Du læser nu
Craving no1

Craving no1

Craving no1
Sådan her endte størstedelen af mine billeder til at se ud til SFW. HVAD SKER DER?! Sad med lange misundelige øjne og kiggede på Fredes lille Lumix, der snappede det ene skarpe billede efter det andet, mens jeg selv bare formåede at lade alting drukne i sløret over- eller underbelysning. Bah.. Så for tiden er det jeg ønsker mig allerallerallermest et godt kamera… Efter et par dage i selskab med en række mode/foto-nørder er det ret svært ikke at ville være med at klubben. Så nu er jeg på udkig efter et spejlreflekskamera, som kan hjælpe mig igang med en karriere som fotonørd. Tænk hvor kunne det være vinder-agtigt at kunne tage billeder, hvor man faktisk kunne se tøjet på trods af topfart på catwalken til CFW.

Er jeg den eneste, der er blevet bidt af en gal fotomyg eller er der andre (.. please?!), der også craver? Uh… Og der måske nogen der har nogle anbefalinger? Og er der nogen af jer, der kan anbefale et specifikt sted at købe det? Kunne være very nice!

Craving no1

 Kommentarer (35)
 • Rabatten på DR1 havde en rigtig god guide til små og smarte spejlrefleks kameraer – så selvom jeg ikke har nogen anelse selv, var det en rigtig rar mand, der fortalte, hvilke ting man skal være opmærksom på – også var det i mange forskellige prisklasser. Måske kan udsendelsen stadig findes på dr.dk 😉

 • Canon S90 er måske det ultimative kompaktkamera. På højde med, eller bedre, end nævnte G11 – og i mange henseende bedre end et basic 101 SLR set. Og så har det den uomtvistelige fordel – at være kompakt :S Hvis jeg nogen sinde skulle tage billede af mig selv i et prøverum – hvilket jeg ikke skal – ville det være med sådan et.

 • Tusind tusind tusind tak, for alle jeres input og svar – jeg synes det er super svært, men det er helt vildt fedt, at I gider hjælpe med at finde et godt kamera til la petite concombre! Igen – tusind tak!

 • Jeg har ikke et råd til hvor du kan købe kamera, men jeg ville vælge et Canon.
  Hovedsagligt fordi det er det jeg selv bruger og jeg elsker det. Jeg synes at det har været let at lære de forskellige indstillinger at kende i forhold til Nikon.

 • Hey Acie

  – og tak for en fantasitsk blog, som herfra blir fulgt flittigt hver eneste dag 🙂

  Mht. kameraet, så er toppen af poppen, ifølge en bekendt som er prof. fotograf, helt klart et canon eos 500D, som er et rigtig godt kamera og har hele 15,1 Megapixel. Alternativet er canon eos 450D, som har 12,2 Mp og som er noget billigere. Jeg skal snart selv ud og investere i et nyt kamera – og er jeg er 99% sikker på at jeg vælge 500D’en. Det er jo en god investering, som vil bliver brugt flittigt 🙂

  Mange hilsner fra Stine, shopaholic sisters

 • Jeg har selv købt et Canon 1000D, som jeg synes er virkelig fantastisk! Jeg fik anbefalet kamerashop.dk og prisen på kamera, tilbehør (taske, ekstra batteri, hukommelseskort og uv-filter) og fragt var omkring 4000 kr. Billigt men stadig i super kvalitet! Det kan anbefales!! 🙂

 • Jeg læser journalistik og render derfor rundt sammen med en masse fotonørder (jeg vil også gerne selv være fotonørd, jeg har bare ikke råd), idet mit studie har vores egen avis.
  Og den største fotonørd af dem alle anbefalede mig Nikon D60, hvis man skulle have et til rimelige penge i hvert fald. Og så sagde han at uanset hvad, er det bedst at købe et helt nyt kamera og et til mindst 5000 kr.
  Held og lykke med jagten!

 • Hvis du vil kige her i Se så kige lige på http://www.prisjakt.nu. Der kan du jæmføre priser etc. Ellers plejer det at findes brugte på Blocket.se til ok pening.

  Eller har jeg et Nikon D40 med 18-55mm linse og extern blitz till salg 😉 :p

 • Hej Acie!
  Jeg er helt tosset med at tage billeder!
  Jeg har selv et Canon 400D og Canon G9. Derfor vil jeg selvfølgelig anbefale dig at købe Canon 😉
  Et G11, er et rigtig rigtig godt digital kamera, der kan stort set lige så meget som et spejlrefleks. Der er rigtig mange professionelle fotografer der bruger det som “lomme” kamera. Jeg tror det koster omkring 4000 kr, med memory card… Men jeg kunne forestille mig at det var billigere i Sverige.
  Man kan også slå lyden helt fra, så man ikke bliver “afsløret” i at tage billeder i omklædnings rummet 😉

  Jeg håber du finder et kamera som du bliver glad for!

  VH Anna 🙂

 • Jeg har også et Sony a350. Sony er undervurderet når det handler om kameraer, for det er et helt fantastisk kamera!!

  Jeg vil anbefale dig at gå i Japan Photo, her er de ikke blege for at give dig et godt tilbud.

 • Åh, det er super fedt med jeres råd – men der er godt nok mange meninger! Måske man skulle oprette en hel lille afstemning:)

  Er der nogen af jer, der kan anbefale et godt sted at købe det? En webshop? Eller en almindelig forretning?

 • Jeg har prøvet en Nikon D40 og bruger selv en Nikon D200 kan godt anbefæle dem bægge to.
  Hvis du vil ha noget der ikke er en spejlereflexkamera så er Panasonic T27 et godt bud 🙂

 • Hej acie.
  du er langt fra den eneste der er bidt af en fotomyg..
  jeg er helt vild med at tage billeder og fik hele to kameraer til jul.

  jeg kan anbefale et spejlrefleks der hedder canon eos 1000D . selvom det ikke er det nyeste på markedet, så har det vundet adskillige tests.. endda over de nye modeller. og som et ekstra plus er det billigere fordi det er en ældre model.
  det er okay lille og let at tage med. og så er canons kameraer utrolig brugervenloge og tager rigtig pæne billeder !

  håber det kan hjælpe 🙂

 • Jeg vil anbefale et Canon G10 eller G11. G10 er udgået, men kan stadig købes på dba. osv. Det er et virkelig lækkert kompaktkamera, så det er ikke spejlrefleks, men det skulle være lige så godt. Og mange professionelle fotografer bruger det til lommekamera, da det heller ikke er specielt stort. Jeg er super glad for mit G10, som jeg lige har købt til 2500 kr. på dba., og fotografen som solgte mig det, havde højest taget 100 billeder med det – win win. Og det er helt sikkert et kamera du burde tjekke ud. + Dets udseende er super lækkert, hvilket jo også er ret vigtigt :). Held og lykke med det, jeg ved det er en jungle out there.

 • I hate Canon (synes det er sådan lidt amatør-agtigt), så jeg er på Nikon all the way! Mener mit er et Nikon D40. Jeg har så bare købt en bedre linse til det end det der fulgte med. Jeg ved Katrine (Trés Chic Clique) har det samme kamera som mig (vi havde en halv-nørdet fotosamtale til sidste Friis event).

 • Jeg bakker lige Cecilia op, jeg ELSKER mit Nikon! Fantastisk kamera, der tager de skarpeste billeder!
  Jeg var også ude og gramse i butikker, før jeg købte på nettet (og sparede ca. 1500kr). Havde skåret det ned til Canon 1000D eller Nikon D3000. Og da jeg stod med dem i hånden, var det bare Nikon jeg havde det bedst med.
  Jeg blev vejledt i Expert, hvor en sælger fortalte at lige de 2 modeller var ret tæt på at være ens, så man egentlig skulle vælge ud fra hvilket der føltes bedst.

  Håber det kunne bruges bare lidt.. 🙂

 • jeg skal selv til at investere i et kamera. Jeg har spurgt 3 forsk. fotografer til råds, de anbefalede alle canon g11!! jeg ringede til “platan foto” og spurgte efter kameraet, og han forhandlede det slet ikk. jeg spurgte om han kunne anbefale noget tilsvarende hos ham, og han sagde at det kunne han ikke, for g11, er bare det BEDSTE. Så jeg er helt sikker på det er det jeg skal have.

 • Nix, jeg hoppede i julen selv med på fotobølgen..
  Jeg endte med at købe et Nikon D3000 efter at have læst en masse test, og gramset på nogle forskellige blev jeg enig med mig selv om at Nikon var det rette for mig.
  Og så valgte jeg en “billigere” model, som fx. ikke kan videooptage (men jeg har et fantastisk videokamera i forvejen så det var ikke et krav her). Jeg kan varmt anbefale Nikon.. og ved at Bailey hvertfald er enig med mig 😀
  Nikon er ret brugevenligt, og nemt at gå til, specielt for sådan en nybegynder som mig!

 • Hej Acie

  Jeg har et Canon 400D og knuselsker det… så naturligvis vil jeg da anbefale det 🙂

  Nu tager jeg mest naturbilleder med det, men den er god til det hele.

  Hvis du vil se lidt af hvad den kan, så ligger der enkelte på min blog under (Fotografering) Og ellers går jeg under Litzy83 på Flickr.com hvor der ligger mange flere 🙂

 • Hej Acie,

  Jeg har et Canon 400d, og det kan KLART anbefales. Det tager super gode billeder, og det er ikke mega dyrt.

  Knus

 • Jeg kan anbefale dig at finde det afsnit af rabatten der blev sendt i denne uge. Det kan sikkert findes inde på dr.dk. Der var nemlig en professionel fotograf der anbefalede spejlrefleks kameraer i både den billige ene og den dyre…

 • Jeg har investeret i et spejlreflekskamera fra Canon – et 450D, for at være helt præcis. Jeg synes det er rigtig godt og nemt at gå til – og så bliver bloggens billeder bare en milliard gange bedre!
  Eneste minus er, at det er lidt uhandy at have med ind i prøverum og klik-lyden er noget afslørende, men sådan er det jo med alle den slags kameraer. 🙂

  /Sofie.
  https://sofiesblog.dk

 • Jeg har også selv for nylig noteret et spejlrefleks på ønskelisten og har fået anbefalet Nikon (d60) eller Canon 🙂 De skulle være ret simple.

 • Jeg har selvfølgelig ikke prøvet andre, men mit nikon d60 er virkelig godt. Det er enkelt og nemt at finde ud af. Det kan desværre ikke optage video, men det bruger jeg også kun meget sjældent. 🙂

 • Men hvorfor ikke et Panasonic Lumix? Det er sådan et jeg har i kikkerten. De fås med 12 x optisk zoom, men er en del mere handy end de spejlrefleks, du viser 😉

  Hvis du partout vil have en spejlrefleks fætter, så siger min ret seje fortograf nabo, at Canon is da shizzle 🙂

 • Først og fremmest – jeg elsker din blog!

  jeg ville bare lige anbefale et kamera! Jeg kan se at du selv har fundet et billede frem af et Sony a450 kamera. Jeg har selv Sony a350, hvilket er et virkelig godt og fint kamera, der gør hele arbejdet for mig! Så det vil jeg klart anbefale! Desuden er det billigere end de lidt “finere” mærker som Nikon og canon… Jeg fik i al fald afvide, at man får meget mere for pengene ved køb af et Sony a kamera! Jeg fik selv et Sony a350 kamera og 2 objektiver for 5500 kr., hvilket er ret billigt…. Ellers vil jeg bare anbefale dig, at gå til en professionel og spørge, det hjalp mig utrolig meget…. Held og lykke med kamera-jagten! Jeg glæder mig til at høre hvad det ender med… det kan være, jeg får nogle ideer til mit næste kamera køb 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top