Du læser nu
Review: StyleBy

Review: StyleBy

Jeg fornemmede, at I var flere, der var lidt nysgerrige efter at høre mere om Elin Kling’s nye StyleBy-magasin. Det kan jeg godt forstå – det var jeg også selv. Man kan jo ikke undgå, at have høje forventninger og jeg var derfor også forbi hele 3 forskellige butikker igår for at få mine små poter på et eksemplar….

Review: StyleBy

Min første indskydelse er, at det har lidt Cover over sig. Eller. Nej. Det er forkert. Men det er som om, man har stilet efter at være Cover, men alligevel ikke er nået op på helt samme niveau. Jeg skal ikke kunne sige, hvor denne følelse kommer fra – måske er det fordi Simon Rasmussen står bag de fine editorials (… et faktum jeg vil komme tilbage til) eller de mange København-referencer magasinet igennem. Når det så er sagt, så synes jeg også det er synd, at man (som jeg opfatter det) har haft  netop de ambitioner – i mine øjne er Cover lige på grænsen til at være så Copenhagen hipster-agtigt, at jeg knapt gider læse det. I mine øjne er Elin Kling langt mindre hipster og langt mere kommerciel… selvom det vist ikke huer hende selv.

Review: StyleBy

Selv Covers moderedaktør har fået en plads i magasinet…. Med et stort interview og kig i hendes lejlighed.. Et Cover af… Cover. Jeg kan dog ikke lade være med at være en lille smule fascineret af nogen, der har taget den modsatte rejse af mig selv. Flyttet til København. Fra Stockholm. Gad vide, hvad der gik af hende!? 😉

Review: StyleBy

Columbine Smille er moderedaktør og står bag de mange ‘collage-sider’ – det glædede mig at se, at de havde valgt noget som nødvendigt og basis som den grå t-shirt til ovenstående sammenligning. Jeg synes ofte, modemagasiner ender med meget brede kategorier, når de laver sammenligninger som ovenstående – fx 10 fine nederdele, 10 jakker eller 10 tørklæder. Ehr – ja.. Den smalt definerede kategori og valget af item var  – well.. klock-rent imo!

Review: StyleBy

Og yes… Her har vi hende så. Elin Kling herself – modechef og creative director for StyleBy… Nuvel, tænker man (.. okay – jeg), mens man i sit stille sind forventer at kunne fornemme Elin’s modesans danse af de glinsende sider.. Well – snydt igen sunshine! Elin’s bidrag til StyleBy kan tælles på 3 fingre – hun står bag ‘åbningstalen’, et (ikke specielt imponerende) interview med Carin Rodebjer og ovenstående editorial med sig selv som model.. Og det bringer mig til min allerstørste anke ved magasinet – jeg havde forventet (muligvis naivt), at det var Elin (flankeret af Columbine), der stod for stylingen af ihvertfald en enkelt editorial. At hendes styling gik videre end bare til egne outfits – istedet har man købt freelance-job af Simon Rasmussen. Og på trods af at han er fantastisk dygtig, så kunne det da bare have været meget rart med noget nyt. Det er jo ikke, fordi hans editorials aldrig dukker op i de danske magasiner as is… host..

Review: StyleBy

Så overall var det med lidt blandede følelser, at jeg lukkede magasinet… Jonna Bergh (chefredaktør og tidligere chefredaktør på hedengange svenske Glamour) gør det fantastisk, som magasinets eneste journalist – magasinet består pt af 65% tekst og det er mere eller mindre alt sammen forfattet af Jonna Bergh selv. Ligeledes har Columbine Smille gjort et fint stykke arbejde med at vise relevante trends fra nye vinkler, med spændende styles fra butikkerne. Hun er gået forbi de værste faldgruber med alt for gennemtæskede trends, og bringer faktisk nyt til bordet.

Men det trækker altså ned 1. at der ikke er mere mode – jeg vil have mindst 50% mode i mine modemagasiner, 2. at man igen er faldet i den der dræbende kedelige fælde med, at vise endnu en PR-dulles klædeskab frem – klædeskabe er absolut interessante, men jeg ville da hellere have set Elins eget! Eller et andet kendt ansigt – de der PR-chicks har absolut god stil, men det er der så mange, der har – lad os gøre moden genkendelig og sætte ansigt på i stedet for at lefle os til flere freebies og 3. at Elin Klings primære arbejde tilsyneladende er en editorial med hende selv som model – som hun ikke engang selv har stylet. Jeg havde håbet på et magasin med personlighed, fordi man “kender” dem der står bag – men egentlig er det bare endnu et ansigtsløst magasin på hylden. Fuldstændigt ligesom alle de andre. Og måske endda med lidt mindre mode. Hm.

 Kommentarer (12)
 • Hej Acie
  Jeg havde også glædet mig rigtig meget til StyleBy, og jeg kan genkende mine tanker i meget af det, du skriver. Man har altid så høje forventninger til det første nummer af et nyt magasin ikke? De har jo virkelig haft laaang tid til at arbejde på det, så det bør være tip-top. Men jeg er ikke helt enig i din kritik, for jeg vil sige, at jeg slugte artiklen om Klingens samarbejde med H&M. Det var virkelig sjovt at læse om, hvordan det startede med en mail, der tikkede ind i hendes mailboks til verdens første blogger+brand kollektion. Og jeg synes også, at man mærker, hvordan magasinet er influeret af hendes minimalistiske, luksuriøse stil.
  Meeen jeg vil give dig helt ret i, at det ville have været fedt at se en serie stylet af hende + endnu mere Elin. Det må komme næste gang 🙂 Som så først er i maj, hvad sker der for det?
  Min slutsats er, at det var sjovt at se et nye modemagasin på markedet, men jeg er stadig mere til de danske som Cover og Eurowoman. Heja Danmark!

 • Nu kan jeg ikke være andet end nysgerrig efter at vide, hvor de forskellige t-shirts er fra, haha 😀

 • Rigtig fedt at du gider at lave så grundig en gennemgang 🙂 Det er nok ikke nemt at få fat i her i New York, men det lyder heller ikke som om, jeg går glip af det helt vilde:)
  /Louise

 • Sjovt du har det sådan med Cover, synes det er et de modemagasiner der har andet at byde på. Måske er det hipster, men det viser ikke bare de sammme ting som de andre modemagasiner, og de kører nogen fede tema-artikler synes jeg… Derimod finder jeg Eurowoman dybt forudsigeligt, har oplevet, at de brugte 4 sider (tror jeg det var) på at vise redaktørens outfits, som virkelig ikke var noget at råbe hurra for, og billederne var i vildt dårlig kvalitet og kunne lige så godt have været taget med et mobilkamera, og vist på en mindre god blog…
  Men ok, danske modemagasiner er måske ikke rigtig noget at råbe hurra for generelt. Det er ærgeligt.

  Og ros for dette indlæg, det er noget af det der gør at jeg er så glad for at følge med herinde 🙂

  – Laura
  https://lauralindberg.blogspot.com

 • Mange tak for en god, grundig og anvendelig anmeldelse – jeg har været SÅ nysgerrig, men tror bare jeg står over. Det lyder, som om det er set før 😉

 • Sara: Promise, promise 😀

  Hysk: Jeg er mere til Eurowoman end til Costume, men jeg må ærligt indrømme, at det er noget tid siden jeg rigtigt har læst begge to. Det er jo ikke så oplagt, når man ikke bor i Danmark:) Dansk Elle har jeg aldrig rigtigt læst – svensk Elle er derimod ganske udemærket!

  Nana: well – nu er vi jo alle mere end vores modeinteresse:) Men tak!

  Ginger: jeg håber du har ret – for som du selv er inde på, så er der stort potentiale. Ansigtsløsheden er jo næsten magasinernes største svaghed!

  Anna: perfekt! tusind tak – jeg drøner straks ind forbi og kigger!

 • Jeg synes sgu, at der er cool med sådan en ærlig anmeldelse, thumbs up! Bare ærgeligt at magasinet ikke hittede mere.

  Forresten så har jeg svaret angående Converse og vaskemaskine, in csse du ikke har set det 😉

  God aften!

  /Anna

 • Av. Jeg havde netop også set et af magasinets potentielt største styrker, at afsenderen er et kendt ansigt. Dét ville kunne få det til at skille sig ud fra de nuværende modemagasiner, og det lyder som en ret stor fadæse, at de ikke udnytter det mere. Well, måske skifter de lidt retning hen ad vejen. Det er meget naturligt, at magasiner langsomt tilpasser sig læsernes ønsker og krav efter efter stykke tid ved hjalp af interviewundersøgelser mm. Håber, Kling gør det sammen.

  Kh Ginger – magasinnørd.

  Ps. Fantastisk gestus med en så grundig gennemgang af magasinet. Tak for arbejdet.

 • Jeg bliver så glad, når jeg ser at der er kvinder som dig, der stiller krav til modemagasiner, til interllektualiteten. En som sætter ord på problemet, som undres. Jeg bliver lidt mere tilfreds med kvinder med interessere i mode, når jeg læser den slags. Tak 🙂

 • FEDT ACIE – virkelig fedt skrevet – og tak for en grundig, overvejet og seriøs gennemgang med argumenterne på plads.
  Det er sjovt du nævner COVER som et københavner, hipster magasin, for det er helt ærligt sådan jeg har det. Og nu har du sat ord på det.

  Hvad synes du egentlig om Eurowoman og Costume?

  Og Elle lader jeg bare lige stå……

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top