Du læser nu
Whooga

Whooga

Whooga

For noget tid siden faldt jeg over en artikel i The Wall Street Journal (…  den er lang, men hamrende interessant, så hermed en opfordring til at I tygger jeg igennem den!! Og ja, jeg er sådan én, der læser WSJ.. nørdet.. I know) om brandet UGG og den industri der tilværker ugg-støvler. For UGG er ikke kun et brand og et trademark – det er et generic term for dét vi i Danmark gerne kalder ‘bamsestøvler’. De hedder faktisk uggs – og gjorde det også før UGG fik trademark på navnet. Og det tradenark har ramt en hel industri, der i årtier har levet af at producere ugg-støvler under egne brands. Og det ramte også mig – for jeg vidste det ikke. Jeg vidste ikke, at UGG var ejet af Deckers og jeg vidste ikke, at UGG har kørt lange retsager (og tabt dem) mod andre virksomheder i industrien, for (retvisende) at bruge betegnelsen ‘ugg’.. Det svarer lidt til at Levi’s fik trademark på begrebet ‘jeans’ og at de så sagsøgte Lee, Cheap Monday, Acne og Tiger for at bruge betegnelsen ‘jeans’ for deres… well.. jeans! Mange af jer ved, at jeg er svært glad for mine UGGs – og at min modeinteresse, altså ikke er mere altoverskyggende, end at jeg intet problem har med at ligne et fæ for et solidt skud blødhed. Og varme. Men jeg ville nu ønske, at jeg havde vidst hvilken virksomhed jeg støttede, når jeg pakkede mig ind i blødt lammeuld. Og jeg ville ønske, at jeg havde vidst, at der fandtes legitime alternativer – at alt, der ikke bar brandet UGG, faktisk var mindst ligeså rigtigt (… hvis ikke endnu mere rigtigt).. Så da jeg blev kontaktet af Whooga for noget tid siden, der spurgte om jeg havde lyst til at teste et par af deres uggs, så var jeg ikke i tvivl.. Jeg havde læst om dem på Carolines Mode og de lød som lige noget for mig! De kom forleden og jeg har mere eller mindre levet i dem siden – for de er præcis som uggs skal være. Bløde, uldne og varme – og det bedste er næsten, at de giver mig lidt bedre samvittighed, hver gang jeg trækker dem på.. Og ja – til ?88 en del billigere end UGGs.. Win, win og win.

Whooga

Whooga

Så jeps – her er de. Mine nye faste følgesvende. Vi er glade for hinanden:) Jeg har modellen classic tall i farven chestnut – og jeg har taget en str 8, som er samme størrelse, som jeg bruger i UGGs.. De er store i størrelsen, som selvom man egentlig skulle tro, at jeg skulle have en 8½ eller en 9 (39-40 i danske størrelser), så passer de her helt perfekt! FIND DEM HER!

 

I read this article in the Wall Street Journal a few weeks back, and it really opened my eyes… Ugg isn’t a brand – it’s a generic term for at type of sheepskin boots, that has been produced in Australia since the early 1900s.. UGG (capitalized) just managed to trademark the term, which has led to some misconception that everything else, but UGGs, are ‘fakes’.. Anyways -the WJS-article is super interesting. And made me really excited abt my new Whooga-boots. They’re soft, warm and super comfy – just like uggs are supposed to be… Mine are the classic tall in chestnut – and I find that they run a little large sizewise, so I’m really happy that I went down a size before ordering!

 Kommentarer (13)
 • Jeg ved dette er et gammelt indlæg! Men jeg har netop fundet mine UGG’er frem fra mørket, da det jo er blevet møg hamrende koldt udenfor.

  MEN! -hver gang jeg har dem på sker der det, at jeg får stød af ALT jeg rør ved! Jeg er ved at gå ud af mit gode skin, så ville hører, om nogen havde et forslag til, hvad jeg kan gøre?

 • ej undskyld, men du virker altså lidt selvfed når du skriver at ‘jeg er en af dem der læser wall street journal’.

 • Ja det er langt ude at de uggs der faktisk florerer rundt i stor stil i den danske blogverden lige nu slet ikke er australske – selvom mange tror det – de er amerikanske. Så jeg rør dem heller ikke – jeg bruger de uggs jeg købte i australien og som også hedder UGG Australia, men som rent faktisk lever op til navnet 🙂

 • er der sådan noget støtte ved hælen? så man ikke går skævt, for det ser bare så dumt ud!
  …. og hvis der er, kunne de da godt overvejes. de ser lækre ud!

 • Tak for tippet! Jeg har selv to par mellemkorte UGG’s (altså dem, som kalder sig “UGG”) samt et par overknee fra New Zealand Boots. Jeg ved ikke, hvilket mærke, jeg fortrækker, men jeg er meget villig til at prøve Whooga, når mine UGG’er skal skiftes ud. Hvilket er snart. De bliver jo som bekendt ikke kønnere med alderen, sådan nogle bamsestøvler…

  Desuden vil jeg altså gerne anbefale New Zealand Boots. Jeg har et par overknee med faste gummisåler – om muligt hverdens bedste fodtøj (og benklæder) i frostgrader!

 • Jeg gjorde selvsamme opdagelse for et års tid siden – sjovt WSJ skriver om det nu 🙂 Jeg elsker også mine uggs, som er af mærket Shepards og fra Skotland. Mode glider altså bare i baggrunden, når man skal ud af døren en tidlig og kold morgen og de der uggs står smiler til én – så er det svært ikke at vælge at gå på varme, bløde skyer en hel dag 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top