Du læser nu
.. Må baby spise honning?

.. Må baby spise honning?

Nej. Er det korte svar. Men hvor skulle man vide fra, at en klat honning (og så af den lokale og øko-agtige slags, for man er jo mor og vil kun det bedste og og og og…) er no-go på podens havregrød?

Det er en helt ny verden dét der med babymad. Til Lily’s følle forleden kom Skjorten og spurgte om Elise måtte få en gulerod hun kunne sidde og gnave i. Nej. Det må hun heller ikke. Men sådan set et helt rimeligt spørgsmål. Det er noget med kvælningsfare, fik jeg svaret. “Er det også derfor de ikke må få peanuts?”, bød Emily ind. “Eller er det noget andet?”. Jeg er faktisk ikke sikker, men jeg tror det.

Og sådan er der så meget, man altså nu skal til at lære. Og vide. Og den slags. Derfor dette indlæg – måske der sidder en mor eller to på den anden side af skærmen, med en lille størrelse, der skal til at gå igang med mad? Hér er ihvertfald mine erfaringer. Eller. Øhm. Tips, bøger og hjælpemidler, som jeg har støvet sammen i løbet af de sidste måneder.

Helens Bog om Børn & Mad: Hun kan ét og andet, hende den gode Netsundhedsplejerske og hendes bog om børn og mad er altså ret god. Jeg har lånt den på det lokale bibliotek, men overvejer at købe et eksemplar, for nu har jeg snart genlånt den 3 gange. Der er både opskrifter, info og også nogle rigtigt gode ‘dagsplaner’ for hvornår barnet skal sove og spise alt afhængigt af alder (de er virkelig guld værd!!).

Philips Avent drikkedunk med sugerør: “vand af kop” skal de have, de små. Ja tak. More like “vand på gulv”, ihvertfald hjemme hos os. Eller det var lige indtil jeg købte den her drikkekop med sugerør fra Philips Avent – den er SÅ god. Især i de uger, hvor det har været varmt, har hun bare suget vand til sig og som mor kan man jo følge ret godt med i det med væskebalancen takket være ble-tjansen. Hos os er det tydeligt, at hun har fået meget mere væske indenbords siden koppen er flyttet ind. Og det med sugerøret tog hende ca. 10 sekunder at greje (men with that being said, så er der vist noget med at min nevø Pix har pivringe til sugerør i sin tid, så det er naturligvis ikke givet at den er et hit for alle børn… Men nu er tippet da givet videre).

Grødkasse fra BabyDeli [reklame – modtaget i gave]: i forsøget på at lade Elise spise varieret og udsætte hende for en bred palette af både konsistenser og smage fik jeg ret hurtigt købt aaaalle mulige forskellige korn. Men med en portionsstørrelse på ca. 1 dl og et barn der allerede nu har en idé om hvad hun gider og ikke gider så var det jo et evighedsprojekt at komme til bunds i de mange poser. BabyDeli har lavet måltidskasser med portionsanrettede grødposer og forskellige typer fedtstof til forskellige aldersgrupper. Trine og Mathias, der står bag BabyDeli, har selv en lille størrelse på et 1 år og har selv lige været igennem grødmøllen – det var sådan konceptet blev til.

Suttedut til smoothieposer: den her er altså også et hit – den er i blød og bøjelig gummi og derfor noget rarere end smoothieposernes egen (hårde plastik-)dut. Og når man sådan er på farten, er det altså meget rart at baby selv kan spise af sin madpose. Der findes også skeer (vi har købt nogle i Brugsen – de er super) der kan skrues direkte på og and tutter. Men lige den lille suttedut hér er altså den vi har brugt allermest.

Babymad [modtaget som anmeldereksemplar af forlaget]: Den her bog er sprillans nyudgivet og lige landet i min postkasse i sidste uge, men jeg er allerede svært begejstret. Den er skrevet af Kirsten Mikkelsen Ravnbøl, som er ernæringsspecialist i mad til de mindste, og Søren Ejlertsen fra Aarstiderne. Hér er virkeligt mange gode opskrifter at finde – og også et opslagsværk bagerst, hvor man netop kan slå op, hvorfor det nu lige er, at baby ikke få må honning.

Mere inspiration: sidst men ikke mindst er der altså også virkelig god inspiration at hente på det store interwebs. Jeg selv er rigtigt glad for Skrupsulten og BabyBite  – hér er super mange gode og inspirerende opskrifter og idéer til, hvordan mad kan blive overskueligt for mor og en fest for baby..

Jo, det var et par erfaringer herfra. Måske de kan inspirere derude? Eller være til gavn på anden vis. I hope so:)

 

... Og en sidenote – nogle laver alt selv, andre køber det i butik. Nogle giver skemad, andre kører BLW. To each their own – alle mødre kender deres barn bedst og intet er mere rigtigt eller forkert end andet:)

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top