Du læser nu
Lidt debat

Lidt debat

Lidt debat

I starten af ugen fik jeg en mail med noget pressemateriale. Sammen med pressematerialet, fik jeg også besked om, at afsenderen gerne ville have lov til at aflønne indlæg – og endda ganske pænt. Der blev dog lagt vægt på, at man sørgede for at skrive, hvad man selv syntes om det pågældende produkt, og at man meget gerne måtte skrive, at det var et sponsoreret indlæg… Alright.. Jeg tyggede lidt på den. Hvad gør man, når man bliver spurgt om man vil hjælpe med at markedsføre et produkt, som man faktisk selv synes er interessant? Og samtidig bliver tilbudt lidt løn for det? Umiddelbart lyder det jo som en win-win.. Men jeg kender jer;) Og jeg vidste, at nogle af jer ville blive hamrende vrede, hvis jeg tog imod penge, for noget som helst… Så jeg gjorde det ikke. Jeg postede indlægget (fordi jeg faktisk gerne ville dele indholdet), men takkede nej til pengene. Dog gik der ikke længe, før jeg blev beskyldt for skjult reklame – primært på Twitter, men også inddirekte i kommentarfelterne på øvrige blogs… Men som én af jer derude kommenterede i en mail, så var det godt nok ikke den tunge empiri der skulle til, før man lagde den slags anklager ud i cyberspace.. Men empiri eller ej, så føles det sløjt.. Mega sløjt.. Som eventyrlysten studerende, er jeg ikke rigtigt i en position hvor jeg kan tillade mig, at takke nej til lidt indkomst.. Det er næsten en for forkælet indstilling.. Men det gjorde jeg altså.. Fordi jeg på ingen måde, gad rodes ud i noget, der kunne være den mindste smule gråzone-agtigt. Og alligevel havnede man derude. Fra win-win til lose-lose. På et splitsekund. Så hvad synes I derude? Hvordan håndterer man bedst sådan en situation? Hvad havde I selv gjort?

 Kommentarer (60)
 • Sikker noget fis at du ikke må modtage penge. Så længe du ikke finder på at kunne lide det. Ærlig snak altså. Hvis det kan forsøde din tilværelse i “det store land” er det total i orden.

 • Hej Acie,

  Jeg vil da gerne lige svare på hvad jeg mener mht betalt/ikke betalte indlæg. Jeg synes det er fint hvis du fortsætter som du altid har gjort med at skrive om lige netop det du har lyst til, uafhængigt af eventuel betaling. Skulle du få muligheden for at få betaling for noget du alligevel havde lyst til at skrive om, så ser jeg ingen problemer i at du tager imod pengene. Men som andre også har skrevet, vil det være fint hvis du blot laver en note til sidst eller lign, men kun i det tilfælde at du rent faktisk tager imod betalingen. Du kan jo lave en regel om at medmindre det specifikt står der, så har du ikke modtaget betaling vedr. indlægget. Så kan ingen da være i tvivl.

  I øvrigt mht hårprodukt indlægget, så havde jeg ikke selv tænkt tanken “reklame deal” overhovedet, fordi du skrev i vanlig test-stil og kritisk/ærlig acie stil, men hvis du(eller en anden modeblogger) lige pludselig havde rost et eller andet produkt til skyerne uden ordentlig argumentation og havde nye indlæg om det hver anden dag, ville det da være et klart turn off for mig og jeg ville nok skifte favorit. Ved en modeblog forventer man personens ærlige/reelle mening om det de skriver om! Så Acie, just keep up the good work:-)

 • Kære Camille!

  Jeg synes, jeg har været vanvittigt konkret _uden_ at hænge nogen ud i det offentlige rum — andre end bureauet bag kampagnen. Læs evt. deres tidligere cases (i pdf) og se screenshots af umarkeret betalt reklameindhold.

  Ønsker du en anmeldelse til Forbrugerombudsmanden for at få kød på bordet?

  Det gør jeg ikke.

  Sagen er klar, problemet til stede. Lad os håbe, debatten her og hisset har sat fokus på et ømt punkt.

  Danmark er traditionelt 2-3-4-5 år bagefter USA, og der er, som du sikkert ved, nu nogle helt andre juridiske krav til bloggere og andre online-aktører. Det kommer nok også i Danmark, for læserne flytter sig i stigende grad over til de sociale medier.

  EOD hefra & alt godt,

  Kasper

 • Kasper, det er simpelthen langt ude. Du insinuerer jo helt vildt i den artikel, også om Superbial -altså, så er vi heller ikke dummere 😉 Og dit tweet om Acie så vi jo også alle, come on!

  Og hvis du alligevel kun kan fremhæve folk i artikeln der har gjort det rigtigt, jamen så kan jeg da ikke se at der er et problem. Så er det igen bare noget du insinuerer. Fint nok du har læst et worddokument, men det overbeviser altså ikke mig om noget som helst. Du vil helst bare beskylde, uden at komme med noget helt konkret vi kan forholde os til.

  Men i selvsamme artikel får du igen fremhævet dit eget websites fortræffeligheder i form af, at vise hvornår det er en reklame eller ej. Så det er jo bare super 😉

  Normalt er jeg ikke så spids, men jeg har bare fået nok af denne fremgangsmåde.

 • Kasper, jeg har kun skimmet oplægget på Modebevægelsen, eller hvor det nu ligger. Primært forholder jeg mig til debatten her på bloggen, hvor du stadigvæk ikke rigtig svarer på det, jeg skriver, synes jeg?

 • Kasper – tweet eller artikel. Du beskydte mig for “Måske” at lave skjult markedsføring og det er møg-kikset….

  Morten – jeg har først set dit forslag nu, da du var fanget i mit spamfilter. Beklager. Jeg kan sagtens forstå det du skriver, men jeg finder det totalt uacceptabelt, at jeg skal censurere mig selv, fordi andre modtager penge for noget. Du skriver jo netop at jeg ikke burde have skrevet om det (gratis), fordi andre modtog penge for det. Og det generer mig. Jeg vil skrive om lige det der passer mig. Jeg vil ikke have mundkurv på. Og jeg vil ikke holde mig fra at gratis dele information jeg finder relevant/interessant/sjov/cool/wtv. Nogensinde. Ever. Så jeg er stærkt uenig i at det er en “god idé for fremtiden”.. For vist først jeg lader mig censurere (af den ene eller anden årsag), så er løbet kørt for troværdigheden.

 • Kære Camille!

  Beklager at sige det — men du er helt skævt på den:

  1) Jeg _kontaktede_ Acie, inden jeg bragte indlægget på Modebevægelsen.

  Vi har skrevet frem og tilbage om sagen per mail — og hun fortalte mig, at indlægget her på acie.dk _ikke_var betalt.

  Og det er lige præcis _det_, jeg skriver på Modebevægelsen. Har du overhovedet læst indlægget?

  “Dækning på bloggen acie.dk — Redaktionel _ubetalt_ dækning på grund af godt pressemateriale ifølge kvinden bag bloggen, som vi var i kontakt med i går.”

  Jeg anklager i indlægget _ikke_ Acie for skjult markedsføring.

  Jeg hænger heller ikke Lisbeth fra It’s Fashion Baby! ud. Læs billedteksten.

  Jeg fremhæver det indlæg som et eksempel på en reklame, der er tydeligt markeret, ligesom Katrine Krøjbys fx er.

  Jeg skriver heller ikke, at Superbial har modtaget betaling.

  Inden for journalistikken er kildebeskyttelse en af de fornemste discipliner, og du får mig ikke til hér at bringe navne eller korrespondanceuddrag.

  Næste gang du anklager nogen for dårlig research, vil jeg anbefale dig at læse det, de har skrevet. Ord for ord. Mening for mening.

  Alt godt,

  Kasper

 • What Camille said!

  Og Kasper – jeg gentager lige (… endnu gang). Denne debat udsprang på INGEN måde af dit post. Det handler ikke om dig, dine spørgsmål ved kampagnen eller dine tweets. Det var et spørgsmål til hvordan læserne synes man håndterer disse sager bedst.

 • Kasper, jeg synes, det bliver en lidt for abstrakt debat, når du laver et generelt indlæg i stedet for at svare på det, jeg skriver.

  Personligt er jeg, som bloglæser, en smule ligeglad med, at bloggeren modtager penge for at sige noget om et produkt eller ej. Jeg er helt frivilligt læser af diverse blogs; jeg læser udelukkende med, hvis og når jeg har lyst, hvis og når jeg kan lide indlægget osv. Langt de fleste blogindlæg handler om, hvad bloggeren mener om det ene eller det andet; hvis de får penge for at nævne noget, de i forvejen kan lide, kan jeg egentlig ikke se problemet? De ville nok have skrevet om det i forvejen, tænker jeg. Hvis de skriver om noget, de ellers ikke ville have skrevet om, hvori ligger forbrydelsen? Som læser vil man næppe miste noget. Igen – jeg synes, det er mere fordækt, hvis man køber et blad, der har Andrea på forsiden og indeni roser hendes cremer til skyerne uden at forholde sig kritisk til produktet.

 • Til Kasper: Jeg ved jo fra tidligere, at du aldrig giver op, men bliver ved og ved med at diskutere -og det ligger bare ligesom ikke til mig. Men jeg vil stadig holde fast i, at dine metoder er tvivlsomme -også selvom du endda til sidst forsøger at pakke det ind i, at du jo bare vil hjælpe os stakkels modebloggere (ved at hænge os ud…ahem).

  Du siger du har været i kontakt med modebloggere, og præsenteret problemstillingen for dem. Men tydeligvis ikke alle. For så havde du ikke begået den brøler, at sætte Acie’s link ind i din artikel på dit site. For Acie tog jo netop IKKE betaling for det. Se sådan noget synes jeg da er pinligt! Og det får da din artikel til at stå vildt dårligt og usagligt.

  Og det at en blogger har læst et worddokument (det har Acie jo sikkert også), det gør da ikke nødvendigvis, at bloggeren så dermed er en del af pengeaftalen. Det argument holder bare slet ikke.

  Du bliver ved med at insinuere, at flere bloggere har lagt links op mod betaling, UDEN at opyse det, men den eneste du har nævnt med navn er Acie, og det var så forkert. Kom med nogle navne så (og lad dem forklare sig), og lad være med at trække samtlige modebloggere med ned i skjult marketingssølet!

 • @Lovi Skjult reklame er ulovlig. Og man risikerer en bøde. Er det det værd økonomisk? Etisk? Moralsk?

  Betalte indlæg, der er markeret tydeligt har jeg intet imod. Men de kan koste læsere, som Reebok-reklamen tilsyneladende har gjort for Lisbeth / It’s Fashion, Baby!

  Jeg synes, at “lind” siger det ret godt ovre på Clamour4glamour, hvor debatten også kører:

  “jeg synes der er sindsyg stor forskel på en blog og et modemagasin!

  En blog er en form for personlig dagbog og der blogges af lyst og om personlige valg og meninger. nogen gange vokser en blog sig til en levevej for bloggeren, men som regel er det en biting ved siden af ens ‘rigtige’ liv og uddannelse osv. En redaktør/jounalist fra Vogue arbejder med mode og det tøj de har på er en del af hele deres arbejdsforhold og vi ved jo også alle sammen at et modemagasin er et rent reklamehelvede – fordi det er en buisness. modsat en personlig blog. ”

  Hvad angår Medina-eksemplet, så svarer jeg Camille på nøjagtig det samme spørgsmål — og hvad forskellen er. Svaret afventer vist dog kommentargodkendelse, så here goes:

  1) Medinas samarbejde med Reebok er 100% transparent. Pressemeddelelser og al omtale siger, at Medina er sponsoreret. Om hun har solgt ud må andre så vurdere. Men det er ikke skjult markedsføring på nogen måde.

  2) De traditionelle mediers forhold til smørelse af den ene eller den anden art er til gengæld et rigtigt godt spørgsmål.

  Dels hører de under medieansvarsloven, og det juridiske ansvar er entydigt placeret hos udgiveren, hvilket de sager der har været omkring skjult markedsføring har bekræftet.

  Emnet er fint afdækket online, synes jeg, fx her:

  https://www.dseneste.dk/index.php/blogs/bare-rolig-bloggere-er-lige-saa-ukritiske-som-journalister/

  Men virksomheerne langt mere frit råderum blandt blogs — jf. fx Friis & Co.

  Indgangsbarrierne er lavere. Og juridisk viden om, hvad man må og ikke må er måske ikke til stede i samme omfang.

  Ofte bliver bloggerne behandlet decideret næsvist af virksomhederne, synes jeg. Jf. fx:

  Vi står midt en medierevolution, og der er nogle steder, hvor skoene trykker. De mest læste bloggere skal finde ud af, om de vil holde sig til den formidlingsmodus, der tiltrak dem i første omgang. Eller om de vil blive deciderede kommercielle aktører — som fx Anywho.dk, tror jeg.

  Den slags omvæltninger kaster nogle debatter af sig. Det har det altid gjort. Men at forsøge at få flasken til at pege bagud medfører sjældent særligt meget godt.

  Alt godt,

  Kasper

 • @Kasper – klap lige hesten. Vi snakker modeblogs her, ikke? Hvornår har du sidst læst et dansk modeblad? Ganske givet for lang tid siden, når du nu taler om kvalitetsjournalistik 😉 De er om nogen smækfyldte med mere eller mindre skjulte reklamer. Prøv at læse specielt skønhedssiderne – hvis der er bare 10% journalistisk arbejde bag dem, ville jeg blive overrasket. Det er ren reklame og/eller cope/paste af pressemeddelelser. Jeg ved ikke hvorfor, men som læser med bare en lille smule kritisk sans, bliver man da en smule forbeholden overfor de artikler, der bringes i de danske blade om visse danske brands, fordi der kommer en meget personlig vinkel på dækningen i de danske blade – et godt eksempel er Andrea Elisabeth Rudolph og hendes cremeeventyr. Det er ren brownnosing for nu at blive mere direkte, og der er sgu ikke megen kritisk forholden sig til produkterne. Eller, som en nævnte, Eurowomans onlieartikel om Medina og Reebok. Hvordan er det lige, at den adskiller sig fra de forskellige bloggeres artikel om Medina og Reebok? Det er da meget mere suspekt, end hvad man evt. vil kunne støde på på en blog. Blogs er jo i sagens natur personlige, og skylder bloggeren egentlig sine læsere at sidde og forklare dem, hvorfor h*n mener, hvad h*n merer om dit og dat? Det er jo helt frivilligt, om læseren læser med eller ej. Hvis der kommer for meget “fake” på en blog, vil læserne ganske givet falde fra, så i sidste ende er det jo kun bloggeren selv, det kommer til at gå ud over, hvis der sker noget suspekt. Igen – i en god blog kommer der en personlig vinkel med, og det kan godt bære, at bloggeren bliver betalt, mener jeg.

 • En god ide kunne evt være, at du fremadrettet valgte en stil. Dvs enten at blogge om sådanne reklametilbud eller lade vær. Blogger du om dem, så skulle du måske anføre under blogindlægget, at det var sponsoreret.
  Hvis du vælger ik at tage imod sådanne tilbud, så låser du dig i en box. Fordi du vil aldrig kunne være først med noget, med mindre folk begynder at tvivle…

  Så overvej hvordan du vil gøre det fremover, så vil ud undgå problemer…

 • @Lovis — hvor går din grænse for, hvem der må bringe betalt omtale?

  Ville det være ok i nyhederne, værende det sig aviser eller tv?

  Ville det være ok i debatprogrammer? Anmeldelser af film, musik, tøj?

  Stort set al kvalitetsjournalistisk bygger på en præmis om en skarp adskillelse af redaktionelt indhold og kommercielt indhold.

  Det er muligt, at verden er på vej et andet sted hen, hvor grænserne i stigende grad sløres. Det gør de.

  Men er det, det vil vil?

  Skal vinklingerne være bestemt af dem, der har det største budget?

  Alt godt,

  Kasper

 • Kære Camille!

  Det, der er det fornøjelige ved sådan nogle videobaserede kampagner er, at de indeholder et unikt trackinglink, så annoncøren kan følge med i, hvor kliksne kommer fra. Om de får noget for pengene.

  De blogs, jeg har kigget på, indeholder unikke tracking-links og er således registreret og sat op i seedingbureauets system. Enten betales der for placeringen som helhed for en given periode, eller også betales der per klik, der går igennem.

  Du forudsætter, at jeg ikke har talt med nogen bloggere, der bringer kampagnen. Det er forkert.

  Du forudsætter (måske også), at jeg ikke har været i kontakt med bureauet, der står bag seedingen. Det er også forkert. De mener, at det 100% er bloggernes ansvar at markere reklamen som betalt, men er klar over, at nogle ikke har gjort det. Gæt, hvem der hænger på en eventuel regning.

  Derudover så har jeg forskellige udgaver af bloggerpakken inklusiv betalingsmodeller og tilbud liggende i Word. Bureauets afsender har flere steder glemt at ændre teksten, så jeg kan se, hvem der har modtaget tilbudet før mig.

  Derudover har Word også en glimrende revisionshistorik. Hvis det nu skal være rigtigt detektivagtigt.

  Ønsker du dokumentation på bankoverførselsniveau a la Thorning-sagen, så må jeg henvise til Forbrugerombudsmanden.

  Problemet er dér. Jeg er ikke løs på aftrækkrefingeren.

  Buzzanova har kørt 100-vis af de her reklamer igennem de sidste 4 år. Prøv at gå tilbage og se, hvor mange der er tydeligt markerede.

  At det noget, man som blogger bør forholde sig til, inden man sidder med en grim bøde på et SU-budget er egentlig mit primære argument.

  Hvis der er noget, der bli’r hængt ud, så er det konceptet skjult markedsføring, som vi vist alle mener er noget biks?

  Alt godt,

  Kasper

 • Jeg kan seriøst ikke se et problem i, at bloggeren bliver betalt for at bringe visse indlæg. Forudsat at der kommer en reel og personlig vinkel på indlægget. Det virker først forkert på mig, hvis det decideret blot er en reklame i et indlæg. Men dybest set handler det jo om tillid – tror man på, at den person, der skriver indlægget, mener det, hun skriver? Hvis man ikke gør, så er det jo frit for at lade være med at læse med mere.

 • Til Kasper: Det er ikke alle der har fået tilbuddet fra Buzzanova med betalt Reebock-indlæg. Mange har bare fået det som en alm. pressemeddelelse, og derfor kan du ikke vide, om de bloggere der IKKE skriver det er en reklame, rent faktisk bare har kopieret en pressemeddelelse (som er blevet sendt til de fleste bloggere), eller om de skjuler sandheden. For jeg er nemlig tilbøjelig til at tro det første -og i givet fald aner bloggerne ikke de har gjort noget forkert, og det har de jo netop heller ikke! Det er da ikke skjult markedsaføring at kopiere en pressemeddelelse!!

  Igen, en lille smule undersøgelse, og en henvendelse til de bloggere du beskylder, ville nok have løst dette “problem”. Gentager jeg mig selv fra tidligere i et svar (om et helt andet emne) til dig? Jeps, det gør jeg vist.

 • Kære Acie!

  Du lægger ud med at citere mig, det ser jeg som en invitation til at deltage i debatten.

  Det jeg skrev på Twitter var:

  “Så har vi — måske — Danmarks første solide sag om skjult markedsføring via _blogs_.”

  Dit indlæg taler om manglende empiri, urigtige beskyldninger og løse aftrækkerfingre.

  Men empirien er jo lige foran snotten på os alle sammen: Bloggere _er_ blevet betalt for at bringe redaktionel dækning af EasyTone/Medina-kampagnen. Og nogle har ikke markeret reklamen som det, den er, betalt reklame.

  Du ser det som et personangreb snarere end et grundlæggende problem for hele modeblogosfæren (og magasinerne også for den sags skyld, som nogle har været skarpe at perspektivere til); det synes jeg er en skam, for diskussionen er større og vigtigere end det.

  Alt godt,

  Kasper

 • Altså for saten Acie, du er simpelthen så sej til at håndtere usaglig / urimelig kritik. Du ku ha svinet Kasper til uden at tage reel stilling til hans kritikpunkter, men istedet behandler du dem fuldstændig konstruktivt og smadrer dem dermed
  lige tilbage i fjæset på ham med 190 i timen i bedste Wozniacki-stil. Serve-es til
  Acie!! Det er sgu for cool det der…

 • Jeg er enig med Kristina.
  Jeg ville foretrække hvis blog-indlæg ikke var betalte. Jeg har absolut intet imod reklamer både ude i siden eller i toppen, for jeg forstår, at det koster både tid og penge at have en blog kørende.
  Så derfor er jeg glad for din beslutning om ikke at tage imod penge, i hvert fald vedrørende denne sag. Hvis det var reklamer ude i siden, ville jeg sige – go for it.

  Men det jeg kan lide ved blogs er netop, at de er personlige. Især din blog, du er ærlig, og du skriver om ting, som du faktisk er interesseret i og kan lide. – Du skriver ikke fordi at der kommer en fed check med. Modsat magasiner – hvor jeg er rimelig kritisk og ikke sluger alt hvad de skriver, fordi jeg har en ide om, at de sikkert er blevet sponsoreret.

  Hvis du i fremtiden har lyst til at tage imod penge for et indlæg, ville jeg lige skrive det et sted. Fx en blogger havde skrevet det i overskriften. Og det er også fint. – Det er skam ikke nødvendigt ved alle indlæg, kun dem der faktisk er betalte. For generelt har jeg, og andre (i hvert fald baseret på kommentarerne) fuld tiltro til dig.

 • Tak for input allesammen. Indtil videre kan jeg tælle én, der mener at man bør holde sponsorer i annoncefelterne – jeg ved I sidder flere derude, og opfordrer stadig til at I kommer ud af busken og bidrager til debatten:)

  Kasper – du misforstår fuldstændigt indlægget. Det her har intet at gøre med dig, dine spørgsmålstegn ved kampagnen eller dine tweets (hvorfor jeg også har undladt at nævne dig eller modebevægelsen). Det var en opfordring til input fra læserne i forhold til hvordan man håndterer kommercielle interesser i indlæg.. Jeg er enig i dine betragtninger om skjult reklame (det tror jeg de fleste er), men det er bare slet ikke det vi diskuterer.. og jeg tror heller ikke, at der er nogen, der mener at det er dig, der skulle have “ondt i røven” – men derimod dem, der mener at man IKKE må tage imod sponsorater af den ene eller anden karakter..

  Og jeg forstår til dels at du spurgte (men det irriterer mig stadig at du ikke lod tvivlen komme mig til gode eller i det mindste ventede til jeg havde en chance for at fortælle dig, at du drog forhastede konklusioner, men fred være med det… du gør som du gør..), og du ved udemærket også godt hvorfor jeg ikke godkendte din første kommentar, så jeg betragter egentlig din gentagen af dette spørgsmål, som endnu et dumt forsøg på at sætte mig i et dårligt lys, fordi du stadigvæk er irriteret over, at jeg satte spørgsmålstegn ved Modebevægelsen i sin tid (men jeg vil også lige gentage at jeg blot opfordrede jer til at forklare hvem I var og iøvrigt opfordrede folk til at læse dit svar, da du kom med et).. Men jeg gentager gerne mit svar – jeg godkendte ikke din kommentar fordi du spurgte om jeg havde fået penge for indlægget. Og det havde jeg ikke. Så om noget havde din kommentar bare sat mig i et bedre lys, og fremstillet dig som en lidt fjollet lille politimand (sagen havde været en anden, hvis du var en flittig kommentator eller ‘almindelig’ læser – men faktum er, at du kun dukker op i mine kommentarfelter når du har noget at brokke dig over). Derudover stillede du et andet spørgsmål (som overhovedet og på ingen måde havde noget at gøre med Reebok-indlægget, skjult reklame eller denne sag i øvrigt), som jeg ikke kunne (eller kan) give et fyldestgørende svar på i offentlighed, fordi jeg pt er bundet af en kontrakt og går og venter på at kunne komme med en stor (og virkelig spændende.. wuhu) afsløring her på bloggen – og da jeg gik ud fra at du bare var interesseret i svar på dit spørgsmål valgte jeg at skrive dig en mail istedet, fordi jeg ellers ikke havde mulighed for at svare dig. Og det svar har du allerede fået én gang. Men vi kan også godt tage det en 3. gang, hvis den heller ikke synker ind denne gang!?

  Og t.o. har jeg en oversigt over alle de kommentarer jeg igennem tiden ikke har godkent på acie.dk – det drejer sig om i alt 18 styk over 16 måneder, som primært handler om at jeg har fede lår… Ud af mere end 10.000 kommentarer er det altså lige godt 0.1%, så du kan godt spare dig med dine spørgsmålstegn ved min ægthed og gennemsigtighed. Jeg deler mig selv og mit liv helt ufiltreret på acie.dk hver eneste dag og hvis det ikke er ægte, så tør jeg slet ikke tænke på hvad vi kunne kalde mode/medie/mad/musik/wtv-bevægelserne.

  Alt godt,
  Acie, som ville ønske at du trak vejret før du kom med beskyldninger af den ene og anden karkater. Det er begyndt at være liiiidt træls.

  (og iøvrigt – før du kaster dig over tastaturet, så vil jeg lige gøre dig klart, at jeg ikke har tænkt mig, at kaste mig ud i nogen form for yderligere diskussion med dig. Du kan skrive hvad du vil, men jeg er ret overbevist om, at de fleste efterhånden er klar over, at man nok skal tage dine påstande med lidt forsigtige forbehold)

 • Nu har jeg lavet et indlæg, om hvordan Eurowoman håndterer, at nogle synes deres artikel om samme sko mest minder om reklame, og selv om det er ærgeligt, at du skal have denne debat, så synes jeg, det er godt du tager den – modsat dem.

  – Vibeke

 • Kære Acie!

  Det er jo mit tweet!

  Bemærk, at der står måske. Men casen er jo go’ nok. 50% af de bloggere, der har skrevet om Reebok EasyTone, har ikke markeret indlæggene som betalte. 50% har. Og så er der nogle få, der har valgt at bringe materialet ubetalt.

  Jantelovsargumentet synes jeg er skævt. Jeg har været online siden 1993. Jeg har bygget sociale medier siden 1994. Jeg lever af det.

  Jeg har ikke ondt i røven over, at der er nogle bloggere der, som du, har tusindvis af månedlige læsere. Jeg er glad for det.

  Men det ændrer ikke ved, at det er et stort problem, at virksomheder forsøger at købe sig til omtale, der ikke er markeret som reklame, i blogosfæren. Det er ulovligt. Det er i strid markedsføringslovens paragraf 4. Det er et skråplan.

  Det er ikke fordi, jeg ikke synes, at bloggerne har fortjent pengene. Langt fra!

  Jeg synes bare, det skal være gennemsigtigt, hvad der er skrevet af egen interesse — og hvad der er skrevet, fordi nogen har penge til at betale for det.

  Et skel du selv slog kraftigt på tromme for i din tidligere etik-sektion.

  Tidligere sager har betydet bøder i størrelsesordenen 75.000 kroner — til den, der begår det betalte indlæg. Det ville være mange penge at hive op af lommen som studerende på SU. Det er dér, min primære sympati ligger. Det er bloggeren, der ender med at hænge på sagen — ikke mellemledet — her Buzzanova — eller bestilleren: Reebok eller Reeboks reklamebureau.

  Din vinkling hér på bloggen er fænomenal — og du opnår den effekt, du ønsker.

  Jeg er tilhænger af transparens, og jeg forstår fortsat ikke, at du valgte at bortcensurere de spørgsmål, jeg stillede dig, lige efter du havde bragt Reebok-materialet.

  Hvis det er en generel måde, du agerer på i forhold til, hvilke kommentarer der får lov at blive læst på din blog, og hvilke der ikke gør, så er det jo så som så med gennemsigtigheden og ægtheden.

  Alt godt,

  Kasper, som krydser fingre for at kommen igennem kommentarmoderationen denne gang.

 • jeg synes, det er langt ude som bloggere nærmest fortælle og klargøre i hvert eneste indlæg, at de ikke er blevet betalt/har fået varen som gave, bla bla, når man tænker på, at der f.eks. ikke er nogen, der vil vide, hvor en sangerinde har fået sin nye kjole fra.. jeg tror, det er fordi, alt det her bloggeri er så nyt; når man ser en reklame i et blad/tv, ved man med det samme, det er en reklame – fordi sådan ser en reklame jo ud det pågældende sted, men man ved det måske ikke lige med det samme, når man læser en blog, fordi reklamer på blogs kan optræde så forskelligt
  jeg synes, det er virkelig flot, du takkede nej til pengene – også selvom du faktisk ville poste indlægget alligevel, fordi det er noget, du vil stå inde for uanset hvad

  og uanset hvad – så længe man skriver, det er en reklame, er det jo ikke ulovligt! uanset om du får penge for det eller ej – det er da bare tegn på at folk har ondt i røven, hvis de begynder at brokke sig! og hvis du ikke skriver det er en reklame og heller ikke får penge for det, men skriver et indlæg fordi du selv er interesseret i en vare, er der jo heller ingen problemer.. jeg synes sgu også, det bliver for åndssvagt, hvis en blogger efter hvert indlæg skal skrive, at vedkommende ikke har fået penge for at skrive det..

  og ærlig talt- der er mange bloggere, der bruger meget tid og mange kræfter på deres blog, så synes jeg det er ok, hvis de kan tjene lidt på det ved at have lidt reklamer.. det koster jo også penge at have eget domæne og den slags! og uanset hvad, så er der jo ingen, der tvinger folk til at købe de ting, der bliver reklameret for – ligesom der ikke er nogen, der tvinger folk til at købe det i tv/magasiner!

 • Jeg kan ikke have ondt i måsen over sådan noget (men nævn det hellere i indlægget, at det er konkret reklame) – og på et eller andet plan leverer du jo masser af ubetalt reklame hver eneste dag, når du reklamerer for Starbucks eller Acne eller Asos.com eller…eller…eller.
  Poteytou, Potahtoh…

 • Jeg synes ikke du skal tage imod penge. Jeg kan godt se, at det er fristende og garanteret også fortjent, men hvad end du vil det eller ej, så kommer det til at koste nogle troværdighedspoint er jeg sikker på. Jeg synes, det fede ved blogs er, at de er ærlige og uafhængige, og personligt ville jeg nok ikke tage dine ord for mindre troværdige, hvis jeg vidste, at du fik penge for at skrive nogle indlæg. Det er jo så bare min personlige mening.

  jeg håber, du forstår at dette ikke er nogen kritik af dig, faktisk har du jo handlet lige efter MIT ønske i denne sag, men indtil videre står jeg vist lidt alene med dette synspunkt – selvom jeg nu ikke tror, at du kan lave en meningsundersøgelse udfra responsen i disse kommentarer.

  Jeg synes, du gør det rigtig godt og det er jeg sikker på, at du vil fortsætte med at gøre!!

 • Det er helt sindssygt så ondt i røven folk har. Hvis jeg reklamerer for et produkt til mine veninder, er det så også skjult markedsføring? Amen, snart er der jo ingen grænser.
  Efter dit indlæg fortalte jeg faktisk straks mine veninder om disse sko (som jo selvfølgelig ikke er helt nye, og jeg havde også hørt om dem før), fordi – seriøst – hvem vil ikke gerne have en fastere røv?
  Jeg er helt grundlæggende ret ligeglad med om bloggere for penge for deres indlæg, men hvis folk kan bliver så sure kan jeg godt forstå, det ind imellem kan være ret svært for jer.
  Jeg ville en anden gang tage imod pengene og lægge kortene på bordet i indlægget, så der i hvert fald ikke var nogen tvivl, og så kunne folk med ondt i røven ellers rende og hoppe.

 • Uhh.. Jeg er så træt af, at folk har så travlt med at være efter jer bloggere. Som du også selv skriver, angriber fok dig jo, selvom du kommer med din helt egen subjektive mening. Har efterhånden oplevet rigtig mange gange, at en blogger er kommet med et godt råd, om f.eks. studierabat, hvorefter folk straks beskylder vedkommende for at få betaling for indlægget.
  Acie.. Jeg elsker din blog og elsker, at du er så ærlig omkring dine holdninger. Hvis folk har så meget imod det du skriver, om du får betaling eller ej, burde de bare lade være med at læse det.

  Nyd dog de ting der følger med, og at du er så god til at blogge, at der rent faktisk er nogen der vil betale dig for det.

 • Da man i sin blog skriver om nyt tøj der er af god kvalitet, ens ynglings det ene og andet, produkter, oplevelser og tøj man ikke kan leve uden. Så for at nå til den konklusion, skal man jo selv købe tøjet/tingene og prøve dem! Jeg har da flere gange blogget om et godt produkt jeg vil anbefale til dem der læser med, men det produkt har jeg selv betalt for.. Så min point er, jeg ville da ikke have noget imod at “få” ting gratis fra fx en kosmetik serie jeg selv vil købe ting fra! Hvorfor ikke? Jeg ville nok selv købe det på et tidspunkt, og derefter skrive et indlæg om det.. Og jeg har bestemt ikke “mange” penge, som de fleste nok ikke har.. (eller i hvert fald ikke nok) Og synes da kun det er okay at tage imod ting og betaling, hvis man selv kan stå inde for det.. Jeg siger do it!!! 🙂

 • Det kan simpelthen ikke få mit pis i kog, hvis der er reklamer på en blog, og jeg synes helt alvorligt, at folk burde stoppe med at kværulere og starte med at sætte sig selv i bloggerens sko! Som det også bliver skrevet; ville alle ikke have lyst til tage de penge??

  Som Lynn skriver er der jo på ingen måde heller tale om skjult markedsføring, når afsenderen er klar. Så allerede der er diskussionen langt ude.

  Du savner argumenter for det modsatte, men kære Acie, der er ingen, hvis du spørger mig. Næste gang tager du pengene og melder i øvrigt klart ud, som du altid har gjort! Bum (jeg kan simpelthen blive så harm over disse mennesker og denne diskussion, der lader til at starte forfra en gang hver anden måned)!

 • Du er på SU og arbejder gratis med denne super blog, hvor du giver meget af dig selv og som også har mange engagerede læsere – så på baggrund heraf, tag dog imod hvad du kan få af indtægter, hvilket jo betyder at du skal bruge mindre tid på andet lønnet arbejde. Men nævn lige hvis du er blevet sponsoreret eller har fået produkterne gratis til test (hvilket du jo også gør);-)
  I forhold til markedsføring, så ved de fleste jo at diverse trykte magasiner kun anbefaler produkter fra deres annoncører og de fleste ved jo også, at det sjældent stemmer med de produktoplysninger der står opført under et makeup billede, da stylister bare bruger det de har i kufferten og det de er vant til at arbejde med. Så slap af i forhold til hvad diverse sure personer har af opstød over din blog.

 • Nja, jeg er nok uenig med de, der har skrevet, at man helt selv vælger, om man er interesseret i et produkt, der bliver reklameret for. Jeg synes faktisk, at det er værd at være lidt på vagt og kritisk overfor, hvad man bliver fodret med i diverse blogs. På nogle – også et par af de store – virker mange af indlæggene sponsorerede (uden at jeg dog tror, at de er det). Men i dette tilfælde synes jeg faktisk, at alle har gjort det rigtigt fint, enten ved at skrive, at der var tale om reklame eller ved ikke at tage imod betaling. Kan godt forstå, at du er lidt skuffet over mistroen, når du har spillet med så åbne kort, men det tror jeg ikke, at du skal tage personligt. Der er en tendens til, at folk ikke rigtigt tænker så langt, når først de er oprørte over noget 😉

 • Jeg undrer mig over, hvorfor der ikke er nogen der studser over Medinas tilsyneladende meget store interesse i kondisko… Er der seriøst nogen der tror, at hun har gjort det gratis?? Og jeg ser da ikke hun skal forklare sig nogle steder. Ligesom når hun har en kjole på fra et bestemt firma til en fest. Igen, tror nogen dog, at hun har købt den selv? Nej vel.
  Altså, jeg har ikke selv bragt indlægget, så dette skal ikke ses som et forsvar. Jeg er bare super træt af, vi bloggere konstant skal være über-moralens vogter, mens musikere, skuespillere og andre modefolk fra branchen i øvrigt tager gavmildt imod gaver fra diverse modefirmaer, og sporter dem som om det var et egen køb. I de kulørte blade står der jo f.eks. bare, at X bar en kjole fra Y og sko fra Z. Ikke noget med, at det forresten var en gave fra designeren. Men ikke desto mindre fiser mange piger ud og køber liiige præcis den kjole f.eks. Medina har vist sig i. Vil da nok mene, at hun, og andre kendisser og modefolk, er noget større modeforbilleder end jeg er!
  Vi skal selvfølgelig holde vores sti ren, det er klart, men det synes jeg nu også generelt vi er ret gode til. Især i forhold til førnævnte.

 • Hej Acie

  Først og fremmest syntes jeg det er rigtig ærgeligt, at du er blevet indblandet i hele denne ballade om skjult markedsføring netop fordi du, som flere andre skriver, er en af de mest troværdige og reelle bloggere herhjemme. Jeg har aldrig været i tvivl om din holdning til skjult markedsføring og andet i den dur, du har altid gjort din ‘politik’ omkring den slags meget klart.

  Jeg tror måske balladen er opstået fordi flere bloggere har fået det samme tilbud samtidig, og herefter har håndteret det forskelligt. Nogle har direkte skrevet at der var tale om et reklameindlæg de har modtaget honorar for, men de har samtidig været oprigtige omkring deres holdninger til produktet og ik bare rost det til skyerne, fordi de fik penge for det. Så er der andre som fx dig, der har skrevet om skoene uden at nævne noget
  om reklame eller noget.

  Havde du været den eneste der havde fået tilbuddet havde vi som læsere aldrig anet at der var tale om en ‘reklame’ netop fordi det jo ik fremstår som en reklame, men derimod et fedt i indlæg i sædvanlig Acie stil 🙂 Men nær vi så
  som læsere kan se på andre blogs at de har fået penge for det kan
  man godt blive forvirret: Har Acie også fået penge for det? Og ik skrevet det var en reklame? Og så opstår balladen…

  Som fast læser havde jeg godt overvejet at du nok ik havde taget penge for det når nu du ik skrev det var en reklame. Men alle tænker ikke sådan! Jeg syntes Katrine Krøjby har løst det rigtig godt: hun har direkte
  skrevet det var en reklame og at hun har fået penge for det, men stadig behandlet det som et alm. indlæg, dvs. stillet spørgsmålstegn ved om det nu også virker osv. På den måde er der ingen tvivl og så kan du som blogger hvert fald ikke få noget i klemme!

  Du bruger meget tid på bloggen og jeg syntes absolut det er i orden, at du får lidt penge for fede indlæg når det er relevant 🙂 Så jeg vil foreslå ovenstående model for fremtiden – så er din troværdighed sikret
  for alle de fjolser, der hele tiden prøver at pille jer fantastiske bloggere ned 🙂

  Jeg håber du får et fantastisk ophold i USA og glæder
  mig til at følge med herhjemme fra provinsen 🙂

  mange hilsner Christina

 • Jeg er enig med Lynn, der er nok mange der ikke helt har styr på, hvad skjult reklame er, og det giver problemer. En anden gang ville jeg nok tage imod pengene og så skrive det tydeligt, ja det er reklame men ikke skjult. Jeg synes det tidligere har været brug for at diskutere skjulte reklamer, men jeg synes også bloggere er blevet bedre til at tænke over det. Der er andre “brancher”, hvor man også burde have nogle diskussioner om det. Jeg tror ikke, du (eller andre) helt kan undgå at læsere nogle gange undre sig, hvilket jo er sundt nok, men hvis jeg var dig, ville jeg opfordre folk til at spørge, hvis de var i tvivl, så kan du hurtigt afvise det, uden der nødvendigvis skal være den dårlig stemning. Når det er sagt, så er der, som også nævnt af andre, folk der er misundelige, og dem kan man vist aldrig helt undgå.

  – Vibeke

 • Jeg synes det er al ære og respekt værd, at du har takket nej til pengene. Din omtale af produktet nu er jo ret beset ikke anderledes end bloggere, der skriver om Friis & co. efter at have været på showroombesøg eller lign. eller omtaler fx. indhold af pressemeddelelser, de har modtaget. Du skrev vist selv engang i dine etiske retningslinier, at “man kan ikke købe sig til redaktionel omtale på acie.dk”, og det er sgu dejligt at se, at det bliver overholdt. Thumbs up for det herfra.

  Der hvor jeg kan se et problem i forhold til Buzzanovas henvendelse til jer bloggere, er spørgsmålet om, hvor omtalen skal være. Skal den være i det “redaktionelle felt”, hvor dine egne holdninger og synspunkter kommer til udtryk eller i toppen/bunden/siden, hvor der typisk er bannerreklamer, og hvor læseren ved, at her er der tale om reklame og ikke nødvendigvis produkter bloggeren står inde for? Jeg kan ikke se noget problem i, at du tager imod pengene, så længe annoncen (for det er jo reelt det der er tale om) bliver placeret sammen med dine øvrige reklamer. Så mit budskab må være, at det er ok at tage imod penge for markedsføring, så længe markedsføringen sker på de spaces på bloggen, der er indrettet til det og ikke i det redaktionelle felt. Jeg foretrækker så langt det fremfor at det bliver skrevet som et indlæg med tilføjelsen af ordene “annonce” eller “reklame”, som jeg har set det gjort på andre blogs.

  Og så synes jeg i øvrigt, at der er nogen på twitter, der er ret hurtigt ude med en kampagne uden at have tjekket fakta til bunds. Correct me if i’m wrong. 😉

 • Hvorfor ikke tjene penge på det man er god til – du er god til at blogge? 🙂 jeg havde da aldrig takket mig. så længe du blogger som nu, med DINE meninger! 🙂

 • Helt ærligt så synes jeg, at du til en anden gang skal tage imod pengene. Hvis du kan stå inde for det der reklameres for, og hvis du gør opmærksom på, at det er en reklame, jamen så kan jeg ikke se det forkerte i det?
  Tror bare, at folk har ondt i røven! Havde de fleste ikke sagt ja til en god sjat penge i SU-tiden? – jeg ved jeg havde!
  Og selvom det er svært at lade være, så synes jeg helt ærligt, at du skal være ligeglad med de læsere som faktisk gider at bruge tid på at hidse sig på over noget så latterligt? Hvis de dropper bloggen på grund af reklamen, jamen så var de måske ikke værd at samle på i første omgang.
  Du er pisse cool Acie og du fortjener fandme de goodies der kommer til dig som et resultat af denne her blog. Afvis dem ikke, men nyd dem istedet, hvad end folk kan lide det eller ej. 😉

 • Ok, først og fremmest så tror jeg der er mange der ikke forstår begrebet markedsføring eller skjult markedsføring. Som markedsføringsstuderende på 5.år så føler jeg helt enkelt din frustration og firmaernes tanker. Reebok har som du har nævnt lagt kortene på bordet, og har på ingen måde hentydet til at du skal lave skjult markedsføring. At tjene lidt penge på at markedsføre et produkt man har interesse for, er absolutlig ikke skjult markedsføring -det er på lige fod med folk som reklamerer for et produkt i fjernsynet – og de gør det vel ikke gratis. Pengene er ikke det der skildrer markedsføring fra at være skjult til ikke-skjult markedsføring – det er budskabet i det.
  Hvis det skal kaldes skjult markedsføring kan man genkende det ved at producenten/firmaet er skjult dvs det blender ind i resten af indholdet som fx på en blog. Så længe firmaet og bloggeren er ærlige omkring indlægget og dens indhold og har statet det i indlægget, kan dette ikke klandres for skjult markedsføring, da forbrugeren bliver gjort opmærksom på dette. Så længe det er angivet hvilken “type” indlæg det er, så er det ikke ulovligt.
  Der er så mange indlæg i blogverden der sagtens kunne være skjult markedsføring, et indlæg om H&M, Acne, Mulberry u name it – kunne sagtens være et betalt indlæg af en grad. Det handler bare om at være ærlig og ikke have et skjult budskab.
  Hvor mange talsmænd og ambassadører for diverse firmaer tror i egentlig er oprigtig interesseret i deres produkt, hvis ikke det var fordi de var belønnet med et seks-cifret sum? De er jo nærmest dedikeret til at tale om produkterne konstant – og det kan jo kaldes for skjult markedsføring!

  Acie, du har jo lavet indlægget uanset om du havde fået penge for det eller ej- netop fordi det interesserer dig. Det vil jeg gerne støtte op omkring, jeg vil nok have gjort det samme, self angivet det tydeligt i bloggen for at undgå ramaskrig. Så længe man selv ved man ikke overtræder markedsføringsloven, så kan jeg ikke se at der skulle være noget galt i det.

 • Nej, jeg mener ikke at du bør skrive sådan hver gang , bestemt ikke. Jeg har aldrig haft dig mistænkt, som en der vildleder os læsere, jeg, det håber jeg fremgår af mit sidste indlæg. Men forvirringen opstår, som jeg ser det, fordi nogle nævner, at de har fået betaling og andre ikke gør. Jeg tror ikke nødvendigvis forvirringen skabes på baggrund af dit indlæg, men nærmnere på baggrund af, at der sendes forskelligrettede budskaber flere steder fra. Derfor tror jeg heller ikke kritikken er specifikt møntet på dig, men mere en generel undren med udgangspunkt i indlæg på flere blogs.
  Og selvfølgelig er det møg ærgerligt, at der pludselig kommer tvivl osv. på bordet, men tror desværre det er uundgåeligt, når man blander subjektivt indhold på en blog med reklameindslag, som det virker til kunne være noget, man vil se mere og mere af rundt omkring.

 • Jeg synes det er noget fis at bloggers så ofte skal beskyldes for markedsføring for folk kan jo bare lade være med at købe produkterne! Hvis jeg ikke vil købe Medina løbesko før jeg læser din blog så vil jeg da heller ikke bag efter! Der er nogle bloggere som nærmest sælger sig selv og sin blog for gratis ting men det er jo deres valg og hvis jeg ikke gider se det kan jeg læse en anden blog! Jeg ville da gerne kunne komme med modargumenter hvis det var muligt men come on det her med blogs og markedsføring er så latterligt! Forbrugeren skal da efterhånden også beskrives som en der er totalt ambivalent og påvirkes af intet! Nogle vælger jo også at sige nej til nogle ting fordi de bliver så hypet på blogs skal vi så tale om negativ markedsføring?!

  Det er super sejt at du har sagt nej til pengene men havde du taget imod dem, så er det da også cool, for dammit det koster da også penge at have en blog og når folk gerne vil se gode billeder kræver det et godt kamera osv.. Skal vi så også anklage folk for markedsføring fordi de tager med til CFW eller låner kamera til prøvning?!

  Please overvej ikke at lukke din blog fordi der er folk der twitter grimt om dig. Vi er så mange der elsker din blog!

 • Marianne – det kan godt være, det kunne have været undgået, men jeg synes det er helt latterligt (!), hvis vi er nået dertil, at jeg ikke kan skrive om noget jeg finder interessant/spændende/cool/wtv UDEN at kunne skrive, at jeg altså ikke har fået penge for at skrive det!? What the fuck!? Så skal jeg i hvert eneste indlæg specificere at “jeg har ikke fået penge for at skrive dette indlæg”?! Ej – come on..

  Som du selv skriver, har altid været ret klar i mælet mht reklamer/annoncering, så derfor skuffer det mig self, at du godt kan forstå, at folk bliver forvirrede istedet, for at lade tvivlen komme mig til gode.

  Mit eget ræsonnement i denne sag, gik på at lige gyldigt hvor mange penge, der var involveret, så ville jeg ikke risikere min egen troværdighed, når nu jeg ikke vidste, hvordan folk ville tage imod det… Så derfor kan jeg helt miste lysten til at have noget som helst at gøre med blogging, hvis andres handlinger afsmitter negativt på min troværdighed.. At man kan gøre nok så meget, være nok så principfast og nok så klar i mælet, men at det i sidste ende ikke gør et milligram forskel, for hvis de andre gør, så gør hun nok også!? Den holdning generer mig virkelig.

 • Jeg synes, det er helt din egen sag om du tager imod penge eller ej, og personligt ville jeg sagtens kunne forstå det, hvis du havde gjort det 🙂 Tror dog meget af dette kunne være undgået (selvom debatten vel er ganske ok at have uanset hvad), hvis denne info havde været med i det oprindelige indlæg. Jeg kan godt ærlig talt godt forstå, hvis folk bliver forvirrede, især fordi du netop er én af dem, der altid har meldt meget klar ud i forhold til reklame på bloggen. Og så tror jeg i øvrigt ikke at det har så meget med ‘haters’ eller misudnelse at gøre, som nogle ellers gerne vil gøre det til.

  Held og lykke i L.A!

 • PENGE tag dog penge! når du endda får lov at skrive din egen mening kan folk jo ikke blive pissed. Bloggen er din business, jeg havde taget imod penge og skrevet min ærlige mening om produktet. Hvis du bruger så meget tid på at lave denne (fantastiske) blog, skal du sgu også have lidt ud af det. Penge fra lidt reklamer, gaver fra firmaer osv, vi kan jo bare selv prøve at lave en blog der er lige så god og få det samme. Det noget kommunistisk shit med at ingen må få mere end andre, du fortjener hver en skilling 🙂

 • I parantes bemærket har jeg ikke noget imod reklamer – eller at bloggere modtager gaver, penge osv. I store lægger jo meget arbejde i det – og så er det næppe heller så forskelligt fra de andre steder, man ser omtale af produkter, vil jeg gætte på. Hos bloggere kan man bare få en personlig vinkel på produktet, som man ikke får, når man læser den samme pressebeskrivelse af et produkt i hhv. Costume, Eurowoman og Elle..

 • jeg må erklære mig enig med de andre piger, så længe du selv føler, at du kan stå inde for produktet, kan jeg ikke se noget problem. Hvis det var mig ville jeg have gjort det samme og jeg havde nok også takket ja til pengene, men igen kun hvis det var et firma og produkt som jeg kunne stå inde for 😀
  og god tur til Venice Beach! (jeg er slet ikke misundelig) 😉

 • Havde med det samme taget imod det tilbud, og så ellers lukket ørerne overfor de negative kommentar der måske måtte komme. Tror ikke det er en hemmelighed, at de større blogs får støtte på en eller anden måde. Og fred med det, så længe der kommer nye spændende indlæg.

  Så længe du skriver i indlæggene, at det er ting du er blevet bedt om at teste eller ting du har fået sponsoreret, kan jeg ikke se noget problem med det. Folk er vel i stand til selv at finde ud af om de vil købe produktet eller ej.

 • Hej ladies,

  Tak for jeres input og velmenende indstilling. Jeg overvejede faktisk lidt, at lade være med, at godkende kommentarer løbende, fordi det godt kan være svært at sige “imod”, hvis de 20 før en har sagt noget andet. Men så glemte jeg det! Verdammt.. Jeg var sulten – hvad kan man gøre!? Anyways – hører dog gerne modargumenter. Bring’em on! Jeg er sikker på, at nogen af jer ikke er enige med dem der allerede har kommenteret:)

  Acie – som nu er på vej til Venice Beach! Hoplaaa!

 • Du ville jo aldrig gå i “køb dem, de er bare sååååååå gode”-mode og prakke os noget på, du ikke kan eller vil stå inde for, stoler jeg på. Så hvis du som studerende får en sjat penge for at fortælle om et produkt til dine mange læsere, det kan slet ikke hidse mig op. Do it, I say – I would! Så længe det er med måde og bloggen ikke forvandles til en reklamesøjle. Og det tydeligt fremgår at det er noget, du har fået løn for at omtale. Og du holder en skeptisk distance, hvilket jeg synes du gør – Jeg har lige genlæst dit indlæg omkring skoene og du skriver jo endda “Tænk hvis det virkelig virker!”

 • Synes det er rigtig ærgeligt at folk hakker sådan på bloggere der modtager betaling for reklame, jeg synes at så længe det fremgår klart og at det er din personlige mening du kommer med, så skal du helt klart lukke ørerne for hvad alle de mennesker siger, som der står i de andre kommentare; de har bare ondt i røven, længe leve janteloven i danmark.

  Synes du skal kunne gøre hvad du vil og kan stå indefor, du lader os trods alt også følge med i dit liv ude i verden, så vi som læsere har da ingen ret til at diktere hvad du må og ikke må! 😉

  Og btw Acie, synes du er et super forbilled og hamrende sej!

  Christina.

 • Klap på skulderen til dig for at ‘stå frem’, og endda også fortælle at du har har takket nej til penge. Seriøst, det var der ikke mange der ville gøre.
  Så glem alt om alle de små mennesker, der næsten bare sukker efter et eller andet at sætte en finger på.
  Du har succes, nyd den 😉 (og en anden gang, så tag lige mod de penge! Du skal jo også leve!)

 • Ååh adr jeg kan ikke fordrage alle de haters der gemmer sig bag deres computerskærm. En blog er jo noget som bloggeren, i dette tilfælde dig, har valgt at starte af egen fri vilje, af lyst til at dele noget med andre.
  Personligt er jeg hamrende ligeglad med om du reklamere for noget og får lidt flere penge mellem hænderne, for jeg vælger jo som læser helt selv om jeg bliver interesseret i det pågældende produkt eller ej. Hvis det ikke siger mig noget, så hopper jeg pænt videre, men ellers kan det jo faktisk være jeg bliver interesseret i et produkt jeg måske ikke ville have hørt om ellers. Som læser har jeg igennem tiden fået nys om noget produkter, som jeg ved jeg ikke ville have opdaget, hvis jeg ikke havde læst de blogs jeg læser, og det har ikke bragt mig andet end gode oplevelser. Intet dårligt. Intet negativt.
  Jeg synes det er synd at du bliver presset på den måde, at du nærmest bliver nødt til at afslå for ikke at blive klandret for det ene og det andet. Jeg ved ikke hvordan jeg selv ville have reageret i din situation, men umiddelbart ærgrer det mig at du takkede nej, pga. forbitrede mennesker…
  Laang smøre/vrøvl, men det var lige hvad der gik igennem mit hoved efter at have læst dit indlæg.
  Fuck nu om bloggere får et par håndøre her og der, vi er alle mennesker og hvem kunne ikke bruge den smule ekstra om måneden og sådan? 🙂

 • Sikke noget rod! Jeg var helt ærligt selv en smule skeptisk – eller måske snarere lidt forvirret – da jeg læst det omtalte indlæg, da jeg nemlig synes, du normalt har en meget klar og tydelig politik ift. reklamer, og det er bla. den, der er med til at gøre din blog god, synes jeg. Jeg ved ikke, hvordan man smartest håndterer den slags, men jeg synes, det er træls, at du får ørerne i maskinen, når du ikke har gjort noget for at fortjene det.

 • På samme måde som dig / det er okay ind i mellem bare du pointerer det i indlægget. Du giver allerede så meget af dig selv til ‘os’ hver dag. Det er bare en lille gave tilbage til dig:)
  Jeg har fuldt tillid til, at du sagtens kan styre – så bloggen stadig mest er dig:)

 • Det er noget fis at der er nogle der skal have ondt i røven over sådan noget. Jeg tror det er misundelse. Som du ligger det ud, er der intet der er ‘gråzone-agtigt’ i det.. De fleste andre studerende ville havde taget imod pengene.. Og der er mange der gør det. Du er bare en af dem der er ærlige nok til at fortælle om det!

 • Ja jeg stemmer for, at du prøver at lade være med at tage det nært, når folk har ondt i røven at du får nogle fede og/eller indbringende tjanser. (sådan tror jeg det er) Undskyld mig, ville de fleste ikke sige ja tak???
  Jeg synes du skal gøre og skrive som du har lyst, det funker jo rigtig fint:)
  Go fornøjelse i “de varme lande” glæder mig til at læse mere.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top