Du læser nu
Svensk Kladdkaka

Svensk Kladdkaka

Den er fedtet og lækker… Ikke helt så tung som en brownie, og ikke helt så tør som en chokoladekage… Nææ – den svenska kladdkaka er ligesom ‘the best of both worlds’.. Så efter en himmelsk oplevelse forleden, kunne jeg ikke dy mig for selv at prøve… haps..

Svensk KladdkakaSvensk Kladdkaka

Først smeltes 200g mørk chokolade i et vandbad – klog af skade, brugte jeg denne gang en skål, der var for stor til at komme hele vejen ned i gryden.. Fool me once, shame on you – fool me twice, shame on me! Og ha! Ingen vandkatastrofer denne gang. Samtidig piskes 2dl sukker og 4æg hvidt!

Svensk KladdkakaSvensk Kladdkaka

Når chokoladen er smeltet hældes den forsigtigt i æg/sukker-massen. Samtidig tilføjes 100g smeltet smør og det hele piskes. Til sidst til sættes 2½dl mel – jeg brugte fuldkornsmel (fordi det var det jeg havde i skabet… bruger aldrig almindeligt hvidt mel, så gad ikke købe det) og det fungerede fint. Tilsæt også 1 teske bagepulver.

Svensk KladdkakaSvensk Kladdkaka

Dejen hældes så i en smurt springform – ca. 25cm i diameter og kagen bages i 12minutter ved 200grader i en forvarmet ovn… Når den kommer ud skal den være ret flydende i midten stadig! 🙂

Svensk Kladdkaka

Og voilá! Når kagen har bagt færdig skal den have lov til at stå og køle ned…. I så lang tid som overhovedet muligt:) Den bliver næsten også kun bedre af at stå over-night i køleskabet! Jeg spiser oftest frisk frugt til, selvom den svenske variant oftest er noget med en klat flødeskum ved siden af. Men det er jeg jo ikke så vild med. Her blev det en nektarin (.. fordi det er næsten ligeså lækkert som fersken 😉 ), men både jordbær og hindbær er også klare vindere…

Du skal bruge:

200g mørk chokolade
4æg
2dl sukker
2½dl mel
100g smør
1 teske bagepulver

 

Had a go at my fave Swedish chocolate cake – not as heavy as brownies and not as as dry as a regular chocolate cake.. It’s brilliant!

 Kommentarer (20)
 • Mmm, har altid lurt på hvad en kladdkaka egentlig er! Men da jeg allerede eeelsker både brownies, chocoladekage og chocoladefondant, har jeg ikke toret prøve lave det hjemme i frygt for at det er så godt som det lyder og ser ud til her! Men efter det sidste billede må jeg nok give efter… 😉

 • Så er det i aften at kagen skal smages – HAPS !! Lavede den i går aftes og den har stået i køleskabet natten over.. Skal den mon serveres kold lige fra køleren, eller skal den varmes lidt op først, så den kan blive lidt flydende indeni igen ?

 • Nu har jeg bagt denne kage til mine veninder og jeg. Kagen var en succes! Tak for en god opskrift og en dejlig blog!

 • uha kan se du har gjort det mod mig igen…kagelysten sniger sig ind…kan næsten allerede mærke den svenke godte sætte sig på inderlårene ;O)
  <3

 • Det er simpelthen den bedste kage der findes, jeg elsker den også – og synes den er perfekt til nærmest alt!!
  Et godt tip er at komme den direkte i fryseren efter den er taget ud af ovnen, så stopper man bagningen med det samme og så bliver den nemlig skøn flydende. Men din udgave ser fuldstændig perfekt ud 🙂

 • Jeg elsker kladdkaka! Har ledt i lang tid efter en opskrift, men har ikke ligefrem haf heldet med mig! Så hvor blev jeg dog bare glad, da jeg så at du havde postet én! Tusind tak! Kan ikke vente med at komme i gang!
  xx

 • Lavede den idag efter at have læst indlægget – muuuuuuums siger jeg bare! Den er pæs lækker, selvom jeg vist kom til at give den en tand for meget.

 • Selvom jeg er en klaphat i et køkken, så bliver jeg sgu nødt til at lave den der på et tidspunkt! Hold da helt fast, hvor har jeg bare trang til kage! 😉

 • ÅH GUD, hvor ser den lækker ud !!!! Jeg har selv en opskrift på en kage som minder lidt om, men tror måske at den her er liiiige en anelse mer klæbrig og lækker ! Ska jeg helt sikkert prøve og lave !! 😀

 • Uh mums, den minder rigtig meget om den lavakage jeg plejer at lave. Får helt lyst til kage, godt jeg har en rigtig god svampet gulerodskage med lækkert frosting på liggende tæt på mig 🙂 God søndag.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top