Du læser nu
Links á la april: ABC til realkreditlån, rosé-festival, en tur med biltog og om at du investerer i våben til Saudi Arabien…

Links á la april: ABC til realkreditlån, rosé-festival, en tur med biltog og om at du investerer i våben til Saudi Arabien…

… Jeg er netop nu en route til Alperne, så billedet her er meget on theme, og det er månedens første link altså også – jeg girl crusher lidt på unge Josefine Lutzhau. Følg hende i den mega fine lille føljeton “Pist Væk” hun har lavet sammen med Garmin og Euroman – også selvom du måske ikke selv er ski-interesseret.

… Synes du også at Murano-glas pludselig er dukket op alle vegne, uden helt at forstå hverken hvorfor eller hvordan? Bliv klogere hér. 

… Som barn brugte vi ofte biltoget, når vi skulle sydover og jeg er fristet til at genoptage konceptet – måske det perfekte kompromis mellem miljø-ønsker og at rejse med små børn. Den her artikel fra WSJ hjalp gevaldigt på lysten.   (sidenote iøvrigt, men jeg har lige købt 3 måneders adgang til WSJ for 10kr.. Man skal huske at afmelde igen, men men..)

… Det her instagram-post fra Signe Wenneberg er det a b s o l u t klogeste indspark jeg har læst i klimadebatten til dato. Læs det. Det er sådan vi gør en  forskel. Og i samme åndedrag, hvis du er til ‘mere’ – Signes blog.

… Det kan godt være at du sidder derude og tænker “jeg investerer da ikke i aktier”, men det gør du faktisk helt uden at vide. Din pension gør, nemlig. Og det drejer sig ikke bare om et par håndører, som bliver forvaltet på dine vegne. Det drejer sig om rigtigt mange penge. Har du overvejet hvordan de bliver investeret? “Oversigt: Pensionsselskaber har investeret mindst 1,13 milliarder i firmaer der leverer våben til Saudi Arabien” 

… I et mere festligt hjørne – sommeren venter om hjørnet, og rosé-sæsonen ditto (omend min bliver lidt mager i år). Kom med til Rosé-Festival (se det er en festival jeg kan forstå!) og bliv klogere på de rosa dråber..

… I disse tider, hvor nye ‘historiske’ låntyper åbner og lukker for et godt ord, kan man godt blive rundforvirret over begreber som ‘kurstab’, ‘konvertering’, ‘indlåsningseffekt’ osv – men sådan behøver det ikke være: “ABC for boligejere – det skal du vide om dit realkreditlån”.

… En hyggelig lille sag, der skal læses i langsomt tempo sammen med søndags-kaffen – om Asparges-kongen fra Lammefjorden, der har ligeså interessante betragtninger om livet, som om at dyrke michelin-værdige grøntsager. Og om at sætte pris på lokale fødevareproducenter. Læs om “Wiuff & vårhungeren” her.

… Jeg er næppe den eneste, der glæder sig til den kommende sæson af “A Handmaid’s Tale”, som opvarmning derfor dette lille interview: “The surreal reality of Elisabeth Moss“..

 

Billede herfra

 Kommentarer (2)
  • Jeg synes det super fedt, at du er begyndt at investere og gør dig tanker omkring i hvad 😊 Hvis du er interesseret i bæredygtige investeringer så prøv at tjek sdginvest.dk ud, de investerer efter FNs verdensmål 🌏 Mvh Mette (der også hygger lidt med den slags)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top