommentarer

  • Lisbet

    Har faktisk aldrig smagt sådan nogle fætre, men du sælger dem sgu godt! – det bliver mit lørdag-formiddag-projekt på hjemme på Valby Bakke 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Luciaboller er det bedste! Jeg skal også igang imorgen, og børnene kan heldigvis sagtens være med(de skal styre rosinerne)
    Jeg kører high-carb-high-fat hele december, og jeg er vild med det! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære julemand, jeg ønsker mig en pejs..