Du læser nu
Den der Stockholmsguide

Den der Stockholmsguide

Den der Stockholmsguide
Har endelig fået taget mig sammen til at få strikket den der Stockhoms-guide sammen. Har været lidt tid under vejs, for selvom jeg har boet i Stockholm i et halvt år, så føler jeg ikke rigtigt at jeg har fået byen rigtigt ind under huden – det meste af min tid går jo trods alt bare med at pendle frem og tilbage til skole, selvom jeg ville ønske, at jeg havde haft tid til bare at være turist i 6mdr:) Anyways – here goes. Ved ikke hvor kvalificeret jeg er, men I er mange, der har spurgt, så jeg prøver:)

Kort om byen: Byen er delt op i forskellige områder ligesom København er det. Vasastan/Norrmalm, Gamla Stan, Östermalm, Kungsholmen og Södermalm. Både Kungsholmen, Vasastan og Östermalm minder mest om Frederiksberg og Østerbro, mens Södermalm er lidt mere Vesterbro-agtigt (dog på den pæne Vesterbro-måde;) ).

Shopping: shopping i Stockholm og København er meget det samme, men jeg vil anbefale at man slår et sving forbi de butikker, som man ikke lige kan finde i København. HFx Lindex, Scorett, Beyond Retro og American Apparel. Scorett og Beyond Retro findes på Drottninggatan, som er Stockholms svar på Strøget – dog ligger Beyond Retro ret langt oppe af gaden (så langt at man næsten tror man er gået forkert.. mener det er nr 77). American Apparel ligger både på Kungsgatan ved Hötorget og på Götgatan i Söder. Generelt er priserne dog ret høje, men om ikke andet er det et godt sted at prøve størrelserne, før man bestiller online. Derudover ligger Acne Archive på Torsgatan nr 53, og det er bestemt også et stop værd. Min yndlings H&M ligger på Hamngatan og det gør min yndlings-Zara også. På Norrmalms Torg finder man Acne-butikken.

Restauranter og Caféer: generelt er der ikke liegså mange gode caféer som i København – Stockholm er klart mere en restaturant-by. Vil man ud og spise vil jeg anbefale Vapiano, som er en italiensk restaurant – man finder én på Stureplan og én i Gamla Stan. Derudover er Riche også et stop værd, men dog en halv-pricey oplevelse. Om sommeren elsker jeg at spise rejemadder på Dramatens Terrasse – der er virkelig ikke noget bedre:)

Natteliv: man kan næsten ikke komme til Stockholm uden at gå ud på Stureplan. Her er de fleste diskoteker samlet på en stor plads og det er absolut her der sker mest. Stederne er ret fancy og ikke specielt Københavnske, men man får da et ret godt feel for, hvordan det er i Stockholm – derudover skal man næsten også forbi Berns, som er Stockholms største natklub. Det er absolut muligt at fare vild derinde. Om sommeren vil jeg også anbefale terassen på F12 (Fredsgatan 12) – rigtig god stemning, musik og folk. Glæder mig helt til det bliver sommer igen:)

Er man ude efter noget mere laid-back og Københavner-agtigt, skal man holde sig til Södermalm. Her er der et ret godt udvalg af forskellige barer og klubber.

Sightseeing: Hmm… Altså, skal man være rigtig turist, vil jeg næsten anbefale en guided bustour rundt i byen. Det er små-dyrt (omkring 200sek), men man får virkelig et godt overblik over byen og derudover ser man også enormt meget på kort tid. Derudover skal man næsten også se Vasamuseet, Gamla Stan og Kongeslottet. En gåtur i Humlen (stor park i Östermalm) og en tur forbi Rådhuset er også gode turistmål:)

Transport: Jeg er klart en cykelmyg og vil anbefale at man lejer cykler hvis man er i Stockholm. Der findes et ret godt system med by-cykler (MEGET bedre end i København) og det er ikke ret dyrt – cyklerne findes på et hav af små cykelstationer rundt omkring i byen og for at leje dem skal man købe et særligt kort (fåes bl.a. på T-Centralen og Fridhemsplan St).  Hvis vejret ikke lige er til at cykle rundt kan man istedet købe et 72timers kort til metroen – det koster 200sek, hvilket umiddelbart lyder dyrt, men desværre ikke er det. En enkelt-billet koster 30sek og et klippekort (med 8klip) koster 180sek.

Hoteller: jeg har ikke specielt meget erfaring med hotel i Stockholm (… for obvious reasons.. jeg har en lejlighed), så her er I on ur own.. Har dog hørt en masse godt om Story Hotel, men har kun selv været der og spise.

Finally got around to making that Stockholm Guide..

 Kommentarer (7)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top