Du læser nu
Same game, new rules?

Same game, new rules?

Mød Golestaneh. Jeg elsker (!) hendes blog og fine simple stil. Og jeg elsker at hun altid er så god til at linke til de ting hun viser frem – både i collager og i egne outfits. Det interessante ved Golestaneh er imidlertid ikke kun hendes veludviklede talent for at få highstreet til at se svært fint ud, men også det faktum at hun ofte anvender sig af affiliate-links. For ikke at sige altid. Det er aldrig søgt eller forceret – men når hun linker til de items hun viser frem, er det med affiliate-links. Jeg kan huske da et par af mine blogkolleger herhjemme forsøgte sig med den slags for et par år tilbage – det blev virkelig ikke taget godt imod. Selv ikke hende, der tydeligt markerede sine affiliate-links og  derudover supplerede med helt almindelig links ved siden af, gik fri af lidt hug….Same game, new rules?

Men.. For et par dage siden spottede jeg et tydeligt affiliate-link hos på en dansk blog jeg (iøvrigt) holder meget af.. Og selvom jeg engang godt kunne  sympatisere med, hvorfor læsere ikke brød sig om affilate-links, så rørte det mig slet ikke nu. Og ingen andre havde heller kommenteret på det. Og det fik mig til at tænke på, om vi har vænnet os mere til, at der kan være økonomi i blogging?? Virksomheder begynder langsomt at skyde op rundt i landet og nye formater testes og prøves.. Er de ellers så hårdt-optrukne, (nærmest sort/hvide) regler for hvad der var ok, blevet blødt lidt op??

Forstå mig ret – jeg tager det for givet at vi alle følger loven så skjult markedsføring er stadig totalt nederen og slet ikke det jeg tænker på. Men de der affiliate-links. Dem kan jeg ikke hidse mig op over længere. Jeg tror ikke det nogensinde bliver aktuelt her på Looklab (men det er altså ikke noget vi nogensinde har snakket om) – men jeg synes næsten kun, at det er fint, hvis mindre blogs, der ikke har samme apparat bag sig, som jeg fx har det, anvender affiliate-links på samme vis som Golestaneh (aldrig søgt eller forceret… vigtig nuancering imo). Og der går ingen skår af mig, ved at en international webshop betaler en dansk blogger for den trafik vedkommende har skabt ved at sidde og fikse med en collage. Eller et outfit. Eller what not. Snarere tværtimod.

Så hvad siger I derude?? Har reglerne ændret sig? Er vi blevet mindre sort/hvide – er affiliates blevet ok??

Just a little questsion on the development of the blogsphere and the usage of affiliate-links… Is it okay??

 Kommentarer (64)
 • @ Ida Brixtofte: Jeg synes virkelig at du har en god pointe der, i den forstand at jeg sagtens kan forstå hvor du kommer fra, omend jeg ikke er helt overbevist. Men trods alt blevet i tvivl 🙂 Jeg tænker bare at nye medier kalder på nye standarder, og at det er svært (og måske helt forkert) at sammenligne magasiner med blogs… Jeg er selv lidt i tvivl om det, men umiddelbart tænker jeg at det er som at sammenligne æbler og bananer. Nye medier medfører nye forbrugsvaner osv. For det er ikke anonymt hvis du bliver spurgt i Topshop om hvorfor du købte lige det. Jeg kender slet ikke til teknikaliteterne omkring det, men jeg forestiller mig at det umiddelbart er stien fra bloggen til butikken og evt. indkøbskurven der bliver registreret. Men som sagt jeg ved det ikke.
  In short: Dit indlæg gjorde, at jeg måtte revurdere min umiddelbare “just do it” holdning til det. Men mediet taget i betragtning generer det mig ikke. For der er jo rig mulighed for at google sagerne selv! 🙂

 • Jeg er professionel blogger i Danmark. Har stiftet mit eget selskab BlogBusines ApS, og lever 100% af mine blogs.

  For nuværende BabyBusiness.dk, JuniorBusiness.dk – og så drømmer jeg om at få skruet endnu mere op for volumen på BabyBusiness.dk.

  Jeg har aldrig lagt skjul på, at blogging er business for mig.

  Mine indtægtskilder er Affiliate Marketing, Google Annoncer på mine blogs, bannerannoncering og betalt produktomtale. Al med tydelig angivelse af betalte indlæg. This is business! Ingen skam omkring det! For hvorfor dog?

  Læserne læser din blog, fordi de kan lide den, for hvad der står og hvad du viser.

  Pro blogging er højt niveau inden for tekstforfatning, affiliate links, online markedsføring, brug af sociale medier, SEO, nyhedsbreve og meget mere.

  Professionel blogging har længe været et erhverv i USA, og kunne det ikke være super, hvis flere kunne leve af deres passion her til lands?

  I min verden er reklame ikke negativt. Slet ikke når det har relevans for målgruppen.

  Al omkring os er markedsføring. Vi må vælge til og fra.

  Det er meget naivt at tro, at den traditionelle skrevne printindustri sidder højt på en etisk piedestal, og ikke gør udbredt brug af markedsføring, “vennetjenester” samt plejer en masse økonomiske interesser.

  Som læser må du vælge til og fra – være tro mod dig selv og have en sund skepsis over for hvad du ser og hører on- som offline.

 • Nu kommer der så et rigtigt lyseslukkerindlæg.

  Jeg synes ikke, affiliate links er ok. Hvorfor så ikke? Fordi jeg ikke ønsker, at min digitale færden – min private færden på internettet – skal registreres i økonomisk øjemed, så en – i mit privatliv – udefrakommende part tjener penge på de køb, jeg foretager mig.

  For mig er det helt fint, at bloggere tjener penge, på bannerannoncer, gennem sponsorsamarbejder eller lign., men de skal ikke tjene penge på MIG. Jeg ved selvfølgelig godt, at indtjeningen fra f.eks. annoncer kommer fra mit besøg på bloggen. Men jeg har ikke lyst til, at mine køb hos f.eks. ASOS skal afstedkomme løn til en tredjepart. Det er ren etik. Jeg synes, det er en glidebane, hvis affiliate links bliver normen. Når jeg så hører bloggere herinde sige, at de alligevel kun tjener en tier på det om måneden, så kan jeg ikke lade være med at tænke “why bother?”.

  Mit indtryk er, at de fleste danske modebloggere reflekterer meget over etik, og deres egen rolle som bloggere. Men jeg forstår ærligt talt ikke – når man er det mindste i tvivl om f.eks. affiliate links – at man så ikke bare lader være. For troværdighedens skyld.

  Inden nogen kommer efter mig med jantelovskortet, så handler det ikke om det. Tænk at man ikke engang som læser kan forholde sig kritisk og reflekteret, uden diskussionsdræberen over dem alle, “Du er bare misundelig” kommer på bordet. Please altså. Get over it. Det er ens pligt som medie OG som læser at forholde sig kritisk, hvis man bliver bare den mindste smule i tvivl om, hvorvidt noget er ok eller ej.

  Her er et argument, hvis min pointe virker for ubegrundet og subjektiv. Lad os tage et modemagasin: Lad os antage, at Eurowomans stylist – uden at oplyse det – modtager en lille kontooverførsel, hver gang en læser handler i Topshop. “Jamen, butikken ved jo ikke, om det er derfor”, ville nogen så sige. Det gør de nemlig ikke. Lad os så sige, at Topshop spurgte dig som kunde, hvor du havde set blusen/kjolen/etc. hende. Ville du som forbruger så svare, hvis du vidste, at en tredjepart vill tjene penge på det? Ville du – hånden på hjertet – være helt okay med, at en stylist tjente penge på det? Ville du slet ikke føle, at dit private forbrug blev genstand for en tredjeparts økonomiske interesser? Hvad hvis det var en organisation, der fik pengene? Hvad hvis det var en person, hvis værdier stred imod dine egne?

  I ovenstående tilfælde ville du få at vide, hvad det drejede sig om. Men hvad hvis du ikke vidste det? Hvad hvis du fandt ud af, at de 1500 kroner, du havde lagt hos Topshop den sidste måned, afstedkom 300 kroner til en stylist på et modeblad? Jeg ville sgu ikke synes, det var fedt. Jeg ville føle mig ført bag lyset i en “forhandlerkæde”, jeg ikke selv havde valgt. Jeg ville føle, at personlig information om min færd på nettet blev brugt uden mit samtykke. Jeg tror endda på sigt, det ville skabe et underligt forhold mellem mig og bloggeren, fordi jeg skulle være på vagt over for links. I stedet for bare at kunne klikke rundt uden at tænke mere over det.

  Jeg ved, at mange vil finde ovenstående langhåret og paranoidt. Jeg tror skam også, der er lang vej endnu, når det kommer til udbredelsen og omfanget af affiliate links. Jeg undrer mig bare over, at så tilsyneladende få læsere reflekteret kritisk over, hvad det kan betyde på sigt. Jeg tror på gennemsigtighed hele vejen igennem. Hellere informere en gang for meget, end en gang for lidt, når det er troværdighed, der er på spil.

  Derfor: Hvis affiliate links bliver situationen på de danske modeblogs – hvilket det meget vel kan blive – så håber jeg virkeligt, der kommer transparens omkring det – så jeg kan vælge det fra.

 • Rigtig interessant debat Acie 🙂 Jeg har præcis samme holdning til A-links, som du har. Søs og jeg bruger Asos affiliateprogrammet, som vi på inden måde ser noget forkert i. Vi bruger det på siden som bannerreklame, ligesom i på Looklab kører jeres banner i toppen.

  Katja fra Pudderdåserne.dk: Du skriver, at Asos har har lukket deres affiliateprogram. Det sys jeg var lidt interessant, da vi stadig har samarbejde med dem?

  // Mange hilsner fra Stine 🙂

 • Du har helt ret – at nogen gør det, er selvfølgelig ikke ensbetydende med at det er lovligt! Men når det forekommer så meget og så ofte, så må der, undskyld gentagelser, virkelig være tale om en gråzone pga. den relativt nye måde at ‘tjene’ penge på?
  Det er godtnok ret interessant, især med henblik på det link som Acie gør opmærksom på.
  Jvf. hvad du skriver, så ville jeg jo nok gøre mig klog i at nævne noget om affiliate et eller andet sted på min side… Better safe than sorry, right?!
  Tak for din vidensdeling! 🙂

 • Acie: Markedsføringsloven siger følgende “En reklame skal fremstå således, at den klart vil blive opfattet som en reklame uanset dens form og uanset, i hvilket medium den bringes.”

  På studiet har vi diskuteret problemstillingen, og der er ingen tvivl om, at det i teorien bliver betragtet som en reklame.
  Forbrugerombudsmanden er dog endnu ikke gået ind i sagen – sikkert fordi de ikke selv har taget stilling til problematikken.

  Jeg har ikke tidligere set EW eksempel, som du linker til, men imo er det langt over grænsen.

  Jeg ved, at en anden blog om børneartikler er blevet pålagt at skrive klart, hvis der er affiliatelinking involveret – og Børn i Byen nævner fx også altid, hvis det er tilfældet…

  Min Mode: Jeg er ret sikker på, at det fx er helt ulovligt at drive en affiliateside med links til pokersites fra Danmark. Det er reguleret helt særskilt i Tips- og Lottoloven.

  Men ja, der ER mange steder, hvor de ikke gør opmærksomt på det – men det er jo ikke ens betydende med, at det er lovligt 😉

 • Hej Lisbeth,
  Så fik vi da det sat på plads 🙂
  Dette betyder dog, at der er enorme virksomheder/hjemmesider, som arbejder direkte imod loven. Et eksempel er fx. hjemmesider relateret til spilbranchen. Der er måske tale om en gråzone, ellers ville de vel ikke eksistere?! 🙂

 • Katja fra Pudderdåserne: det er egentlig en meget interessant tilføjelse.. Jeg plejer engang imellem at sammenligne blogging med proffesionel sport. Fx fodbold. Der er jo ikke nogen der starter med at spille fodbold fordi de forventer at de bliver den næste styrtende rige Beckham – man gør det for sjov. Med tiden lærer man, udvikler sit spil, bruger timer og timer med at øve og pludselig en dag står der en talentspejder og spørger om man vil være prof. Få penge for dét man startede med at gøre for sjov. Og dét ændrer måske ens tilgang til sporten – og engang imellem bærer man over med, at der er dage hvor man bare ikke giiiider træne, men gør det alligevel. Fordi det er ens job. Og dét man får løn for. Og i sidste ende er der jo ikke noget i verden man hellere ville – fordi man var én der var heldig nok til at lysten drev værket så langt, at man kunne leve af det.. Hobbyen og passionen der blev til en levevej.

  Katja: it’s all good:) Jeg fornemmede at det måske slet ikke var dét du mente. Den sad bare stadig lige hvor den gjorde allermest naller:)

  Hazel: ja, det var også bare mig der kæmpe-kogte. Specialehjerne! Igen! Det var overhovedet ikke dig, men Lika jeg mente!! UNDSKYLD!!! 🙂

 • Hov. Hov, hov. Nu bliver jeg jo lige nødt til at svare 🙂 For pointen med min kommentar var slet ikke at drage bloggernes integritet i tvivl. Den tvivler jeg ikke det mindste på, så jeg er lidt ked af det, hvis du har opfattet det sådan, især fordi jeg synes, at lige præcis du er fantastisk forbilledlig i forhold til din blog, dine læsere og bloggens plads i dit liv (i det omfang jeg nu er i stand til at vurdere det uden at have mødt dig). Det, jeg er i tvivl om, er læsernes evne til at vurdere, hvad de bliver og ikke bliver påvirket af (deraf nervøsiteten for at lyde bedrevidende og nedladende), og jeg synes faktisk, at det er bekymrende, at så mange tror, at de ikke bliver påvirkede. Men det er jo sådan set ikke bloggernes hverken skyld eller problem, og som du siger bliver man lige påvirket, om det er et affiliate eller almindeligt link. Det er også derfor jeg ikke som sådan er imod, men bare temmelig uafklaret. Håber, det fremgik lidt klarere nu…?

 • Det med integriteten… Jeg vil gerne give dig (og andre) en oprigtig undskyldning. Det var forkert ordvalg. Der er tale om, at jeg har nogle andre holdninger og værdier, end I har, som du også siger.
  Jeg havde ikke intentioner om at være grov og smålig. Jeg forstår at bloggen repræsenterer (en del af) dig og de værdier du har.
  Det, jeg ville, var at stille spørgsmålstegn ved den udvikling, der er sket indenfor danske modeblogs. Og du har givet mig svar. 🙂

 • Men Katja, hvis du vil have blogs med denne proffesionalisme, design og engagement, så skal der penge på bordet. Det er fint nok med amatørbloggere, men de holder bare sjældent længe, for der er ikke nogen, der har tiden til at bruge, hvad der reelt svarer til et fuldtidsjob på at lave en blog uden at få noget for det. Så skal man i hvert fald have en, der kan forsørge en, det kender jeg ikke mange bloggere der har…

  Så hvis man vil have dedikerede, dygtige bloggere, der bruger en masse tid på det, så skal de også have mulighed for at tjene nogle penge på den tid, de bruger på det. Og med mindre man hedder Blondinbella, så snakker vi altså stadig håndører her.

  Amatører er fint nok, men det er sjældent nok til at holde folk ved ilden i mange år, før eller siden er der nødt til at være bare en lille indtægt, for at man kan blive ved rent praktisk.

 • Puderdåserne-Katja – tak for dit super interessante indspark til debatten! Som tidligere nævnt synes jeg at I håndterer brugen af affiliate-links rigtigt godt, men det er stadig interessanat at høre tankerne bag!

  Katja – jeg kan sagtens følge dig i forhold til øjenhøjden; jeg mener dog ikke at det udelukkende er sket pga økonomi, men i ligeså høj grad (hvis ikke endnu højere) fordi modeblogging er eksploderet fuldstændigt i løbet af de sidste år.. Det tætte og nære forhold til læserne var meget lettere at skabe dengang I ikke var ligeså mange, der læste med – blandt andet fordi det er væsentligt lettere at dele sig selv med 1000 læsere fremfor 100.000. Derudover fornemmer jeg også, at jeg selv er blevet langt mere privat og aflukket (jeg forsøger at kompensere ved at lade personligheden skinne des tydeligere igennem) med tiden – selvom man gerne vil røste dem af sig, så er der stadig nogle kommentarer der bider sig fast. Og kører i repeat i hovedet. I sidste uge fik jeg fx at vide, at jeg var højrøvet fordi jeg havde taget en hvid tank på under min cremefarvede striktrøje. Og selvom jeg godt ved (og konstant minder mig selv om), at vedkommende der menté dét er totalt fra den, så kan jeg stadig huske den. Langt tydligere end jeg kan huske alle de super søde, interessante og langt mere fornuftige kommentarer der kommet efterfølgende. Om selvom jeg har været særdeles forskånet for strenge kommentarer, så har der jo alligevel været et par stykker i gennem de sidste snart 3 år. Og for hver af dem, der kommer bliver man mere og mere forsigtig og ‘aflukket’. Jeg tror det er meget menneskeligt:) Derfor ser jeg også sådan en som Sofie, som enormt uspoleret – hun er ikke blevet trukket igennem mudderet (endnu!?) og hendes umiddelbarhed er så fantastisk og elskelig, at jeg 100% forstår hendes succes. Jeg håber, at hun kan holde fast i den uspolerethed for altid – for den er så frygteligt fin! Anyways – sidespor… Dét jeg egentlig ville kommentere var, at jeg forstår godt den der med øjenhøjden – men jeg tror der spiller mange ting ind. Tilgengæld går det mig lige i solar plexus, når du fortæller mig, at “vi har mistet integriteten”. Det gør mig enormt ked af det – og måske endda lidt defensiv (in that case, sorry!) – for hvis der er én ting jeg værner om (mere end privatlivet), så er det min integritet. Og at gå til angreb på et andet menneskes integritet er – imo – noget af det allergroveste man kan. For det er dét vi, som mennesker er. Vores værdier. Og hvis man ikke har nogen værdier, så er man jo faktisk værdiløs.. Og dét får du – som et helt og aldeles fremmed menneske – simpelthen ikke lov til at kalde mig. Du må gerne være uenig med mine værdier og de beslutninger de afstedkommer – men min (eller mine kollegers, for den sags skyld) integritet får du altså ikke lov til at røre. Før du kender mig som mere end et par skrevne ord og en skosamling:)

  Hazel: that goes for you too, missy 🙂 🙂 Øjenhøjde – tjek. Forstået. Enig – noget af vejen. Integritet – poterne væk.

 • Katja har formået at formulere ret meget af det jeg ikke selv formåede. Kan sagtens følge de følelser..

 • Hej Camilla,
  Tak for dit syn på tingene!
  Needless to say; lovgivningen skal man selvfølgelig ikke begynde at udfordre, men mig bekendt er der ikke deciderede lovgivninger i forbindelse med affiliate linking…måske det er en gråzone, som (jeg) burde inspiceres lidt nærmere?
  Jeg er selvfølgelig ked af at høre, at et affiliate link kan gøre dig mistroisk over for resten af indholdet på en blog – men finder det samtidig lidt underligt, at ‘et par linjer om det’ et andet sted på bloggen, er nok til at du ingen problemer har med det?
  Hvis mit eneste formål med et indlæg med affiliate link var at tjene penge, så var jeg godtnok fjollet. De håndører man kan tjene på det er ikke værd at nævne. For mig er det egentlig bare lidt interessant at lege med, samt at kigge på statistikkerne over hvor mange læsere fandt det interessant, og hvor mange der vender tilbage til det site eller det item, som jeg omtaler 🙂
  Afslutningsvis er det vigtigt for mig at slå fast, at jeg first and foremost skriver af ren interesse – dette er min motivation! Ikke de 10kr. jeg kan tjene i måneden på affiliate 🙂 Jeg tvivler derfor ikke ét sekund på min egen troværdighed, og mener heller ikke, at der er grundlag for at så tvivl herom.

  De venligste hilsner
  Kathrine

 • Min mode: Jeg synes det er forkert at du ikke i et eller andet omfang oplyser dine læsere om at du bruger affiliate links. Du behøver jo ikke skrive det i hvert indlæg eller efter hver link, men bare lige skrive et par linjer om det fx det sted på din blog hvor du skriver lidt om dig selv. Selvfølgelig er det din blog og du må i princippet gøre næsten med den hvad du vil, selvfølgelig inde for lovgivningens grænser og man kan jo spørge sig selv om affiliate links kan defineres som skjult reklame og så er det jo ikke lige pludselig noget du selv kan bestemme. Et er lovgivning og noget andet er den troværdighed man skal huske at værne om, noget som Acie jo er meget bevidst om. Hvis man skjuler at man linker med et bestemt formål nemlig at tjene penge, så kan jeg ikke lade være med som læser at tænke er der andet der skjules og er den eneste motivation for indlægget ønsket om at tjene lidt penge. Drages denne troværdighed i tvivl så mister bloggere i mine øjne en af deres store forcer kontra modemagasiner, som virkelig er fedtet ind i kampen om reklame kronerne.

 • Pyhaa, sikke mange gode indlæg om et interessant emne. Bruger selv en del affiliate links, men har aldrig rigtig overvejet at nævne det, da jeg synes, det er lidt kvalmende når bloggere hele tiden skal retfærdiggøre til mindste detalje. I bund og grund må man jo gå ud fra, at folk ikke føler sig tvunget til at klikke nogen steder, så hvis man reelt set synes at noget lyder spændende, så klikker man, og hvis ik’, ja så klikker man forhåbentlig ikke?! Det er måske at simplificere hele situationen lidt… Men at nogen ikke kan lide at andre tjener penge på et godt stykke arbejde, synes jeg, er lidt småligt – er jeg helt gal på den? Og synes man som læser at det tager overhånd, så kan man jo heldigvis bare lade være med at besøge bloggen en anden gang 🙂 At én lige pludselig starter med at nævne et nyt mærke i et indlæg, kan jeg ikke lade mig genere af; jeg mener, burde læserne ikke selv have et personligt og kritisk filter, når de søger inspiration til nyt tøj? Hvis man ikke kan lide tøjet fra mærket, så er der jo ingen der tvinger dig til at købe det 🙂
  Blogs er private, og ejermanden bestemmer helt selv hvordan han/hun håndterer den – læserne vælger trods alt frivilligt at følge med 🙂

 • Asos har btw. lukket deres ellers meget succesfulde affiliateprogram. Meget tåbeligt, men der er ikke noget affiliateprogram mere til Asos. Det undrer mig egentlig at der er så få danske bloggere, der bruger affiliateprogrammer? Til alle jer andre, så se nærmere på Affiliate Window og Trade Doubler. Det er MEGET nemt at gå i gang med.

 • Spændende debat og tak for at du tager emnet op! Og tak for linket Maria, så jeg opdagede at debatten var i gang 😀

  Ja vi bruger affiliate links som et forsøg på at tjene lidt penge på det, vi bruger bizart eget tid på. Og som en anden skriver, så er der virkelig tale om håndører, om jeg FATTER hvor alle de rige jet-set bloggere tjener deres penge fra, jeg vil gerne have nogle tips. Jeg vil ikke engang fortælle hvad vi tjener, hvis vi kan betale for hosting, skal vi vist være glade, hvilket set i forhold til vores besøgs- og læsertal er rent til grin. Men det er nok bare os, der er nogle dårlige forretningskvinder.

  Jeg startede med google ads, men der var for det første ingen, der tjente penge på det, for det andet var der ret mange shady annoncer med produkter, vi ikke kunne stå inde for og folk opfattede det faktisk som, at når google havde placeret en annonce på vores blog, så kunne vi stå inde for den. Det synes jeg var et endnu større problem.

  Så nu har vi affililiate annoncer. Det fungerer på to måder, dels ved de bannere, I kan se på vores site. Der er for mit vedkommende ingen moralske skrupler. Det er som enhver anden annonce, og der er skarp adskillelse mellem redaktionelt og annoncer.

  Derudover har vi, når vi omtaler produkter i slutningen af hvert indlæg en fast rubrik der hedder “her kan du købe det”. Her lægger vi affiliate links ind, når det er relevant sammen med alle mulige andre links.

  Da der jo her er tale om en sammenblanding mellem redaktionelt og annonceindhold fordi det står på en redaktionel plads, har jeg som fast princip, at jeg kun laver et affiliate link til en webshop, jeg ville anbefale til min veninde. Dvs. jeg lægger kun et link ind, når det virkelig ER den eneste/bedste/billigste osv. webshop eller den, jeg selv bruger. Dernæst har vi, som I kan se, en fast disclaimer, vi sætter på, så folk tydeligt kan se, at der er et affiliate link.

  Det jeg aldrig ville gøre er at omtale et affiliate produkt på opfordring udefra. Altså at et affiliate firma kom og sagde, vil I ikke omtale sådan og sådan og skrive sådan og sådan? Altså jo, det ville jeg, men så ville det få en stor ramme og overskrift der hed: ANNONCE.

  I min verden kan man gøre alt, bare det er tydeligt for læsere og der ikke er nogen former for skjult markedsføring.

  Nå det blev lidt langt 😀 Spørg endelig ind.

  Jeg synes også det er en interessant diskussion med gratis produkter. For det vælter ind af min dør med gratis produkter, det meste af det vi anmelder får vi forærende. Og jeg gør en dyd ud af at det ikke påvirker min holdning, hele vores eksistensberrettigelse er jo at vi er den eneste kritiske skønhedsblog. Men bør man gøre opmærksom på det? Og hvordan? Det er jo et lovkrav i USA.

 • Jeg har sgu næsten svært ved at give kritik, fordi jeg beundrer og respekterer jer, for det I giver. Men et eller andet sted, føler jeg, I har mistet jeres integritet.

  Jeg synes bare, at det, at penge er blevet et aspekt af blogging har medført, at blogger og læser ikke rigtig er i øjenhøjde, selvom det var hele værdien..?
  Jeg ved det ikke, for det er også så nemt at lege den ultimative samgsdommer..;)

 • Malsen: jeg tror også det er meget få.. Nu faldt jeg bare over det:)

  Christine: haha – jamen nu var der jo ikke nogen skandale, men bare én ung herre der var lidt hurtig på afträkkeren.. Men alright – sku’ det väre en anden gang;)

  Emilie: jamen, jeg kan sagtens höre hvad du siger – men det generer mig bare ikke. Overhovedet. Varen bliver jo ikke dyrere for mig – og vil jeg så hellere have penge ind i landet til en (ung) blogger, end at lade ASOS have det ekstra på bundlinjen?! Yes.. Any day.. Altså – hvorfor gör det noget, at der går nogle uger/dage inden du beslutter dig for at köbe. På ét eller andet tidspunkt er du blevet ledt til shoppen via et link du fandt interessant.. Det link synes jeg egentlig at ASOS skal betale for.

 • Meget spændende debat Acie.

  Jeg synes Camille har en pointe i sit indlæg længere oppe. Det kan være helt i orden, at en blogger modtager et par kroner når jeg fx klikker på et link til en ASOS skjorte i et indlæg. Det er en service for mig, at jeg kan komme direkte til det enkelte stykke tøj jeg er interesseret i, og bloggeren har brugt tid og kræfter på indlægget. Men hvorfor skal bloggeren fortsat belønnes når jeg dage eller uger efter bruger ASOS’ hjemmeside til helt andre køb? Jeg har jo kendt hjemmesiden og købt flere varer der helt uafhængigt af diverse blogindlæg. Der kan selvfølgelig være situationer, hvor det giver mening – fx en helt ny webshop.

 • Efter min opfattelse er det at tjene på links, (hvilket jeg i øvrigt tror der er meget få danske blogger der gør – gisning og antagelse), helt fint, så længe det er i tråd med den pågældende bloggers “normale univers”. Og så længe det er det, er jeg for så vidt også ligeglad med at blive oplyst ret meget om, at der er tale om affiliate links eller andre aftaler.
  Men når der er tale om test af varer eller positionering af en vare, som ikke læner sig op ad bloggens normale liv, synes jeg det er en anden sag og så mener jeg man bør oplyse….for at bevare troværdigheden.
  Pudderdåsernes måde at gøre det på bliver omtalt højere oppe og det er da en udmærket måde, synes jeg, men mindre kunne sagtens gøre det for mig på en modeblog.

 • Bum bum… Jeg synes det er sådan en hårfin balance og jeg står lidt og tripper for på den ene side, så har jeg ikke noget imod det så længe at man ikke skjuler det, men skriver det et sted på ens blog. På den anden side, så går det lidt for meget reklame/business (åhr leder efter det rette ord…) i det hvilket gør, at jeg kommer til at tænke lidt negativt om det. Svært at sige hvorfor, men måske er det fordi jeg selv ikke er stødt på det endnu faktisk og at jeg dermed ikke er vant til det.

 • Jeg vil lige kort sige at jeg er HELT enig i at det er ay okay med a-links, og at jeg til hver en tid vil foretrække at der er links til en collage e.l. end at man selv skal google det! Long live dovenskaben. Og ja hvis man skal holde sig på den sikre side af loven, skal man vel skrive “Yes I do get a little something something”.
  Ift. HVORFOR det har ændret sig, så tror jeg det er en naturlig udvikling… I takt med at blogs bliver større og større, får folk måske også en idé om at der ligger utrolig meget arbejde bag, og ingen gider at arbejde så meget for ingenting. Og så er debatten også taget op til flere gange, bl.a. i forbindelse med downtown og takeoffer osv. der pludseligt florerede på en del blogs. -og ikke mindst ifb. Acie-gate og go-numse-skoene 😉
  Flere skandaler fører til mere debat, og på trods af at det var en træls sag for dig Acie, så har det bestemt sat nogle vigtige diskussioner igang i det ganske danske land.
  Tak fordi du lagde blog til 🙂

 • Meget interessant debat, jeg er fornyelig indtrådt i blogland, og må sige at jeg ikke anede at der var noget der hed affiliate links. Når det så er sagt, synes jeg det er helt fint. Jeg kan ikke hidse mig op over det, man skal selvfølgelig ikke skjule det, jeg ville synes det var fint at skrive det et sted på ens blog og så lade det blive ved det.

  På en eller anden måde synes jeg det burde være almindelig praksis på alle blogs, jeg mener alt det mode som bloggere bliver inspireret af, og giver videre til sine læsere, er jo sindsyg god reklame for det firma der står bag. Problemet er vel egentlig bare at det kan firmaerne ikke kan måle. Foreksempel købte jeg en kjole jeg havde set på SOfiesblog, og det er uden tvivl hendes fortjeneste at jeg købte den, fordi ellers havde jeg måske ikke selv faldet over den. Men det kan den pågældende butik jo på ingen måde vide. Så hvis Sofie havde haft et af affiliate links, så havde man kunne måle direkte hvor stor indflydelse hun ville have..

  Hmm og mens jeg skriver dette bliver jeg pludselig klar over, at det måske også går lidt imod princippet ved en blog.. argh jeg ved det ikke, og jeg er lige vågnet så beklager tankestrømmen.

 • Det havde jeg faktisk slet ikke lagt märke til at de gjorde, men jeg er helt enig i, at det er en god måde at göre det på – og et godt eksempel på at det kan fungere i praksis… Thx! Jeg synes det er interessant, at den generelle holdning virker til at have ändret sig.. Man fristes jo nästen til at lade näste spörgsmål väre ‘hvorfor?’..

 • Spændende debat:)
  Jeg har selv en mindre blog og så følger jeg en masse større. Jeg er typen der bliver inspireret meget af de ting bloggeren lovpriser- fx er der et par 5unit jeans på vej til mig og da jeg skulle vælge en øjenskygge valgte jeg macs wedge fordi sara anbefalede den.
  Jeg har intet imod at bloggeren tjener penge på hvad de laver og anbefaler, så længe hjertet er med. Ligger der et affiliate link og det er indenfor bloggerens intetesseområde så at sige, har jeg intet imod det. Jeg syntes dog lige at der skal gøres opmærksom på den slags link kan forekomme på bloggen, fx på about siden.
  Klare linjer syntes jeg generelt er rare at have – dermed ikke sagt man skal forklare og forsvare sig selv halvt ihjel, men et par linjer ved et sponsoreret indlæg eller lignende, det er nok til at skabe en troværdighedsfølelse for mig.

  Og ang. bildebatten – så havde jeg gjort det. Jeg er blot en fattig studerende der bruger en del tid på transport. Det ligger helt klart inden for min interesse at spare penge og tid på transport:)

 • Forresten er jeg 100 % enig i Camilles kommentar om det med ens events, hvilket jo også er en af grundene til at kommunikations websidet har valgt fx Acie og Camille som førende, da de jo geografisk set ikke er i risiko for at flashe samme events som alle andre..

 • Skønt at jeg ikke bliver stemplet totalt som misunder.. Ifht det med bilen så kan jeg måske også bedre sig dig Acie, som en hvor det passer ind men det kommer efter min mening lidt an på hvad man fokusere på sin blog..

  Ifht Camilles svar om fx bon a parte (som jeg da vist slet ikke kan stave til), så tror også det mere går ud på at alle pludselig vælger det mærke kun fordi de får det gratis og så bliver det for mig lidt uncool.. Hvis du vælger at bruge penge på en Wang så ved jeg at det er fordi du virkelig vil have den/det men kommer du pludselig i bon a parte så kan der jo ligge tanker bag om at det kun er fordi det var gratis og så synes jeg det personlige lidt går af bloggen. Det er fint at folk får gratis ting (vi vil jo også gerne høre jeres holdninger om dem), men det kan også bare blive lidt for åbenlys markedsføring når rigtig mange pludselig står i Bon a parte (dog ingen her på looklab, så vidt jeg har set).. måske jeg også bare er lidt naiv men elsker at læse blogs fordi der står en person bag som har valgt tingene ud fra sin smag og så er det lidt ærgerligt hvis smagen måske ændre sig fordi noget er gratis.. Der er også nogle blogs som jeg før fulgte religiøst hver dag som jeg nu har valgt fra fordi jeg føler der er lidt for meget product placement fremfor den personlige stil..

 • Men Camille du skriver jo tidligere, at du fx synes, det bør fremgå klart, hvor længe man tjener penge på et klik – og der forstår jeg ikke helt, hvorfor det er så meget anderledes end dine egne reklameaftaler, hvor vi som læsere ikke kender alle detaljer?
  I har vel også blandet reklamer og indhold i jeres blogindlæg om Illum kortet?
  For mig er det vigtigste at vide, at det er reklame, så jeg selv kan vurdere om blogindlægget er farvet af det – derudover er beløbet og de øvrige vilkår ret ligegyldige.

 • Lisbet: Næ hør hov 🙂 Jeg har da slet ikke modstand omkring det, så misforstår du. Jeg synes linksene er helt ok, men lige et heads up på, at det er et aff. link er min holdning. Hvad du så får i procent af den enkelte butik, og hvor længe du får det af mit køb er jeg ligeglad med, det skal du ikke offentliggøre, ligesom vi heller ikke offentliggør detaljer vedr. vores reklameaftaler 🙂 Tror egentlig lidt vi mener det samme…

  Ang. gaver så er jeg helt enig i, at det er en helt anden debat. Og kold vand i blodet, jeg kan komme i tanke om én blogger der vist har modtaget to par 5unit jeans, og to bloggere der har modtaget tøj fra Bon a’ Parte (og jeg hører endda til dem, der læser en del blogs). Og så vidt jeg kan se har alle der har modtaget noget fra Bianco valgt noget forskelligt, det kan da umuligt være trættende at se på -med mindre det bare er irriterende, at det rent faktisk har været gratis (og det er jo ikke specielt sagligt). Det er jo ikke anderledes end når masser af bloggere køber de samme bluser/sko/whatever, eller lovpriser Acne og A Wang hele tiden, og viser varer fra de samme designere. Kan ikke se det gør det mere ok, bare fordi man så har betalt for det (eller ikke ejer det, men drømmer om at købe det). Tror ikke der er nogen bloggere overhovedet, der kunne finde på at flashe noget på deres blog bare fordi det har været gratis, og som sagt synes jeg meget sjældent det er de helt samme ting der bliver vist. Der er det værre med billeder af det samme event igen og igen, da det jo netop er det præcis samme der så florerer billeder af. Ved godt jeg ikke kan være 100% objektiv i den her sag 😀

 • Ja, det synes jeg også er en fin måde at gøre det på!!

  Og jeg kan sagtens sympatisere med at det bliver trættende at læse om events+gaver, hvorfor jeg selv forsøger at undgå den slags i så vid udstrækning som muligt.. Det er dog ikke altid det lykkes – jeg vidste jo fx ikke at alle de andre børn også ville få en gave af Bianco, da jeg stod der glad og viftede med Dankortet i Liljeholmen Centrum.. (og for så lige at anskueliggøre min distræthed – jeg aner hverken hvad FiveUnits eller Bon A Parte er!?)

 • Man kunne også bare smide en bemærkning med kursiv i bunden af indlægget om at indlægget indeholder affiliate links, som bloggeren tjener lidt på. 🙂 Sådan er der så vidt jeg husker flere der har gjort og det fungerer imo fint. Selvom gavediskussionen ligger lidt uden for denne debat, må jeg dog erklære mig enig med Lotte Florette i, at det er ved at være trættende at se de samme UgaBuga-, Bianco-, Fiveunits-, osv- gaver florere rundt omkring i den danske blogverden. Det er lidt det samme som når mange viser billeder fra det samme event.

 • Camilla: agreed!

  Lisbeth: jeg vidste faktisk ikke, at du havde brugt det, men synes det er interessant at flere melder sig ‘under fanerne’. Jeg synes som nævnt ikke, at det er noget galt i det overhovedet, men jeg kan godt se hvad du mener ift tillid. Dog tror jeg ikke det er anderledes end med fx events og gaver. Tager man helt ukritisk til alle events? Skriver man glad om alt det man får tilsendt? Det holder jo op med at være interessant…

  Lotte Florette: nu kom jeg lige til at tænke på noget – jeg er én af dem der er blevet tilbudt en bil, men af åbenlyse årsager har jeg takket nej (… hvor fedt er det at låne en bil i København når man bor i Stockholm!?)… Dog kunne jeg sagtens have fundet på at takke ja, hvis jeg havde boet i Kbh – why?? Well – min blog går altid på mavefornemmelsen. Min egen, that is. Hvis der er noget jeg synes er cool, så plejer mine læsere også at synes det. Jeg har dog også tidligere opponeret mod prædikatet ‘modeblog’ så det kan self godt have noget med det at gøre… Og synes jeg det ville være cool? Hell yeah – men jeg elsker også biler (og at køre – ikke mindst og der går ikke en dag, hvor jeg ikke savner Jeepy aka The Jeepster… Han var den fineste ven jeg fik i LA! (og overvej lige hvor meget optur jeg havde, da jeg blev introduceret for ‘Beemy’ aka mands BMW335i med – wait for it – 350heste og manuelt gear… hellloooooo lover!).

 • Camille jeg forstår i øvrigt ikke helt din modstand mod det – vi hører jo heller ikke aftalevilkårerne for jeres reklameaftaler, så vi kan vurdere, hvorvidt vi vil klikke på et banner, fordi det giver jer penge, om vi vil skrive os op til et Illum kort, fordi det giver jer penge – eller om det udelukkende er det antal gange, vi kigger på jeres blog, der giver jer penge.

  Det helt basale – og krævede i forhold til lovgivningen – er vel, at man gør opmærksom på, at det er reklame, så læserne kan bruge den viden til at forholde sig mere kritisk til indholdet?

 • Skøn debat Acie!

  Jeg har en gang i mellem benyttet mig af affiliate links, og jeg tror egentlig, jeg var én af de første til at afprøve det.

  Jeg synes, det er en svær balancegang – jeg har altid markeret det nederst i mit indlæg – på samme måde som jeg altid linker til billedkilderne fra blogindlægget, så jeg føler på ingen måde, at jeg spiller med skjulte kort.

  Jeg har dog været nervøs for, om man med tiden kan miste læsernes tillid, hvis man har for mange indlæg med affilliate links – altså at folk begynder at overveje, hvorvidt man kun poster indlægget for at tjene penge.

  Men efter at have læst dit indlæg kan jeg nok godt se, at jeg undervurderer læsernes intelligens en smule – for du har jo ret, så snart man begynder at kunne mærke, at bloggeren ikke er tro mod sin stil, så finder man et andet sted at læse med…

 • Nemlig. Jeg synes jo det er en kanon service at man putter link ind og det er jo en temmelig tidskrævende proces som jeg gerne vil belønne den enkelte blogger for.

 • Camilla, det er jeg faktisk enig i er en god måde at gøre det på… Jeg sad og tænkte over det – og det ville fx irritere mig hvis Golestaneh hele tiden skrev “affiliate link!” efter de relevante links…

  Iøvrigt er det cool at høre jeres forskellige tanker om det. Jeg fristet næsten (på dette so far lidt svage empiriske grundlag) til at konkludere at den er god nok – something HAS changed:)

 • Camille og Acie: Jeg synes at en beskrivelse af at bloggen indeholder affiliate links (og hvad dette indebærer) oppe under fx about me kunne være en enkelt måde at gøre det på. Som før skrevet synes jeg det bliver en anelse overkill og påtaget at skrive det efter alle links.

 • At skrive en blog kræver et stort stykke arbejde og jeg går ind for at bloggere som gør et godt stykke arbejde skal belønnes med mere ind bare en cupcake :-). Så længe man bare spiller med åbne kort og spiller en glad amatør samtidig med at man reelt tjener penge på at blogge.

 • Line: faktisk kan affiliate-links genkendes ved deres lidt særprægede URL. Fx starter de ofte med ad.zanox og så en basse mærkelige tegn bagefter – istedet for at der dx bare stod mywardrobe.com… men jeg er enig i, at det ikke nogen tydelig markering – det er bare et trick til genkendelse:)

  Camille: yeah yeah – I hear ya. Men selvom bloggeren får noget 30-60 dage efter, så er det jo stadig bare fordi de har ‘ført mig til butikken’ på den ene eller anden måde.. Og det generer mig egentlig ikke. Altså – varen bliver jo ikke dyrere for mig. Den bliver dyrere for butikken:) Men jeg er enig i, at det bør fremgå tydeligt. Jeg er dog ikke helt sikker på hvordan – sådan i praksis 🙂

 • Det rører heller ikke mig.. De fleste linker alligevel til hjemmesiderne, så hvis de får en par håndøre for det, er det helt fint med mig! 🙂

 • Så længe man gør opmærksom på at der kan forekomme affiliate links på ens blog fx under en about me fane så har jeg absolut intet imod det. Det behøves absolut ikke at stå under hvert link, det vil blog irriterer mig.

 • Hey you. Som vi tidligere har talt om, så synes jeg der kan være lidt shady aspekter i det. Det faktum, at bloggeren ikke bare tjener penge på det ene køb læseren har foretaget gennem linket (faktisk behøver de jo slet ikke købe noget, bare det at de har trykket på det, gør at de er blevet registreret), men på SAMTLIGE køb læseren foretager i den butik de følgende 30-60 dage efterfølgende synes jeg bør fremgå tydeligt.
  Jeg har ikke noget imod sådanne links overhovedet, og jeg synes jo, sjovt nok, at bloggere skal være i stand til at tjene penge på deres arbejde. MEN det skal fremgå tydeligt at det er et aff. link. Hvis det er tilfældet, jamen så synes jeg det er helt fint, jeg vil bare gerne vide, at jeg “støtter en blogger” med mit klik, simple as that.

 • Det kan ikke rigtig få mig op ad stolen, nok især fordi som du nævner at de ofte ikke får så meget. Jeg vidste heller ikke hvordan det fungerede så ville aldrig have tænkt over det hvis du ikke havde sagt det. Jeg ville kun blive stødt af det hvis bloggeren begyndte at gøre det til ting blot for at få pengene uden det var deres stil ie hvis du linker til kæmpe galla agtige kjoler eller noget jeg ikke ville kunne forene din stil med..

  Men nu hvor vi taler om industrien og blogverdenen må jeg desværre (skamfuldt!) indrømme at det irriterer mig lidt når 90% af alle bloggerne får ting fra UgaBuga og Bon a parte. Pludselig er det totalt overeksponeret og for mig bliver det for meget af de samme ting. Jeg kan godt forstå at det må være lækkert at få gratis ting, men som når Bianco giver alle gratis ting har det en omvendt effekt på mig der så ikke gider købe der. Det er fint nok at nogle bloggere får ting men når alle får det samme virker det bare.. overdrevet??

  Jeg har også læst nu at nogle bloggere er blevet tilbudt gratis biler i noget tid for at teste dem. Jeg kan godt forstå at det er lækkert at få en bil til rådighed men har svært ved at se hvorfor det passer ind i en modeblog..

  Håber heller ikke at jeg nu lyder totalt fordømmende eller jantelovsagtig (jeg hader når folk siger det!), men det har bare en mindre effekt når alle har det samme..

 • Aha ja det gjorde det!
  Go for it, bloggerne bruger en masse tid og deler ud af deres liv, betal dem! 🙂

  Til noget andet, kan du lave en spørgerunde? Det er nemlig så dejligt, at vide lidt mere om dig, når man føler din blog hver dag 🙂

 • Det rører mig virkelig ikke. Tværtimod. Jeg har absolut intet imod, at en blogger tjener penge på det de gør – især ikke hvis det er en halvstor blog, som der virkelig går meget tid med. Det at en blogger bruger affiliate links og får penge for det rør mig jo i princippet ikke. Det kommer ikke mig ved. Jeg mister ikke nogle penge ved det, men bloggeren tjener på noget, som jo nærmest er et job, og det kan jeg altså ikke have noget imod. Så kan man jo tale om skjult markedsføring og så videre, men jeg synes ikke det er så stort et problem, at det er relevant…
  Og så kan man jo så tale om, at bloggeren får penge fra læseren, men er det nu så slemt? Fortjener de ikke et par kroner af den sum, som du alligevel ville lægge hos online-shoppen? Den eneste forskel er, at de par kroner nu – i stedet for at gå til et stort firma, som f. eks. AA – går til en pige midt i tyverne, der måske er studerende og godt kunne bruge et par ekstra kroner, da blogging tager en stor del af hendes tid. I don’t see the problem.

  Kort sagt, så ser jeg ikke noget problem i at bloggere tjener penge på deres blogs, og hvis der er et link, så kan man jo nok regne ud, at det højst sandsynligt er et affiliate link, right?

  MEN det er jo bare min side af sagen, og jeg er godt klar over at mange andre sikkert finder det meeeget, meeget værre end jeg gør 😀

 • Mia: jeg har linket til forklaringen på Wikipedia i indlægget – der kan du få en lidt mere fyldestgørende forklaring. Men kort sagt; lad os sige, at jeg læser på Golestaneh’s blog og ser at hun har lavet en collage med super-fed taske. Jeg beslutter mig for at den taske må jeg bare have, og trykker på det link hun har skrevet nedenfor – det er et affiliatelink. Når jeg så køber tasken, får hun en lillebitte smule penge (jeg forestiller mig at det MAX er et par kroner) for at have sendt en kunde til butikken, så at sige..

  For at gøre det lidt mere kompliceret kan butikkerne ofte huske i op til 30 dage (vha en såkaldt cookie) hvis jeg har trykket mig ind via Golestaneh’s link – så hvis jeg 14 dage senere skriver webshoppens adresse i min browser og går direkte ind på shoppen (altså IKKE igennem Golestaneh’s site) og så køber noget igen, får Golestaneh igen et par kroner..

  Gav det en lille smule mening?? 🙂

 • Jeg er så en af dem som ikke vidste hvad det var, og ville nok ikke have
  tænkt på det hviss du íkke havde sagt det 🙂
  Men syntes det er okay hvis man gør opmærksom på det, syntes det er iorden at tjene
  noget på sin blog på den måde 🙂

 • Jeg er lidt ny i blog-verdenen, og har ikke helt forstået det. Kan du måske forklare mig (evt andre uvidende) hvad det præcist er, og hvad bloggeren får penge for?
  Mia

 • Tak for input ladies – og skønt, at I har taget jer tid til at skrive lidt længre kommentarer:)

  Agtigt: jeg er enig – hvis det bliver søgt (og det mærker man jo hurtigt, som du skriver), så holder man jo bare op med at lsæe med, og så er den ikke længere. Så er det jo ikke længere en blog, men blot et posterboard for reklamer.

  S & Kristine: det er self en interessant pointe, at det måske ikke er alle, der er klar over, at de klikker på et affiliatelink. Det tog jeg bare for givet, fordi jeg selv er så emerged i det her online-skidt, at jeg engang imellem glemmer, at der også findes mennesker, der derimod vælger at leve livet i den virkelige verden 😉 ; ) 😉

  Hazel: not at all!! 🙂 Og jeg kan sagtens følge dig – jeg tror bare ikke, at jeg blive lige påvirket om linket er et almindeligt link eller et affiliate-link. Altså, hvis jeg falder for noget på en collage, så gør det ikke rigtigt den store forskel om bloggeren får et par øre af det webshoppen tjener på mit køb. Gir’ det mening?

 • Jeg er… Jeg ved ikke, om man kan kalde det skeptisk. Uafklaret, i hvert fald. Ikke fordi jeg synes, at man ikke må tjene penge på at blogge, for det synes jeg helt sikkert, at man må, og jeg er også enig med dig i, at det er super, at folk med mindre blogs også har muligheden for at tjene lidt på det. Men hver gang der er de her må-man-have-reklame-i-indlæg diskussioner, er der altid en masse, der er hurtige til at sige, at de i hvert fald ikke bliver påvirket af reklame i blogindlæg, og at de i hvert fald ikke køber noget, de ikke ellers ville have købt, bare fordi de har set det på en blog… Men reklamer fungerer jo også på et lidt dybere niveau, ellers ville der jo ikke være nogen idé for virksomheder i at reklamere overhovedet, og så længe der er SÅ stor mangel på selverkendelse hos folk ift, hvad vi bliver påvirkede af og hvor meget, kommer jeg nok ikke til at have det helt afslappet med andet end bannerreklamer. Men det er jo i og for sig ikke bloggernes skyld, så ja, jeg ved ikke…

  (og så håber jeg lige, at jeg ikke lød alt for nedladende og arrogant…)

 • Mja, problemet er jo, at det ikke er os alle sammen, der kan genkende et affiliate-link, når vi ser det. Og så længe der ikke er gjort opmærksom på, at bloggeren henter lidt håndører ved klik på linket, synes jeg stadig det er nederen. Jeg har såmænd ikke noget imod at det finder sted, bare der er klare linier om det. Så er det jo op til læseren selv, om man vil benytte sig af linket 😉

 • Interessant indlæg! Jeg kan i hvert fald mærke på mig selv, at jeg er mere eftergiven over for brugen af det. Det er vel okay at en blogger der lægger flere timer i et arbejde modtager kompensation, udover taknemmelighed fra læsere… Derudover tror jeg (det er altså min egen overbevisning og ikke for at klandre nogen:)), at gennemsnittet af (danske) bloglæsere ikke lægger mærke til, om det er et affiliate link eller blot et link til service for os læsere…?

 • Ja, jeg har aldrig kunne hidse mig op over det… Når blot man føler – og det kan man jo hurtigt gennemskue- at bloggeren er tro mod sin egen stil. Som du skriver det tager jo tid at lave indlæg… Men jo, jeg tror da også generelt at man har vænnet sig til at der er økonomi i blogging. Og at det bliver mere og mere prof.
  /Stina

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top