Du læser nu
Miss Moderne?

Miss Moderne?

De af jer, der har fulgt med fra den helt spæde start, vil (måske) kunne huske, at mit online-hjem blev født som “Fashion Tales of Acie”.. Jow jow.. Det hed min blog altså… I omkring en uge – og så gik det op for mig, at lige dét navn måske alligevel var at tage munden for fuld for sådan en som mig.. Og at mine bidrag til modeverdenen i al ærlighed ville være forsvindende små – if any at all..

Jeg har efterfølgende opponeret et par gange mod prædikatet ‘modeblogger’, men on the other hand, så kan jeg jo ikke løbe fra at have en hang til pæne sko og har da også min fair share af retailcravings. Og om noget er jeg bare smigret over at tilhøre en så fashionabel kategori, så det helt store oprør har jeg aldrig mobiliseret.. Men det har da også taget mig mange mærkelige Acne-sko at erkende, at jeg bare aldrig bliver én af dem, der er sådan rigtigt moderne – ‘streetstyle worthy’, om man vil.. It just ain’t me – livet er for rart i en lidt mere simpel og klassisk version. I jeans og breton stripes.. Skjorter, striktrøjer og pæne sko. Og når alt kommer til alt, så er det jo alligevel ikke en evne til at gå i pænt tøj, som jeg brænder for at formidle. Der er helt andre ting, på min agenda 🙂

Miss Moderne?

Leandra Medine fra the Man Repeller i et af sine “from man getter to man repeller”-indlæg. Priceless.

Så derfor er jeg også faldet helt og aldeles for Leandra aka. The Man Repeller – hendes skriverier er vittige, finurlige og enormt rammende. Hun er i højeste grad selv streetstyle worthy og trés moderne – men hun kan med vindende selvironi også beskrive trends, som kvinder elsker og mænd hader. Og hendes “From Man Getter to Man Repeller”-indlæg er hysteriskt morsomme og rammer plet med en præcision, som de færreste ville kunne forudsige. Og det er jo nok ikke helt lyv, det der med at “women dress for women” – for er der ikke lige lovlig mange trends, der (i et lidt mere objektivt lys – jeg kan selv være offer for en forlammende retail-craving, der totalt forblænder min kritiske sans, og efterlader mig med fodtøj der er både svinedyrt og enormt mærkeligt.. Og som om 10år vil afstedkomme et “Holy smokes – hvad i alverden tænkte jeg på?!”) egentlig får os kvinder til at ligne – well – alt andet end kvinder!?

Miss Moderne?

Utippet nok (ahem) synes jeg Leandra er enormt fin til venstre… Og – indrømmet – enormt cool til højre. Men hvad ville jeg selv tage på!? Bum bum – LEFT LEFT LEFT!!

Som tidligere nævnt, har det taget mig adskillige (who am I kidding – nærmest svimlende mængder!! Og jeg er langt fra there yet…) fejlkøb at erkende, at det nok alligevel ikke rigtigt er mig.. At være Miss Moderne.. Og jeg kommer derfor ikke lige til at være hende, der går med turban, drop-crotch pants, brændt karry, bar mave, enormt mange lag, sokker i sandalerne eller Jeffrey Campbell’s Lita boots.. Men hvad med jer derude?? Er I allesammen Miss Moderne?? Eller har I – ligesom mig – erkendt, at livet også er helt ok, hvis man bare har det rart?? I jeans. Og en t-shirt. (hvis du ikke er helt sikker kan du evt lige tage Leandra’s test HER og finde ud af hvor man repelling du er!)

 

Leandra Medine from the Man Repeller is hilarious – nothing less… Her “From Man Getter to Man Repeller” posts are nothing short of pure brilliance.  And after reading her blog I’ve come to terms with the fact that I will never be streetstyle worthy. But that I – on the other hand – might not repell all things male.. Which I guess is a comforting realization. Maybe. Though I can’t help to wonder how it ended up like this – sure “women dress for women”, but why are so many trends almost mocking femininity – and who’s body was ever complimented by drop-crotch pants or turbans!?

 Kommentarer (32)
 • Er også en basic pige… Og helt ærligt, så synes jeg at man skal gå i det man vil, for er det fedt at være anderledes og street agtigt bare for at være det? ville da ønske jeg var lidt mere modig engang imellem, men sagen er den at det er jeg desværre ikke på fashion-fronten, men det er der jo heldigvis andre som er. Men acie jeg synes nu din stil er fantastisk og personlig!

 • Jeg synes du har virkelig mange spændende indlæg kørende for dig i øjeblikket, Miss Acie, hvilket jo selvfølgelig også afspejler sig i den store lyst der er til at bidrage i kommentarfeltet. Godt gået! 🙂
  Kan sagtens følge dig i dine betragtninger her og tror at mange af os spejler os (lidt for meget) i vores eget køn og trends som ikke passer til os. Men jeg tror også at det er vigtige skridt i retning af at finde den stil, som man selv synes klæder en og som man har det bedst i og med.
  Jeg vil hellere ende ud med at være Miss Confident end Miss Moderne, hvis du kan følge mig. 🙂

 • Mener bare at mode er individuelt.. Jeg synes noget er kikset, som andre synes er genialt og omvendt (:
  Og jeg føler miig ikke “umoderne” fordi jeg ikke vil gå i karrygul, eller neonfarvede sko..

 • Hmmm… Jeg synes meget let, at man kan komme til at være smagsdommer og det vil jeg for alt i verden ikke. Jeg vil ikke sige at noget er ‘grimt’ eller ‘forkert’ eller ‘kikset’ – for det har jeg slet ikke ret til. What do I know?! Jeg kan bare konstatere, at det ikke duer i min hverdag og det er vel fair nok?! 🙂 Men ja – jeg synes man skal passe på med at være alt for dømmende, for det modsiger hele argumentet i dette indlæg:)

 • Åh gud hvor er det dog skønt at høre en anden blogger afsværge Jeffrey Cambpell’s Lita’er, for hold nu kæft hvor er jeg da træt af at glo på dem.. Come on, de var smukke på Rumi bevares. Men alle? Nej..
  En anden ting er vel at mode er individuelt og egentlig bare et synonym for noget folk vil gå i/synes om. For er karrygul moderne hvis ingen går med den? Nej, vel.
  Vi burde ikke (det tror jeg heller ikke de fleste af os gør) lade os diktere af “trendsættere”, for som en anden nævner, har jeg det også med at skule til nogle af de “moderne” og fnise for mig selv. For halvdelen af det er jo alt for kikset. I hvert fald i mine øjne.. Mode er at kunne lade sig inspirere og inspirere andre, som vi små modebloggere er allerbedst til (:
  (Undskyld hvis det lyder som et meget surt opstød..)

 • Det er tricky, det der. Jeg er helt, helt med på den klassiske vogn. In theory at least, tøj har aldrig været det, jeg har brugt penge på (for jeg har aldrig rigtigt haft nogen), så i stedet har min garderobe været fyldt af hand-me-downs fra bl.a. min mormor (I kid you not!), og det fungerer altså lige knap optimalt. Klassisk kan man i hvert fald slet ikke kalde det! Har lidt tænkt, at man måske kunne blive sådan lidt genbrugs-chik a la UnderbaraClara, men må nok indse, at det kommer bare ikke til at ske. Nok har det ikke kostet det hvide ud af øjnene, men pænt mærkeligt har det alligevel været (rød polysterkjole i bedste Amish-stil med ruder-klør-spar-hjerter mønster just to name on). Egentlig åndssvagt, når jeg altid godt har vidst, hvad jeg føler mig bedst tilpas i, men det er vel også frygten for at ramme ved siden af med det klassiske og bare ende med at blive sådan helt almindeligt kedelig i stedet…

  Når det så er sagt, må jeg indrømme, at jeg af og til klart ville ønske at være lidt mere af en man repeller, om ikke andet så når der er en mand, man gerne lige ville repelle’e lidt…

 • Jeg er enig med de andre, rigtig rigtig godt indlæg!

  For mig er god stil at være tro mod sin egen stil, og kunne forny sig og evt. bruge nogle af tidens trends, men på sin egen måde. Det er jo ikke svært at være über-moderne og købe det man ser i modebladene og på catwalken. Men det blir først rigtig sejt når man når man gør det på sin egen måde, og ikke kaster sig hovedkulds ud i alle de nye it-items..

  Jeg er bedst tilpas i ting jeg ved der klær min krop, og fremhæver de ting jeg godt kan lide. Jeg kan sagtens blive inspireret af nye tendenser, men det skal være behageligt, og det skal også se pænt ud. Høje støvler og sko er ej at fornægte 😉

  Line/linelundquist.blogspot.com

 • ^Det var også sådan at jeg forstod det. Bloggere som cupcakes and cashmere samt camille har en stil jeg virkelig godt kan lide med små undtagelser, som ofte er lidt mere end jeg kan finde på til hverdag. Men uanset hvor meget jeg kan lide dem, bliver det ikke helt mig – der er jeg mere comfortabel og klassisk, hvis det er de rette ord i denne sammenhæng, men ikke ens betydende med at jeg hverdag hopper i joggingbukser og hættetrøje. Ejer det faktisk slet ikke.. men det er fedt, for så kan man lade sig inspirere af det engang i mellem og vælge til og fra 🙂

 • Ah – tak for en hel masse gennemtænkte og sjove kommentarer.. Min eneste kommentar (det er 100% min skyld, at jeg ikke fik det skrevet tydeligt nok) er, at jeg egentlig ikke mente fysisk ‘behageligt’ (heck – jeg vil stadig have lov til at gå i svine-stramme jeans og super høje hæle)), men mere at man havde det “rart i det man havde på”.. Om det så er den mere klassiske version eller drop-crotch pants.. Så ja – lige for at præcisere; jeg går ikke ind for at vi alle skal til at rende rundt i sweatsuits hele tiden. Men bare, at vi skal være tilpasse i det vi har på.

 • Ahhhh endelig. En der erkender at selv om turbanolsen og de bare maver er hottere end hot, så går man aldrig galt i byen med det klassiske look. ´
  Jeg har forsøgt mig med flere trends og samtlige er droppet igen. Der var boyfriend blazeren, der mest af alt fik mig til at ligne en sort kasse med ben, der var de blomstrede kjoler med brune , flade støvler (som nu er smarte igen) der gav genlyd til det lille hus på prærien, babydoll kjoler der ikke gjorde noget godt for mine kvindelige former og naturligvis de kæmpe lange halstørklæder i hidsige farver, der resulterede i mangt en slåskamp med kvaster der var røget ind i cykelhjulet.

  Jeg er til klassiske pencilskirts i sort, masser af breton striber, en velsiddende blazer i sort, navy eller nude, lækre silkeskjorter (jeg kan ikke anbefale Zaras nok), cashmere strik og kjoler der sidder hvor de skal. Tilsat en klassisk hverdagstaske, måske nogle lidt festligere til fest, sorte pumps, sorte wedges, flade sorte støvler og naturligvis et par Converse. Statement halskæder når det går helt amok.
  Hvis man vil have hjælp til at få den perfekte garderobe, kan jeg forresten anbefale at tjekke nogle af Nina Garcias bøger ud (hende fra Project Runway). Der er god hjælp at hente.

  Tak fordi jeg ikke er den eneste der ikke er trendy.

 • Først og fremmest:

  Kære A, det er NETOP derfor, din blog holder! Fordi du ikke forsøger at ligne/lyde som om din fornemmeste opgave er at vise god stil og modemæssige spot-ons, som din vigtigste formidlingsopgave. Du er dig – med alt hvad det indebærer, og det gør dig langt mere interessant at læse:-)

  Dernæst: Tak for link og anbefaling. Kendte ikke hendes blog, men det er bestemt allerede en favorit, da hun netop gør det, jeg selv så længe har efterspurgt i blogland: formidler tøj og mode, men gør det med en ironisk distance og humoristisk selvindsigt, der tager toppen af alvoren…skønt. Og nej. Ikke mange af os, kan oprigtigt sige, at vi finder os til rette i tendenser som 20 cm plateau, stramme maxiskirts, der får os til at ligne retarderede, tissetrængende hofteoperationer, læderturban og dertilhørende 100 grader varm pande eller hotpants så korte, at ikke en gang en g-streng føler sig overset…Jeg gør i hvert fald ikke. Men det kommer jo alt sammen med alderen og de mange fejl-forsøg, man skal igennem, som du beskriver:-)

  I dén forbindelse, og som sidste kommentar hertil, er det en sjov iagttagelse, at kvinder klæder sig på for kvinder. Det er ikke helt forkert, tror jeg. Læste engang en opgørelse over, hvad det er, som i en prioriteret top 5, giver prestige og street-creed hos hhv. kvinder og mænd, når de beundrer/misunder deres eget køn.

  Kvinders top 5 bestod af: 1. Flad mave, 2. Lange ben, 3. Store bryster, 4. Flot hår, 5. Ren hud, når de beundrede/misundte andre kvinder…..

  Mænds: 1. Smuk kone/kæreste, 2. Penge, 3. Prestigefyldt job/god løn/magt, 4. Lækker bil, 5. Flot krop…..

  Konklusionen må være, at vi kvinder er ultra fokuserede på udseende, alt det udenom kommer først bagefter, mens mænd – stadig holder fokus på kvindens udseende (!), men derudover er ret ligeglade med egen kropsformåen i dén henseende….mænds beundring bygger på ‘bedrifter’ (fx uopnåelig scoring, solid optjent formue, godt landet job osv.), mens vi kvinder beundrer fysiske/biologiske træk, som er forbundet med skønhed. Pudsigt nok befandt vores mænd sig slet ikke på listen….dvs. vi er ligeglade med, om vores medsøstre har en lækker hunk af en mand rendende rundt derhjemme, som tjener penge til vores shoppebudget, men hvis de derimod kan smyge sig ned i en stram, neonpink elastikkjole, str. 34, uden at ligne en indsnøret pølse på afveje, så er vi ved at DØ af misundelse:-) ha ha…….makes you think…..

 • Rigtig godt indlæg der, Acie! Jeg er nok midt imellem. Min kæreste ville i hvert fald ønske, at jeg bare gik i jeans og t-shirt, men det kommer jeg nok aldrig til, og jeg har også pænt mange underlige sko (især et par, hvor han direkte har sagt, at han ikke vil følges med mig, når jeg har dem på!), men jeg kunne heller aldrig finde på at iføre mig hverken turban eller karrygul, ligegyldigt hvor “fashion” det end måtte være 🙂 (ikke et ondt ord om det i øvrigt, det er bare slet ikke min stil!)
  De enkelte hypede ting, jeg har købt, er jeg i øvrigt aldrig blevet lige så glad for som de ting, jeg spontant falder for, fordi de passer til mig og min stil. Så det er vist noget med at lytte til sig selv og sin mavefornemmelse – selv om kæresten nok hellere ville have, jeg lyttede til ham, haha 😉

 • Jeg er sgu enig i at jeg aldrig bliver trendsættende. Personligt kigger jeg tit på “trendy” folk og synes at det er en usandsynlig grim stil og “Det er på mode at være grim” er jo nærmest soundtrack til den person. Men ja, verden er dejlig fordi vi kan rende rundt og ikke ligne hinanden – selvom jeg her vil modsige mig selv og sige at jeg syns at mange “trendsetters” ligner hinanden, så det med at man skal ha mærkeligt tøj på for at have personlig stil er jeg slet ikke enig i.

  Bare vi selv kan lide det vi har på og synes vi ser godt ud, så kan man jo ikke klage 😀

 • Er frygtelig glad for du skriver det indlæg her. De seneste par uger har jeg selv gået og haft de samme tanker! Jeg prøver at bilde mig selv ind, at jeg er miss moderne, men egentlig kan jeg aller bedst lide den helt klassiske garderobe(den der tiltrækker fyrerene). Dette indre dilemma ender oftest ud i en meget mystisk kombi… :/

  /Simone

 • Jeg har det på præcis samme måde! Jeg bliver aldrig trendsættende og har heller ingen intentioner om det. Men jeg har en brændende interesse for mode og trends, og bruger dem til at gøre min hverdagsstil nutidig, brugbar og moderne uden at skeje ud, hvilket du jo også gør.

  Og hvor er de bare sjove de billeder, og virkelig spot on! Hende skal jeg helt klart tjekke nærmere ud 🙂

 • Herligt indlæg! Efter at have stavret mig igennem gymnasietiden og de første par år på studiet i tophøje stiletter og gerne meget korte skørter er jeg også for længst røget på behagelighedsbølgen. Ja, det er fedt at dresse sig op og gøre noget anderledes – men de bedste dage er altså dem i jeans og en tanktop.

  Det er herligt, at der er folk, der gider eksperimentere og gøre en masse, men det bliver aldrig rigtig mig.

 • Genialt indlæg! Jeg har startet min blog for omkring 2 måneder siden ( ja, er ikke den hurtigste hare i skoven), og var i lignende dilemma. Jeg elsker mode (don’t we all), men synes måske ikke min stil og mit liv er prædikatet “modeblog” værdig. Jeg har derfor valgt ikke at sætte en egentlig titel på min blog. Der er modeindlæg of course, men også alt mulig andet godt fra havet. Når alt kommer til alt så er mode vel kun én måde at udtrykke sig på! Tak for en super blog, som efter min mening er en del bedre en The Man Repeller;-)

  https://www.antiblog-supercarla.blogspot.com

 • Er så enig i det du siger… Acne laver nogle fine ting, men det er slet ikke mig og jeg gider ikke blive ved med at “lade som det er mig”. Jeg er mere til jeans og en cardigan eller en enkel kjole og det er sgu også okay – for jeg elsker det og det får mig til at føle mig godt tilpas.

 • Uh, du rammer noget helt væsentligt der, som jeg nok i mange år har ehm… kæmpet lidt med. Jeg er meget klassisk, men kan engang i mellem godt snige mig ud i noget der er lidt farverigt eller vildt, måske et mix (for mig – andre vil sikkert synes det alligevel er meget klassisk, pænt og i visse tilfælde kedeligt..) men jeg vender altid tilbage til det samme – det bekvemte og rare. Uanset hvor meget jeg gerne vil være helt og aldeles moderne eller hvad man kalder det (sådan lidt Camille-stilen med det rå udtryk), så er jeg nok bare bedst til at være den der helt klasiske mig. Det andet holder ikke – hverken det helt fornemme pæne eller det lidt anderledes spændende. Men når det en sjælden gang er lykkes mig at være den der anden, hvilket sker ekstremt sjældent, så sidder jeg der med lange blikke på nogle andre, der egentlig er meget lig min stil og så savner jeg alligevel det der lidt trygge og velkendte. Må jo nok bare acceptere, at sådan er jeg – jeans, en top/t-shirt/skjorte muligvis en cardigan, tørklæde – flats eller converse – det er det jeg befinder mig allerbedst i. Det andet er jeg bare ikke så nær god til, hvor meget jeg end prøver. Må nok bare lytte til min mavefornemmelse og accepetere, at sådan er jeg nu engang.

 • Jeg er mig og altid været sådan, men har haft mine øjeblikke hvor jeg har været lidt på forkant med en trend (leggings eksempelvis).

  I lange perioder har jeg klædt mig i ting, fordi de er sjove – det er ikke altid været stilrent.
  Nu er jeg dog på vej mod et sted, hvor jeg ikke vil købe noget bare fordi det er billigt, eller det bliver hyped (been there too) – det skal sige mig noget.

  I øvrigt så er jeans, hættetrøje og Converse en fantastisk opfindelse 😉

  Og rigtig godt indlæg!

 • Har opgivet for længst. Ikke kun fordi det er mere behageligt, men også fordi de fleste trends altså ser bedst ud på en størrelse 34/36. Jeg føler mig helt forkert i kapper, maxikjoler og 5 lag – man skal altså have meget tynde stænger før det ser godt ud. Så ja, nu er jeg comfy, comfy, comfy. Dog forhåbentlig på den fede måde 😉
  Dejligt indlæg by the way!

 • Dejligt indlæg! Endelig nogen der tør tage en distance til trendracet. Sidste sommer rendte jeg rundt i en lang maxikjole. Nu har jeg været på jagt efter en til, men ingen af dem passer rigtigt…. må erkende, at de altså ikke klæder mig! Så sådan har man været så fjollet! 🙂 Jeg tror faktisk, at trendracet har været lidt for hårdtkogt de sidste sæsoner, netop på grund af modebloggere. Men synes også at det er begyndt at stilne af, og personlig stil og smag er højeste mode (og måske en trend?) 😉

 • Et rigtig godt indlæg. Men nu er jeg også meget som dig, beklædnings-wise, og går efter devisen: det kan godt være lækkert og behageligt på samme tid. (Okay, måske lige bortset fra nogle af de der stiletter der står herhjemme og pynter og som meget gerne vil dræbe mine fødder, når de kommer på. Men de er så smaskende lækre, at det faktisk er det værd!)

 • Ingen Miss Moderne her 🙂

  Dog er jeg heller ikke den mest comfy, mit arbejde kræver at jeg er lidt pænere i tøjet end lige jeans og t-shirts, og på studiet kan jeg godt lide at være pænt klædt på, så det er som reglen kun herhjemme at jeg er comfy… Men er på ingen måde en “Man-Repeller”, ha haha…

  – Maj

 • Agurkeliv… Hvilket minder mig om, at det er ret ærgeligt at ingen af dine helt gamle indlæg er til at læse mere!? 🙁

 • Kan sagtens erkende at jeg er den mest casuelle i hele verden.. har det bedst i et par løse bukser og en sweatshirt 😉 Her den anden dag kom jeg på arbejde hvor jeg havde sådan en smart cardigan på fra HM og hun spurgte om jeg havde tabt mig… Og er jeg næsten sikker på jeg ik har, men det var fordi jeg altid sidder med sådan en kæmpe sweatshirt på her på jobbet.. jeg kan ik gøre for jeg altid fryser jo 😛 Nå men det som du lige nævnte i starten, har faktisk kun lige for nylig ændret dit link på min blog fra Agurkeland til Acie, da det gik op for mig at nu hedder bloggen jo bare Acie 😛 Ku ellers vældig godt li Agurkeland prædikatet ;D

 • Godt indlæg! (Og med godt, mener jeg rigtig godt!)

  Hele sidste vinter – og efterår og sommer og forår – rendte jeg rundt i 12-cm-stiletter. Også i snevejr (!) lige indtil det en dag gik op for mig, at “livet også er ok, hvis man bare har det rart” som du skriver! Så nu har jeg (i mindre protest) tilbragt meget af denne vinter i Hunter-støvler. 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top