Du læser nu
La Parisienne

La Parisienne

La Parisienne

Et af de mennesker, de kender mig bedst her i livet (for better and for worse), har givet mig prædikatet ‘hyggefranz’.. Nånåå.. Og det lyder måske ikke som det værste i verden, hvis ikke det var fordi, det som regel blev sagt let hånligt, når jeg står med en kage i hånden.. Jeg har prøvet at forklare,  at jeg altså kun ‘hygger’ så meget når jeg er på ferie – og jeg er vitterligt altid på ferie, når jeg tilbringer tid med ham.. Derfor sørger jeg også altid for at understrege hvor lidt hyggelig jeg er, når jeg snakker med ham til hverdag. “Hvad jeg laver?! Nåå – jeg er bare lige kommet hjem fra fitness-centret, du ved!”. “Hvad jeg har spist til aftensmad – åh.. kylling og broccoli – super lækkert..”.. Overbevisningen har haft begrænset succéss, so far.. Og da jeg imorges stod nede på det lokale konditori slog det mig, at han måske ikke var helt off.. Alligevel.. Og da jeg så fortsatte udflugten med at bede den unge dame på den anden side af disken om en croissant og en macaron med smultron og chokolade (… oh yes), mens jeg leverede en eller anden lidt for let joke om, at det jo også var mandag morgen, var det vist stadfæstet. Jeg er en ‘hyggefranz’. Med hang til fransk bagværk. Croissanter og macarons, især. Men baguette (oh hallelulja!) og pain au chocolat, finder også let vej til mit hjerte. Creme brulée ligeså. Heck – if it’s French, I’ll eat it.

La Parisienne

Så da forårets storby-visit skulle planlægges, var jeg derfor heller ikke sen til at bedyre, at jeg altså gerne ville til Paris. Mais oui. Og mens jeg i al hemmelighed drømte om Ispahans fra Ladurée, fik jeg overbevist det øvrige selskab om, at det jo var perfekt for os alle – shopping, kultur, mad. We could have it all! Sagde jeg, og lod tankerne vandre til den fine fine macaron med rosesmag, lychee og friske hindbær.. Og nu er det altså lige om lidt – og selvom jeg har været i Paris tidligere, så kunne jeg nu godt bruge nogle tips fra rigtige kendere.. For at undgå, at hele turen går op i bagværk, café au lait og understimulerede rejsemakkere. Så hvis der er nogen, der har gode tips til spændende vintagebutikker? Gode restauranter? Spændende kvarterer? Eller andet, man iøvrigt ikke ville kunne læse i en guidebog, så skal I være svært velkomne til at efterlade en lille kommentar. Det vil være særdeles værdsat:)

 

I’m jumpstarting the week with a macaron, croissant and a coffee. One could call it pre-gaming for Paris – or simply just Monday morning..

 Kommentarer (17)
 • Nej hvor er du heldig! Jeg har boet et halvt år i Paris og elsker byen.

  Vil råde dig til at besøge baren Andy Warhloo, 69 Rue Gravilliers – den er fantastisk! Super stemning og dejlige drinks.

  Hvad angår shopping i Paris, så tjek det her ud:

  https://www.thecherryblossomgirl.com/paris-guide/

  Årh, spis en kage på Ladurée for mig, vil du? Håber du får en rigtig dejlig tur..

 • Det er noget tid siden jeg sidst var i Paris. Men det ultimative minde (og det sted jeg for evigt vil vende tilbage til) er restauranten “Le Train Bleu” på Garde Lyon banegården. At spise på en Banegård lyder forfærdeligt, men det er en flere 100 år gammel restaurant som ligger i den ene ende af banegården op ad en trappe. Det er den restaurant hvor fine mennesker i gamle dage spiste, og den er stadig som for 100 år siden – nostalgisk og med fantastisk mad (især steak tartar hvis du er til det) og service. Derudover vil jeg foreslå dig at gå ind på costumes hjemmeside og søge på “paris” – der kommer masser af resultater frem med rejseguides osv.

 • Du må ikke gå glip af Free P Star! Mega nice vintagebutik(ker..har selv kun været i den ene), hvor jeg faktisk fandt min gallakjole dengang for 3 år siden ;)Der er mange vilde ting, men også de mere brugbare og priserne er gode. Kunne sagtens forestille mig, du ville finde noget der. Så vidt jeg husker var der massere af pels og pailletjakker, til at pifte det basic parisienne op.
  https://www.freepstar.com/

 • Da jeg nu, ligesom du, er en hyggefranz, så kender jeg alt til slikbutikken (over næsten alle slikbutikker) “A la mère de famille”. https://www.lameredefamille.com
  Bum, bum… tror faktisk også, Emily engang har skrevet om den… Lækker er den i hvert fald og helt klart et besøg værd. 😀

 • De der sko du har købt fra Zara, de der sorte nogen. Ved du hvor man kan købe dem henne online, fordi jeg kan ikke finde dem inde på der webshop. :o)

 • Pas på hvad du siger, Acie – medmindre du er helt vild med kalvehoveder og grisetæer, hehe. Det er nemlig også fransk, og så bliver du jo nødt til at spise det 😉 Det kunne du passende prøve på din tur til Paris – du skal bare finde en restaurant, der laver traditionel, fransk mad! Jeg har prøvet begge dele og er bestemt ikke fan. Slet ikke af kinderne i kalvehovedet, der er sådan blævrende og gelé-agtige… Mums…
  Anyway, jeg kommer der jo engang imellem og er selvsagt fan af Sonia Rykiels to outlets på rue d’Alésia (metrostop Alésia), men nu ved jeg ikke, hvor meget det er dig (apropos personlig stil :)) Og så elsker jeg – meget utippet 😉 – at gå rue Saint Honoré tynd (og kvarteret deromkring), men det hører vist næppe inden for vintage-kategorien 😉

  Nu kan jeg jo se, at du brillerer i kommentarfeltet, så jeg overvejede faktisk at skrive hele min kommentar på fransk, men du skal trods alt også kunne bruge den til noget 😉

  Bref, profite bien de ton séjour à Paris !
  Gros bisous

 • Åh lyder skønt med smuttur væk. Følger en blog med en dansk pige, der pt bor i Paris og hun berettede om, at det var 15 grader igår. Åh heldige Acie!!
  🙂

 • Acie, jeg var af sted i december og jeg har skrevet lidt her:
  https://theprincesswishlist.blogspot.com/2011/01/paris-vol-1.html
  og her:
  https://theprincesswishlist.blogspot.com/2011/01/paris-vol-2.html
  Og her:
  https://theprincesswishlist.blogspot.com/2011/01/paris-vol-3.html
  Og sørme også her:
  https://theprincesswishlist.blogspot.com/2011/01/paris-vol-4.html

  Denne butik i Marais er et must for luksus vintage især Chanel:
  https://www.vintage-paris.com/

  Hvad mad angår så kan det anbefales at dreje ned af de mindre gader og for så at få en ægte fransk kilinarisk oplevelse sammen med de lokale.

  Rigtig god tur!

 • Jeg har lavet en guide til vintage butikker rundt om i verden (i Paris bla der hvor medarbejderne i Chanel sælger de ting de køber til Chanels medarbejderudsalg):

  https://takashimaya.smartlog.dk/om-vintage-og-andre–konomiske-veje-til-nyt-kluns-post197035

  Hvis du alligevel skal til Kiliwatch så smut lige omkring Max & co (Max Maras billigere ungdomsmærke) på 19, Rue Montmartre. Tjek også Comptoir des cotonniers og Maje ud (findes flere steder)

  Vi spiser altid på La Coupole (stor, busy restaurant med god mad) og Alcazar (Sir Conrans Paris restaurant. Det er en del billigere at spise oppe i baren i stedet for i restauranten og der er dejlig mad)

 • Kom hjem i starten af februar efter et halvt år i fantastiske Paris, så kan godt ryste et par gode fif ud af ærmet specielt når det gælder franske lækkerier (buy the way, bliver selv kalde hyggeministeren, som jeg bestemt lever op til).

  Paris er jo heldigvis lidt varmere end København, så en lille forårs is er ikke af vejen. Prøv Berthillon (29-31, rue Saint Louis en l’Ile, altså på en af øerne), de har verdens bedste is! Specielt passionsfrugtsorbeten er en oplevelse. De bedste cupcakes og cheesecake får du uden tvivl i Berkos (www.cupcakesberko.com) lilla og lyserøde univers. Skøn sushi hos Akita (40, Rue des Petits Champs) og autentisk fransk mad på Restaurant Chartier (7, Rue du Faubourg Montmartre), som ligger i en gammel banegårdshal- husk at komme i god tid da der ALTID er proppet.

  Uh, Paris er fantastisk og jeg kunne blive ved i lange baner. Hvis du har brug for flere råd, så send mig en mail. Adressen findes på bloggen:-)

  https://www.antiblog-supercarla.blogspot.com

 • nejnejnej, ikke trykke på acies links (der meget muligt linker til lækre desserter) når man sidder og venter på frokostmakker. nu vil jeg hellere have fine kager end den salat jeg oprindelig havde tænkt mig. ÆV!

 • Hej Acie!

  Jeg ville bestemt tage forbi “L’as du falaffel” om søndagen, der ligger i Marais-kvarteret.
  Udover den fine stemning man finder i området omkring (vintage, dyre tøjbutikker og små finurligheder af jødisk kultur) får man også verdens bedste falaffel! At den var omtalt i New York Times gjorde det legitimt for mig at stå i kø i lang tid – men det var bestemt også det værd!

  Se, du er ikke den eneste hyggefranz 🙂

  God tur.

 • Et af mine favorit stæder er det femte arrondissement, inde ved rue Montmartre/ rue Descartes. Masser af cafeer og hyggelig atmosfære selv om jeg nok vill undgaa restauranterne derinde (er blevet skuffet nogle gange). Til gengæld et dejlig sted at faa en drink.
  Andre hyggelige stæder er rue Rue Montorgueil (2. arrondissement) og deromkring, hvor restauranterne til gengæld er meget bedre. Og maaske ogsaa rue de Buci(6. arrondissement). De gader har ”old Paris feel” uden alt for mange turister 🙂
  Hvis en af jer taler fransk ville jeg se paa http://www.lafourchette.com hvor man kan bestille bor i gode restauranter med stor rabat.
  Det kan være en god ide at gaa en lang tur langs Seinen fra eiffel taarnet, forbi invaliderne, og ind mod Tuileries parken og Louvre. Og saa er der selvfölgelig Montmartre.
  Hvis I har tid og mod paa det ville jeg anbefale en tur til Chateau de Fontainebleau. Et smukt, smukt slot med flotte haver, og næsten ingen turister i forhold til Versailles.
  Og for shopping ville jeg tage ind til Marais kvateret som har masser af smaa gode töjbutikker.

  Mvh. Sarah

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top