Du læser nu
MOSCHINO

MOSCHINO

MOSCHINO
.. igen… men jeg spottede det her billede hos Lynn og synes det er rigtig fint fundet på – istedet for at købe en kopi har Lynn lagt hovedet i blød og har istedet lavet sit eget Moschino-bælte. Hun får lidt hug for at gå med en ‘kopi’, men jeg synes da, at det er langt at foretrække, at man bruger sin egen fantasi end at man støtter virksomheder, der lukrerer på andres visioner.. Og i erkendelse af, at det ikke er alle der kan være heldige og finde et der er til at betale 2nd hand (hurra for fransk eBay og for Manja’s sproghjælp), og heller ikke er alle, der synes det er en fest, at købe et nyt til fuld pris, så synes jeg Lynn’s idé er rigtig fin! Og for Moschino er skaden nok ikke så stor – dem der har råd, vil nok fortsat foretrække originalen:)

Bogstaverne koster 6kr stykket og fåes, ligesom læderstrimlen, i Skindhuset i Skindergade i København (lige ved Rundetårn)… Alternativt er det jo bare, at nøjes med bogstaverne og sætte dem på et af sine gamle bælter og vupti:) Tjekket.

Lynn’s done a Moschino-diy and I think it’s super creative and such a great idea – yes, it’s a copy, but I’d rather support someone’s creativity than companies that make a living off producing designer replicas…

 Kommentarer (23)
 • Heej .. så fed idé .. Men kommer desværre fra jylland, var det noget som du ku overtales til at købe og sende? Vil selvfølgelig overføre pengene først og også lidt ekstra hvis du gad gøre det 🙂
  Hilsen Julie fra jylland 🙂

 • Nåh, det var bæltet 🙂 (jeg troede det var Louboutin stiletterne…) Men det forklarer jo, hvorfor ceinture var en del af dit ordforråd 😉

 • Tina og Line: Jeg er fuldstændig enig med jer, og synes, at det er et vigtigt emne at diskutere, så det ikke bare bliver “Go with the flow” indenfor kopivarer, men at man rent faktisk også spekulerer på fabrikanten bag det pågældende produkt, også selvom det er en stor rig producent! 🙂

 • Louise: Prøv lige at holde det i en venlig tone herinde, der er ingen grund til at skrive din mening på en sådan måde.

  Acie: ELSKER personligt når bloggerne laver DIY projekter og man derfor kan “stjæle” det og lave det selv, det er virkelig god inspiration. Min grænse går dog når man skriver mærkets navn, når det ikke er derfra.

  Kunne være så meget federe hvis hun skrev “this is not a moschino” (det ville nok fylde for meget dog hahaha) el. “this is not a belt”, “Lynn” osv.

  Håber dog ikke at du føler at vi er efter dig, for det er dejligt at der er en blog, hvor folk har lov til at poste sin mening, uden at den nødvendigvis er den samme som bloggerens. Plus du er en af dem som rent faktisk svare ordentligt på folks kommentar, selvom du ikke er enig. Det var der mange der kunne lære noget af. Det var lige et sidespring:)

 • Synes det er fedt at folk har så forskellige meninger! 🙂

  Men jeg må melde mig til dem hvor jeg er meget kritisk. synes ikke det er cool og alt det der. Selvfølgelig er det en super fed ide at lave sit eget bælte.

  at andre highstreet butikker og folk der laver DIY osv. kopiere diverse trends er noget helt andet synes jeg. Men når det kommer til direkte at kopiere NAVNET/logoet så hopper jeg altså af.

  Men det er noget andet når det er én enkelt person der laver det til sig selv, men JEG vil aldrig synes det er fedt at kopiere SÅ direkte. det er noget andet end at sy en kjole i samme stil. Logoet vil altid være det brands logo.

  jeg glæder mig til at se flere kommentarer på dette indlæg og folks meninger 🙂

 • Lige en tilføjelse til Marie:
  Som jeg skrev tidligere – når noget udgiver sig for at være noget det ikke er, så står jeg af. Altså når du ved første øjekast (eller måske slet ikke, hvis man ikke interesserer sig for mode/mærker) ikke kan se forskel på the real deal eller en replica.

 • Marie – Først og fremmest vil jeg lige sige, at jeg ikke har tilkaldt Astrid for support 🙂 Hvis jeg ikke turde have mine meninger og risikere at stå alene i den her debat, så havde jeg ikke skrevet i første omgang..

  Dernæst, jo, det lyder til at jeg synes bogstaver er det afgørende. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forklare det her, men jeg synes det altafgørende er signaturen, logoet, mærket. Jeg tror godt man kunne se forskel på et par H&M jeans med knælapper og et par ægte Chloé jeans. Jeg tror ikke H&Ms (eller folks DIYs for den sags skyld) er kopieret ned til mindste detalje. MEN, fx synes jeg Modekungen.se går langt over stregen i mange tilfælde. De kopierer godt nok ikke logoer, men de kopiere alligevel så meget, at jeg ikke længere synes det kan betragtes som inspiration. Deres kopi af Mulberrys Alexa, synes jeg er et godt eksempel.
  Men at highstreetkæderne laver fx en nude blazer synes jeg er acceptabelt. Jeg ved ikke om du forstår, hvor jeg ser forskellen?

 • Pis – prøver igen 🙂

  Marie – har først set de andre kommentarer nu, så derfor 🙂 Jeg skrev min kommentar, da LouLous kommentar var den sidst udgivet. Så det er skam ikke for at råbe..

 • Aj – Astrid, har du overhovedet læst det Acie skriver? Plejer aldrig at kommentere, men det der var altså fjollet. Kan virkelig godt lide dig og din blog, og fair nok, hvis du ikke er enig, men ved du overhovedet hvad det er der er blevet skrevet? Eller har Tina bare kaldt artilleriet ind for support? Det blev jeg altså lidt skuffet over. Acie skriver jo netop at det ville være sjovere hvis man skrev noget andet? Og argumenterer for at dem der har råd til den ægte vare fortsat vil foretrække det – hvorfor eksistensgrundlaget for Moschino vel er sikret. Ih. Og Acie HAR jo faktisk købt et originalt selv (sparet op eller hvad hun nu har). Ej altså – læs nu lige det der står, før du begynder og sidde og råbe.

  Tina: jeg synes det er tankevækkende, at din grænse for kopiering går ved om der bogstaver involveret eller ej. Det er sådan jeg læser det? Du må gerne sige hvis det er forkert opfattet? Jeg synes, at man kopierede udtrykket og signaturen MINDST ligeså meget som fx dem der syede knæ på sine jeans som de der fra Chloé.. Så jeg kan egentlig godt se sammenligningen..

  god dag fra Marie:)

 • Ork. Jeg er en af dem, der giver “hug”, så nu gør jeg det igen. Hvor er det fesent altså. Hvorfor skulle Moschino så overhovedet eksistere, hvis alle alligevel fes over i Skindhuset og købte ind til at lave deres helt eget “Moschino” bælte. Som Lina skriver, ville det da være 100 gange mere originalt at skrive noget andet på bæltet, som fx. bloggens navn eller noget helt 3. Det havde jeg ikke givet hug for, for det ville da netop at bruge “de små grå”.

  Jeg kan slet ikke se, at det er i orden. Og jeg kan slet ikke se, at det kan sidestilles med DIY projekter à la ødelagte jeans fra Balmain eller kæder på skuldrene. Så kald mig bare blind 🙂

  Og Louise, jeg er sørgelig – hurra for mig 🙂 Men hvis man ser på Italiens og Frankrigs love om kopiering, så er det pludselig ikke så “saaaaad” mere.

  Hvad blev der egentlig af at spare op til de ting, man gerne vil have? Hvis man virkeligt har så store cravings efter et bælte/en taske whatever, så sparer man da op. Men på det punkt er jeg så også ret konservativ.

 • Acie – Nu skrev jeg jo faktisk heller ikke, at det var noget modebloggere gjorde 😉 Lynn fik mange kommentarer fra folk, som også gerne selv ville have et – altså, de syntes det var i orden. Fair nok, jeg er bare ikke enig.
  Mht. at sy lapper på jeans, købe en nude blazer osv. så synes jeg det er en helt anden sag. Hvis H&M nu fx havde skrevet Chloé på deres jeans (ved jeg ikke lige hvorfor de skulle gøre, høhø), så syntes jeg ikke det var i orden. Det er når selve mærket – navnet – kopieres, at jeg siger stop. Når noget udgiver sig for at være noget, det ikke er..

 • Lina – Jeg tror vi er meget enige 🙂

  LouLou – Jeg tror vi er meget uenige 😉 Jeg synes egentlig det her er en ret relevant debat, når det trods alt er modeblogosfæren vi bevæger os i. Og jo, jeg tror sgu nok jeg overlever, og jeg ser ikke mig selv som moralens politimand.
  Jeg ser bare ikke dette som et “almideligt” DIY, da man jo kopierer varemærket. Men det har jeg vist også skåret lidt ud i pap. Det er jo noget helt andet at hente inspiration..

 • Tina: don’t get me wrong – jeg kan sagtens se din pointe og er enig med dig langt henad vejen. Jeg siger bare, at hvis alternativet er, at man går ud og køber en decideret replica, så synes jeg det her var et langt bedre alternativ. Og jeg er stadig imponeret over, hvordan i alverden Lynn fandt på det. Jeg synes det var kreativt. Når det er sagt, så glem ikke at jeg selv er én af dem, der faktisk har købt et originalt. Og jeg synes måske lige, at du slår lidt store brød op, hvis du gør det her til en tendens hvor modebloggere hylder fakes – det er faktisk KUN mig, der skriver at jeg synes det var kreativt fundet på. Men jeg er sådan set enig i, at det ville være sjovere hvis man skrev noget andet:)

  Lina: jeg skriver faktisk bare, at hun får ‘lidt hug’ og det synes jeg også hun gør. Men det synes jeg også jeg gør lige nu, så vi bruger nok bare ordet forskelligt:) Og jeg er enig i at det ikke bliver en ‘rigtig modetaske’, men jeg synes bare, som du selv skriver, at det er bedre end at støtte organiseret kriminalitet. That’s all I’m saying:)

  Men hvordan har I det så med alle dem der syede lapper på jeans a la Chloé? Eller lavede egne skulderpuder med kæder etc. a la Balmain? Eller alle os, der købte en nude blazer post Stella? Bare for at nævne et par eksempler:) Nu er jeg bare nysgerrig – og jeg ved godt, hvad man psykologisk set kan forudsige, at I svarer, but still.. Interessant.

  Oooog – on a final note.. jeg er på vej på arbejde, så har ikke den store tid (eller lyst for den sags skyld) til at kæmpe Lynn’s Moschino-kamp. Mine sidste ord bliver derfor – “jeg synes bare det var en kreativ løsning og langt at foretrække end at støtte organiseret kriminalitet – men vi kan godt blive enige om, at det er fjollet, at mode kan få os til overhovedet at ville have sådan et tosset bælte, hvis det ikke er the ‘real deal’, men det er i mine øjne en helt anden diskussion. Jeg tager kraftig afstand fra kopivarer og er enig i jeres synspunkter langt henadvejen”…

 • Årh – slap dog auf:) I lyder virkelig anal! Hahahaha! Jeg synes idéen er fin og er enig med Acie i, at DIYs altid henter inspiration i større eller mindre grad, så kan helt ærlig heller ikke se, hvorfor det her er spor anderledes. Hvem har gjort jer til moralens politimænd?;) Det er jo ikke så vigtigt, så mon ikke I overlever? Og har I virkelig ikke andre kampe I kan bruge tid på at kæmpe her i livet i stedet? Saaaaad.

  /LouLou

 • Personligt kan jeg bare ikke se, hvordan I kan synes det er i orden, direkte at kopiere et varemærke? Det svarer jo egentlig til, at jeg selv syede en taske, og tegnede små Louis Vuitton logoer på. Jeg synes åbenbart det handler om, at bruge de små grå, på en lidt anden måde end du gør – fx ved at være kreativ og finde et alternativ, som ikke er en kopi. Lidt kritisk sans er vel på sin plads.

  Men fred være med at du synes det er fedt, Lynn synes det er fedt og alle mulige andre, synes det er fedt. Jeg synes bare slet ikke det er fedt.
  Faktisk synes jeg, det er en lidt sørgelig tendens, hvis modebloggere skal til at hylde fakes, bare fordi det er nogen de selv laver. 🙂

 • Først og fremmest elsker jeg at læse din blog, fordi du er sjov, original og har en supergod stil. Men hey, hvad sker der? Jeg er ked af at sige det, men der røg al min respekt! Er bloggerverden blevet så uoriginal at man nu skal kopiere for at følge med resten af blogger-crowded? Du har da ikke brug for det? Du er allerede et ikon inde for dansk blogindustri.
  Hvis ikke så husk også at kopiere YSL-ringen.
  du er for sej til at gå med en kopi

 • Vil bare lige kommentere i dit indlæg hvor du skriver at Lynn får hug i sit indlæg. Der er 2 der ikke mener det samme, det synes jeg ikke er at hun får “hug”. De er skrevet på en meget sober måde, ligesom kommentarerne herinde.

  Mht. bæltet så synes jeg det er lidt ligesom hvis man købte en Chanel look-a-like taske (dem som Friis, Gina Tricot osv. har) og skrev Chanel på den. Det gør det altså ikke til en modetaske, og selvom den ikke er “fake fake” og støtter kriminalitet osv. så er den nu stadig fake i mine øjne.
  Hvorfor ikke skrive noget andet på bæltet, især når bogstaverne nu er så billige, det ville da være mere sejt:)

  Hilsen Lina som også finder denne mode-dille mærkelig.

 • Mette: Mode ER mystisk, ja:)

  Tina: nu er der vel heller ikke nogen, der siger, at det er sejt, at gå med kopier, men bare nogen der applauderer, at man vælger at bruge de små grå, fremfor at støtte deciderede replicas – alle DIY’s henter inspiration (mere eller mindre direkte) fra et eller andet designer-piece, og det går over min forstand, hvorfor folk pludeslig ser rødt over et bælte:) Det er en kreativ løsning og det er dét mode (i mine øjne) går ud på… Og der er jo ingen, der tvinger dig til at lave et selv, så du skal nok få lov til at undvære;)

 • Well, jeg synes stadig (som jeg også har skrevet til Lynns indlæg) at det er ret fesent. Det kan godt være Moschino ikke mærker så meget til det, men come on, det er jo stadig en direkte kopi. Så må man bruge sin fantasi til at finde på, at skive noget andet. 
  Jeg synes, det er lidt ærgerligt, det lige pludselig skulle være ‘sejt’ at have en kopi, bare fordi man ikke har råd til originalen. Hver sin mening, men så vil jeg hellere undvære. 

 • I don’t get it. Hvorfor i alverden lave et bælte der står Moschino på?? Èn ting er at gå rundt og flashe et logonavn, hvis det trods alt er ægte, noget helt andet er at gå med et uægte logonavn, hmm. Mode er mystisk nogle gange.. 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top