Du læser nu
LAKSEDIZZLES

LAKSEDIZZLES

Jeg lever ret meget af avocadomadder for tiden. Det er et skråplan, og hvis min mor var klar over det, ville hun sige til mig, at jeg skulle huske at spise ordentligt. Yes mamacita – jeg skal nok!! Så i aften gik jeg til gryderne med en gammel favorit. Laksedizzles. Eller bare laksedeller, hvis man ikke lige føler for at stå og gøre sig til Snoopdizzle i køkkenet;-)

Det er (som alt andet jeg laver) trés simple! Frisk ternet laks blandes med porrer/forårsløg (alt efter årstid), meget lidt frishakket chili, lidt hytteost, et æg og (this is da trick!) lidt sønderkogt kartoffel. Jeg laver altid kartoffelmos til, for så kan man lige stjæle det kogte kartoffel man synes passer i laksefarsen.

Sådan en laksefætter ser altså lidt brutal ud – det er et lille skærebræt, men jeg har her kun brugt halvdelen. Den tykke halvdel har jeg gemt til en laksesteak og kastet i fryseren! En gang imellem synes jeg godt det kan være svært, at få skindet af sådan en krabat, så hvis der er nogen, der ligger inde med gode tips, så sig endelig til! 🙂

Der er ikke nogen forklaring til det her billedet, andet end at jeg synes at min lysebrå margretheskål var sådan en fin kontrast til laksen, porren og chilien… Farvemad.. Nom.

Jeg har brugt:

– 100 g laks

– ½ porre

– en lillebitte smule chili

– 1 æg

– ca. 1 alm størrelse (sønder)kogt kartoffel

– 2 spiseskefulde hytteost (.. I know – jeg har været offer for svensk propaganda. Jeg putter hytteost i alt – og kan ikke fordrage det alene… sick!).

Idag har jeg bare fået lidt ruccola, noget rød peber, hjemmelavet kartoffelmos og lidt citron (vigtigt!) til… Var jeg i Danmark og havde tilgang til diverse delikatessers gode danske remo, så kan jeg love jer for, at mine laksedizzles også havde fået et skud af det… men nej – eksildanskeren må klare sig uden.. Hulk.. Ooog – det bedste er næsten, at jeg nu har laksedizzles i fryseren til et godt stykke tid. Og de gør sig altså ogs¨å glimrende til frokost på et stykke rugbrød:)

Oooog så vil jeg også godt lige benytte lejligheden til at tipse om Lises blog. Den er genial. Og fyldt med inspiration til sund og kaloriefattig mad. Wiiin! Find den HER!

 Kommentarer (8)
 • Underbart! Savner deg:) Vår favorit är:
  1/2 lax
  1/4 rejer
  1/4 kammemusslinger el crabsticks
  1-2 ägg
  ca 1 tsk sambal oelek
  lite hummerfond

  Servera med färsk pasta och stenbitsromsås:
  creme fraiche
  mayo
  rödlök
  stenbitsrom
  lite hummerfond

  I know – I’m a complete nerd. Du måste höra av dig när du kommer ner igen så vi får bruncha eller spise laksedeller:)

 • 1000 mange tak for al trafikken AC – dejligt at vaagne op til ;O) Baade laks og avocado er jo super sunde, saa mutti brokker sig nok ikke. De har faktisk naesten samme kalorieindhold pr 100g, men laksen en anelse mindre og maetter klart laengere pga sit hoeje proteinindhold – saa det er ogsaa vaerd at have med.

  Mange hilsner fra

  Lise

 • IMO er det lettest at få skindet laksen ved at tage et par gummihandsker på (numindre man intet har imod at røre fisken uden), skære et lille snit i den ene ende så skindet skæres lidt af og så ellers bare hive til!!

  Forresten nu hvor hytteost nævnes må jeg lige reklamere for den klammeste spise nemlig spegepølsemader med hytteost. Smager såååå godt!

  BTW den her post er så Sofie-ish!! 🙂

 • Er jeg den eneste, der sidder tilbage med julelys i øjnene med tanker om et mad-program i bedste West Coast “G-style”, hvor køkkenknive ikke bare bliver brugt til madlavning, hvor “How to skin a salmon”-udsendelsen har den alternative titel “Dis iz how we do dat shiz – motha effin’ salmon edition”, hvor der ofte opstår et kort panik-moment, når man har fået blandet coke og flormelis sammen, og hvor man i bedste Crips-stil har omdøbt “barbeque” til “bkarbkeque”?

 • Yeah – jeg er ikke så god til at få spist nok fisk (udover sushi, haha), så jeg synes det er en meget god måde, at få noget andet end kylling og oksekød:) Og tusind tak!

 • Org, hvor ser det dog lækkert ud!! Jeg spiser selv så lidt “firebenet kød” som muligt, så den er opskrift var måske noget jeg skulle prøve af 😉
  Jeg kan rigtig godt lide din blog, og tillader mig lige at blive fast læser af den! 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top