DIY – polstret sengegavl del II

DIY-sådan-laver-du-en-polstret-sengegavl-trin-for-trin-guide-via-acie-7

DIY-sådan-laver-du-en-polstret-sengegavl-trin-for-trin-guide-via-acie-2

Så lykkedes det mig endelig at få lavet den famøse knap-guide til sengegavlen. Jeg håber ikke, at jeg er den eneste, der kan nøle helt ustyrligt, når det kommer til ‘home improvement projects';) Jeg synes altid jeg står og mangler en eller anden lille dims, som jeg død og pine skal i Silvan og finde, og hvor tit er det lige jeg ellers går i Silvan?! Nej.. Ikke særligt tit;) Nuvel – jeg skrev et indlæg HER om hvordan man laver en polstret sengegavl, og nu er det så kommet til ‘knapdelen’ af projektet. Det er sådan set ikke specielt svært, men kræver at man er lidt fiks på fingrene og ikke er bange for at gå i krig med en hammer;)

DIY-sådan-laver-du-en-polstret-sengegavl-trin-for-trin-guide-via-acie-3

Min umiddelbare plan var egentlig at bruge min hæftepistol til at lave fordybninger i stoffet – men min polstring var efterhånden blevet for tyk. Det er ikke sikkert, at I vil have samme problem og så vil jeg egentlig anbefale, at I netop nøjes med hæftepistolen. Det er altså noget lettere.

DIY-sådan-laver-du-en-polstret-sengegavl-trin-for-trin-guide-via-acie-4

I stedet måtte jeg i Silvan, hvor jeg nappede nogle pap-søm med hjem. Det er vigtigt at sømmene har store flade hoveder, så de ikke ‘ryger’ igennem stoffet. Det er også vigtigt at man sørger for at måle ordentligt op – som I kan se, fik jeg lige lavet en svupser med kuglepennen, men den bliver heldigvis gemt bag den færdige knap.

DIY-sådan-laver-du-en-polstret-sengegavl-trin-for-trin-guide-via-acie-5

DIY-sådan-laver-du-en-polstret-sengegavl-trin-for-trin-guide-via-acie-7

Knapperne har jeg selv betrukket med stofresterne fra selve gavlen. Man kan også sagtens bruge en anden slags stof, hvis man synes det kunne se fint ud. Man skal have fat i nogle overtræksknapper – den slags fås i stofforretninger. Jeg har både set dem i butik og online. Jeg har brugt den størrelse, der hedder 23mm, men igen kan man jo vælge den størrelse man synes der passer. Har man brugt tykkere møbelstof skal man dog være opmærksom på, at det kan blive svært at få til at blive pænt, hvis man vælger en meget lille knap størrelse.

DIY-sådan-laver-du-en-polstret-sengegavl-trin-for-trin-guide-via-acie-6

De færdige knapper – de er udstyret med et øje bag på, som er lige til at trække en tråd igennem. Har man brugt hæftepistolen skal man have fat i nål, og sy knapperne fast på sengegavlen, dér hvor man har klargjort fordybninger. Har man som jeg brugt papsøm, så kan man bruge sømhovederne til lige at slå tråden rundt om og binde knappen fast. Meget enkelt:)

bundelement til alle indlæg

Acie

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>