Du læser nu
Kamikaze-Fortove

Kamikaze-Fortove

Kamikaze-Fortove

Kamikaze-Fortove

Kamikaze-Fortove

Kamikaze-Fortove

Kamikaze-Fortove

Jeg faldt i søvn med vådt hårdt igår… Det’ lidt træls, når det sker.. For man vågner jo lidt op og ligner en lyshåret version af Ronja Røverdatter, og så kan man forsøge nok så ihærdigt med alt fra krøllejern, glattejern, hårbørster og hårprodukter og lige lidt hjælper det… Løbet er kørt.. Suk… Så mens jeg så stod dér og forsøgte at dulme de værste Røverdatter-træk overhørte jeg ord som ‘extremkylan’ og ‘-42 grader’ fra TVet.. Ehr – uno mas, per favor?! Det var – thank God – længst oppe nordpå, men vi ligger altså stadig og roder omkring minus 10-15 grader. Dertil kommer, at ca. 75% af alle fortove er dækket af knoldet is, som udgør seriøs livsfare, så jeg har fuldstændigt overgivet mig til mine curlingkängors solide gummisål. Fodtøj med hæl ville være en ren kamikaze-mission.

Dagen går ellers med at lege med data til specialet (I know – action packed!!) og jeg havde tidligere fornøjelsen af at se Stockholm fra 11. etage… Der er pænt deroppe, kan jeg afsløre.. Især når solen skinner, og sneen glimter som var alle byens tage gjort af diamanter og ædelstene..

It’s still really really cold (I know – surprise, huh?!) and the sidewalks have been transformed to a kamikaze-mission for anyone wearing heels. I’m not quite daring enough so I’ve resigned to the practicality of my curling boots. Thank God for rubber soles.

 Kommentarer (23)
 • Jeg kom tilbage fra weekend i Kbh i nat og blev helt benovet over at se (nogenlunde) ryddede fortove – har godtnok knurret over ishelvedet de sidste par uger, så mine venner er glade for at slippe for brokkemig. Så mangler vi bare at vejret tryller vinteren om til forår 🙂 Ser sååå meget frem til blade på træerne og at cykle i Djurgården, mmm…

 • Jeg bliver nødt til at spørge dig.. Hvor køber du dine fantastiske fur jakker og veste henne? Jeg har virkelig svært ved at finde nogle flotte nogle. Især pelsveste 🙁

 • Tak for dit svar søde Acie – det var jævnt teknisk ja! Specielt for en antropologi nørd som jeg, der sværger til kvalitativ forskning, i form af lang-tids feltarbejde..:) Men det er altid spændende at høre hvad andre skriver om og sværmer for, så tak for det indblik ind i en helt anden verden!

 • Åh Gud, hvor jeg kender de sindsyge fortove, fra da jeg selv boede i Sverige! Det er jo ret så farligt, selv endte jeg med at spendere et par time på akutten efter noget som føltes som hoftebrud på isglat vej..
  Til gengæld oplevede jeg en rigtig lykkefølelse, da det pludselig var sommer i Sverige og solen skinnede uafbrudt 🙂

 • Af flere årsager – den primære er at Handelshögskolan i Stockholm er ranket væsentligt højere internationalt end CBS er det. Så angiveligt er et eksamensbevis fra Handels mere værd end et fra CBS. Så uddannelsen var en stor del af beslutningen. Og så var eventyret en anden del af det – mine veninder siger at Danmark er for fladt til sådan en som mig – det kan der måske være noget om:) Jeg kan jo godt lide at rejse og finder stor motivation ved at overkomme de mange små hverdags-forhindringer, som man altid tager for givet i Danmark – hvordan fungerer sygehusvæsenet? Hvor er der et posthus? Hvad hedder min læge? HVordan får jeg en forsikring? Hvor meget skal jeg betale i Skat? Og hvordan? Det bedste telefonabonnement? Kan jeg få kabel-TV? Hvem skal jeg ringe til, hvis jeg bare har brug for en ven lige nu og her? Jeg har aldrig været en der kunne lide nemme løsninger – alting er bare lidt sjovere, hvis man skal kæmpe lidt for det:) (… og det gjorde sig jo også gældende da jeg skulle finde en overbygning – på CBS var jeg sikret en plads og i Stockholm kom kun knap 10% af alle ansøgere ind.. Så jeg kunne jo ikke dy mig – had to give it a try!).

 • Haha – intet babysprog her, nope.. Nevøen kom intet mindre end 15 dage for sent, så jeg sympatiserer absolut med dig (/jer faktisk.. er sikker på at du ikke er den eneste, der er svært utålmodig;) ).

 • Joo, kan du baby-sprog? Så lad gerne beskeden gå videre 🙂 Hun ser ikke rigtig ud til at ville tage vattet ud af ørene, jeg HAR fortalt, at der er meget sjovere herude – ikke mindst meget mere plads, hvilket tilsyneladende er noget vi begge slås om i øjeblikket. Mit maveskind KAN snart ikke strækkes mere:( Meæhh…intet tyder dog på at ungen har tænkt sig at forlade paladset. Endnu.

  Jammen, hvis du allerede har sand og surferlook, så mangler du i virkeligheden bare et board. Det dér hår ville jo tage kegler på stranden til sommer!

 • Guldlog: haha thx – men skal du ikke snart til at føde unge dame!? Sæt igang! Og her ligger faktisk utroligt meget sand – de laver temperaturer gør at man ikke salter, men derimod gruser og sander(?) en del istedet… Det’ lidt træls, for er du gal – jeg har fået slæbt en halv sandkasse med ind i lejligheden.

 • Anonym: no comprendo? 🙂 Solen har skinnet i Estocolmo idag. Det er netop fordi det er så klart, at det bliver så forbandet koldt.

  Julie: ehr – ja altså, nu bliver det ret teknisk, men det handler om abnormal stock returns som følge af CEO turnover.. Et iterativt studie af nordiske aktieselskaber hvor vi først finder den generelle tendens (hvad er avg abnormal return på vores datasæt), derefter analyserer nogle case studies (taget ud af datasættet) for at finde ud af hvilke faktorer der bidrager til abnormal stock returns og derefter kører en regression på disse faktorer for at se om de har statistisk valditet på hele vores datasæt. Sådan i korte træk:) Lige nu sidder vi og finder alle de nordiske aktieselskaber der har haft CEO turnover mellem 1/1/2005 og 31/12/2010. Derefter skal vi så igang med at slå aktiepriser op. Wuhu. Manuelt. I love u Datastream. Meh.

 • Ja, jeg kan sgu egentlig meget godt lide den blonde-røver-agurk;-)

  Hun er da ret læks på den lidt tilfældige surfer-agtige måde. (detalje at du er omringet af sne og ikke sand!)

 • Jeg er super nysgerrig efter at høre hvad dit speciale handler om? Altså du er nok kun ved at læse dig ind på det, men du skriver jo at du har speciale makker, I mødes ofte og det lyder til at være på rette spor:)Bare nysgerrig fra én som snart selv skal sidde på speciale pinden:)

 • Ah thx:) Jeg er blevet lidt mindra anal med at holde mit blogeventyr for mig selv og så er det jo lidt lettere, at få veninder og venner til at hjælpe. Og det gør de gerne – og ofte med stor iver. De er go’e er de! 🙂

 • Jeg synes også, det klæder dig 😀 og dertil må jeg tilføje, at jeg synes, det er super hyggeligt, når dine outfits bliver vist i Stockholms gader – det giver det bare lidt ekstra! Så bare bliv ved – det er skønt at se andet end København! 🙂

 • Ah, thanks I to.. Men føler mig nu ikke helt så bekvem som jeg gør, når jeg er lidt mere velfriseret og det har jo også noget at sige:)

 • Det ligner lidt strand hår på den fede måde, så sagtens du kan falde i søvn med vådt hår en anden gang:-)

  Det ser dejligt ud!! Men koldt brrrr….

 • S: thx – men jeg er helt sikkert et miljøskadet businessschool-barn, der bedst kan lide, når man kan se, at jeg faktisk har gidet frisere mig;)

  Michelle: I knows.. Is cold. Men man vænner sig til det!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top