Årets julebord på Kysten.. – ACIE
Julegaveidéerne til Skjorten i dit liv..

Årets julebord på Kysten..

Så nærmer vi os juleaften for alvor, venner – December flyver altid sådan afsted, synes jeg!  Nuvel, ligesom sidste år, har jeg haft travlt med at hygge mig med at beslutte, hvordan årets julebord skal se ud, og hér har I altså resultatet.

Og som I altså kan regne ud, så er det – igen i år – os, der inviterer til juleaften. Vi bliver ikke helt så mange som sidste år, men det er også ok. Vi skal holde jul for alle Elises bedsteforældre – altså mine forældre og Skjortens forældre, og bliver – med andre ord – 6 voksne og 1 barn. Min bror, svigersøs, Pix & Nix skal holde med min svigersøsters familie i år.

And og steg er bestilt hos slagteren, og vi har øvet os siden slutningen af november på at lave flæskesteg på grill, så der er plads til anden i ovnen;) Heldigvis elsker både Skjorten og jeg at invitere, og vi glæder os sådan over, at vi nu har nogle rammer, der gør, at vi kan holde fælles jul for vores familier. Indtil vi blev gift, holdt vi faktisk jul hver for sig.

Nuvel. Tilbage til bordet. Jeg har forsøgt at holde borddækningen i tråd med min øvrige julepynt i år – altså klassisk, lidt sofistikeret og med dybe toner af rød og grøn. Dekorationen i midten har stået på pejsen men skal stå på bordet juleaften. Jeg har selv lavet den, og det er primært tørret eucalyptus og hortesiaer – delvist af egen avl.

Stellet er Rosendahls klassiske Grand Cru, og jeg synes simpelthen det er så pænt, når det sådan står der helt snorlige og stramt. Stagerne, som jeg har vist jer før, er også fra Rosendahl og en særlig jubilæumsstage i anledning af at Grand Cru-stellet fylder 25 år. De har så god tyngde i sig, at jeg godt tør dække med de meget lange og meget flotte lys. Det giver altså virkelig noget på elegance-kontoen, synes jeg.

Derudover har jeg lagt en foldet stofserviet og en dyb rød velourkugle på hver kuvert – og så har jeg pyntet bordet med de fine grafiske julesager, smykkedesigner Zarah Voight har lavet for Rosendahl, som jeg også brugte på mit julehyggebord, omend jeg synes udtrykket var et helt andet på dét bord. Jeg har ikke overdænget bordet – bare lige lidt hér og dér. Jeg overvejede om jeg skulle hænge dem ned fra lampen, men det blev for rodet, da jeg prøvede. Det fungerede meget bedre bare at have dem liggende på bordet.

Og selvfølgelig drikker vi champagne juleaften på Kysten – det er en tradition, jeg startede allerede tilbage på Kajen, at – selvom det er lidt uortodokst – så starter vi julehyggen med et glas bobler. Og til jul er det altså en af magnumflaskerne der bliver knappet op 😉

Jo, det er altså årets bord – som altid på en hvid crisp dug, når det skal være ekstra fint. Og i år altså i et lidt strammere og måske mere formelt end sidste år – men sådan har hele min julepyntning jo været, så jeg synes det passer så fint sammen. Jeg glæder mig ihvertfald som et lille barn til d. 24 <3

8 kommentarer

 • Dorthe

  Sååå fint….men måske et dumt spørgsmål … skal der så stå dækket i en uge 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Haha nej da – faktisk blev billederne taget allerede tilbage i November. Jeg har pænt pillet det hele væk igen – sådan er det jo lidt med mit arbejde hér. DEr er jo ikke nogen af jer, der kan bruge det til noget, hvis jeg først viser billederne efter juleaften:)

   kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Simpelthen så fint et julebord. 😍
  Nu ved jeg jo ikke om I har en fast tradition for hvordan I laver flæskestegen (det er der jo mange familier der har), men hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale valdemarsro’s opskrift på langtidsstegt flæskesteg. Fremgangsmåden er sindssygt nem, stegen passer mere eller mindre sig selv i x antal timer, og det er uden tvivl den bedste flæskesteg jeg nogensinde har fået – saftig, mør og med perfekte sprøde svær. ☺️💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hald

  Du’ dygtig! 👏🏼👏🏼 Meget smukt og enkelt bord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget elegant og roligt for øjnene at kigge på, og så tilmed yderst smukt! Er sikker på at I får en fremragende jul *</:o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Glædelig 15.december og god weekend:-)
  Et fantastisk smukt bord og genial idé med bobler – kunne jeg da også finde på at indføre:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Det er der smukkeste julebord, jeg længe har set..well done!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Det ser så fint ud 🤗 Hvilken champagne vælger du ?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegaveidéerne til Skjorten i dit liv..