Du læser nu
Crema e Ciccolata

Crema e Ciccolata

For noget tid siden var jeg på Vapiano og fik deres nye dessert-special… NØJ! Nøj nøj nøj! Den var go’! Helt ustyrligt god, faktisk! Siden da har mit lille hovede vandret rundt i cirkler om mixet mellem Crema di Fragola og en rig og fyldig chokolade-mousse… Mhmmmm… Så igår – i anledning at af det var søndag og jeg aldrig havde fået lavet de vafler, dér – gik jeg altså i krig.. Jeg holdt mig dog fra den ekstra flødeskum, som jo ellers er meget Crema di Fragola, fordi jeg ikke er så tosset med den slags. I praksis endte jeg altså med chokolade-mousse på 70% chokolade og lidt stærk kaffe – toppet med friske jordbær (… som belejligt nok var på tilbud til 9,90SEK pr bakke).

Crema e Ciccolata

Mhmmm….. Hyggefrans slår til igen!! Det er dog meget let at lave – især hvis man ikke er ligeså klodset som undertegnede… mere om det lidt længre nede;)

Crema e CiccolataCrema e Ciccolata

100gram mørk chokolade (.. jeg valgte 70% – den der fra Marabou jeg skrev om for noget tid tilbage.. den er altså god!) smeltes i et vandbad – det kan anbefales på det kraftigste, at lade være med at drukne skålen, når man forsøger at tage den op. Tabe den i vandet og se det forvandle sig til grumset muddervand. Doh!! DOH DOH DOH!! Jeg bandede da det skete – og det er altså ikke så tit jeg bander. Men hold da magle, hvor jeg bandede… #&!?#$¤…

Crema e Ciccolata

Men det lykkedes mig at afværge katastrofen (phew!), og kom heldigvis videre i projektet…. I den smeltede chokolade piskes en pasteuriseret æggeblomme og ½-1 dl stærk stærk kaffe..

Crema e Ciccolata

Samtidig (eller lige bagefter, hvis man ikke er blæksprutte) piskes 250ml piskefløde (jeg brugte den “lette” variant på 20% – gik fint) til skum. Det skal ikke piskes alt for hårdt, men ret blødt – moussen skal nok blive stiv i køleskabet!

Crema e Ciccolata Crema e Ciccolata

Herefter vendes chokolademassen forsigtigt i flødeskummet…. Meget forsigtigt… Meget langsomt… Og der er jo heller ikke nogen grund til at skynde sig, når man ved, at næste opgave er at redde køkkenet fra at være indsmurt i chokolade post vand-uheldet beskrevet længere oppe.. Doh.. Da hele massen var fordelt i skummet gav jeg lige blandingen et hurtigt pisk med piskemaskinen, for at være sikker på at det var helt blandet. Og så var massen ellers klar til at blive fordelt i skåle/kopper/glas – whatever man nu har. Jeg brugte mine vandglas – de passede fint i størrelsen. Herefter skal moussen på køl – ½time i fryseren eller 3 timer i køleskabet:)

Crema e Ciccolata

Og til sidst skal den pyntes med jordbær skåret i tern – og så skal den spises! Haps! Og der er stadig én tilbage fra igår, som jeg fluks vil give mig i kast med…

Ingredienser til 4pers:

100g mørk (70%) chokolade
250ml piskefløde
½-1dl stærk kaffe
En pasteuriseret æggeblomme
Friske jordbær!
https://acie.looklab.dk/livet-som-agurk/cliff-barnes/

 Kommentarer (21)
 • Først; Lækkert forsidebillede du har fået på.
  Nu; Den dessert…uha, sidder her med min chokolade muffin i mine forfrosne fingre og savler. Den må prøves, og spises nam nam.
  <3

 • Damn you Acie…..her prøver jeg at spise sundt….er meget fristet til at prøve denne lille dessert nu;)

 • Det ser sgu dejligt ud! Har lavet akkurat samme trick med at drukne vandbadschokolade adskillige gange. Det smarteste er (selvfølgelig, det har jeg bare først fattet nu), at bruge en skål, der er større end gryden med vand i. Så sker det (næsten) aldrig! 🙂

 • haha, jeg gjorde nøjagtig det samme, da jeg skulle lave chokolademousse for et par uger siden; druknede skålen med chokoladen i vandet.. ups..

 • The Impressionista: … jeg er sikker på at det var udsigten til at gå glip af chokolade-dessert, der fik min viljestyrke til at trumfe igennem og sikre projektets succes;)

  Guld.log: ahem… nårh ja, ik’.. 😉 In all honesty er vodka-flasken ikke min, men én der er blevet efterladt – jeg drikker ikke vodka, så ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre ved den… Og det er er Airborne, og ikke Treo’s der står… Amerikansk vidundermiddel mod forkølelse, du ve’! 🙂

 • Ha ha, midt i piskeris, dejskåle og køkkenkaos spotter jeg – naturligvis – ethvert velassorteret køkkens vigtige bestanddele: Opvaskemiddel, en (tom, hmn??!) flaske Smirnoff og hvad der ligner en lille bøtte Treo?? ;o)

 • Yummy!!!! Hvor er du sej Acie, kan godt være du siger det ikke er så svært, men det ser fancy smancy ud. Nicely done. Og jeg kunne ikke undgå at grine da jeg så billedet med vandbadet, jeg kunne have lavet præcis det samme. Haha. Godt du fik det reddet!

  /Terese.

 • Hehehe – sorry! Jeg er sådan en chokoladegris altså:)

  N: det kan være whatever; espresso er et godt bud, hvis man har en espresso-maskine. Man kan også lave stærk kaffe på pulver eller med en almindelige kaffebrygger – gør vist ikke den store forskel:)

 • mums filibaba hvor ser det godt ud! Elsker simpelthen dine madindslag. nam nam nam noget lækker inspiration

 • Det er jo helt vanvittig som jeg får smidt den ene dessert i hovedet efter den anden for tiden, og jeg hverken har tid eller andledning til at lave nogen af dem haha.
  Ser uforskammet lækkert ud, og hvem kan lige modstå jordbær på nuværende tidspunkt hehe? :b

 • Det ser lækkert ud – det vil jeg helt sikkert foreslå min kæreste at lave med mig en hyggeeftermiddag! 🙂
  Når du skriver “stærk kaffe” – er det så kaffepulver, du mener? Eller hvad?

  Keep it up! 🙂

 • Det er ikke fair! Jeg har gået at tænkt på kage og desserter hele dagen. Men det ser søreme lækkert ud. Dejlig du har lavet en større portion, så der er nok til mere end en dag 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top