Du læser nu
Taco Salad

Taco Salad

Taco Salad

Hello my name is Acie and I’m a foodie.. Tilgengæld har jeg altid lidt betragtet mine cooking-skills som værende middelmådige at best. Eller. Jaja – I forstår. Men da det i sidste uge lykkedes mig at inspirere madøret over dem alle, fik jeg altså blod på tanden til at dele lidt med alle jer andre også. Jeg er nemlig sådan en der synes mad skal være sjovt og smage godt. Hele tiden. Hver dag. Jeg synes fx tit at salater er enormt kedelige (se nu fx ham der Cæsar, der fandt på den der med et par brødkrummer og et par salatblade – armen come on; is that the best you’ve got!?) og så har jeg tit rigtigt svært ved at få både protein og grøntsager nok.. 600gram grønt om dagen er altså meget!! Men efter en del års solid træning med at narre fjenden (aka mine egne smagsløg) har jeg efterhånden et par tricks oppe i ærmet, når det kommer til at klemme lidt ekstra grønt ned i min hverdagsmad. Ét af dem er the taco salad – jeg elsker mexican food, men carbs, be gone – det er jo januar!

Taco Salad

Jeg bruner lidt magert hakket oksekød i en pande og tilsætter whatever grønt jeg har i køleren – generelt er jeg enormt stor fan af at skjule grøntsager i kød. Det er et genialt koncept! Idag blev det til 2 økologiske gulerødder, men jeg har også gode erfaring med rødbeder, hvidkål, brocolli, løg.. og ja, selv noget hakket spinat.. det hele fungerer – det skal bare I. En generel kommentar er, at man virkelig kan skjule mange grøntsager i kød. Jeg skulle fx ikke have været bleg for at kaste både en revet rødbede og et revet løg ned i den her omgang, hvis jeg havde haft det i køleren. Når kød og grøntsager er blevet svitset hælder jeg lidt taco-krydderi i og lader det simre med noget vand, mens jeg hakker grøntsager til salat og laver noget guaaac.

Taco Salad

En genvej til lidt ekstra protein er at lave guacamole på hytteost – det er der aldrig nogen, der opdager!! Jeg lover!! Jeg bruger gerne 2/3 hytteost og 1/3 fromage frais, for at gøre den lidt mere cremet i konsistens og knap så fast.. Og ja – jeg er sådan en der snyder med guacamole-krydderi. Fordi jeg kan.

Taco Salad

Af salat bruger jeg bare whatever jeg har i køleren – jeg er egentlig mest til babyspinat, men det var udsolgt forleden, så derfor kørte jeg idag på et par blade go’ gammel iceberg, lidt agurk og noget rødpeberfrugt – fordi peberfrugt er sådan en fantastisk ting at stå og smågnave på mens man laver resten. Nå ja – og så lidt mager revet ost på toppen, for lige at gøre taco-følelsen komplet.

Ingrediensliste (til 2 pers):

– 200-250g magert hakket oksekød

– 2 gulerødder

– ½ peberfrugt, lidt agurk, lidt iceberg salat

– 1 avocado

– 2 spiseskefulde hytteost

– 1 spiseskefuld fromage frais

– mager revet ost

– Taco+guacamole-krydderi

 Kommentarer (23)
 • Keep to what you do better – finding deals on clothes and showing clothes, the food looks …not so appetizing!

 • Nøj hvor ser det appetitligt ud!
  – Har allerede bestemt mig for, at det er det jeg skal lave til min kæreste og jeg i aften. 🙂
  Tak for god inspiration. 🙂

 • Dejligt, at mit madindlæg ikke faldt totalt til jorden… Det er altid lidt iffy når man prøver noget nyt – på den ene side hader folk forandring og for den anden side er det jo også kedeligt, hvis det bare er det samme og det samme… Balancegang:)

  Og yes – vinglas må der til;)

 • Lækkert! Er selv ved at lære mig selv at spise mere grønt og mere proteinrigt. Og så lige det der med at spise mindre portioner. Det er heller ikke altid nemt når man plejer at skovle ind 😀

 • det er også min foretrukne måde at spise taco på.
  seriøst – det smager godt hvis man lige knækker tacoskallen ud over. yummi.
  – btw, det ser super lækkert ud 🙂

 • Jeg si’r taco tuesday! Taaak for mail. Hvor er du sød at tage dig tid til dén slags. Dine tips bliver brugt flittigt! Og nu cruiser vi rundt i en lille hybridbil med Justin Timberlake og Kanye West bragende ud af de åbne vinduer. L.A. er NICE! Jeg hilser igen 😉

 • Jeg har det præcis ligesom dig, skal også helst camouflere grøntsagerne i maden, ellers er jeg ikke vild med de banditter. Vil tænke lidt mere over at få sneget nogen i fremover, for vi skal jo have de der famøse 600 g.

 • thumbs up for lækkermad og skjulte grøntsager.
  og må ærligtalt sige, det ser jo ikke dårligt ud det taco der og ikke mindst guaac :p

 • Jeg er også stor fan af at kamuflere mine grøntsager i diverse kødretter og ellers så laver jeg pt. ret mange grøntagssupper, men så mangler jeg godt nok lidt protein.

  Faktisk er din aftensmad også en af mine favoritter. Det er også ret god tømmermandsmad 😀

 • Mums jeg elsker også mexikansk og i Cali kan man få den bedste salsa! Squash smager også godt revet i kødet.

 • Åh ja, 600g grønt om dagen er meget til at starte med og jo tak, temmelig mange salater er r** kedelige.

  Men men men, jeg har fundet ud af nogle småting der gør det lidt lettere.

  600 gram grønt svarer i princippet til 5-6 gulerødder i almindelig størrelse og et godt æble vejer på den anden side af 200g.

  Jeg lyder sgu helt frelst – hvilket jeg absolut ikke er.

  Det med at kamuflere grøntsager i kødsovs er et genialt trick, som jeg også er fan af 😀

 • Dejligt at I synes om det ladies – har jo ikke gjort det så meget i madindlæg tidligere, men laver faktisk en del mad. Dog mest bare almindelig hverdagsmad, men det spiser andre jo self også:)

  Vil dog ikke love, at jeg kommer til at poste madindlæg i en uendelighed men et par stykker fra tid til anden er da fint:)

 • Mums det ser lækkert ud!
  Det er da nem og lækker mad – super ret til en kommende tømmermænds-søndag ;o)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top