Du læser nu
Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

I var et par stykker, der efterlyste en opskrift på de cupcakes jeg bage til min speciale-makker; i anledning af at det er søndag får I den her. Jeg fandt den selv hos Sarah, men gjorde lidt om hist og her undervejs:)

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry FrostingChocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Mel, smør kakao, salt, bagepulver og sukker mixes sammen i én skål… Mælk, æg og vanilie piskes sammen i en anden.. Til sidst vendes den hakkede chokolade i dejen stille og roligt:) Dejen hældes så i forme (de skal fyldes ½ eller 2/3… ish… deromkring) og bages i 22minutter i en forvamet ovn på 170grader… Jeg har gasovn, hvilket godt kan medføre lidt sværheder engang imellem.. Mit første læs cupcakes fik således alt for lidt og måtte kyles ud… Gah.. Det er en god idé at holde lidt øje med dem – men jow, ca 22 minutter burde gøre det:)

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Wuhuu – nummer to batch blev meget bedre!! Og endda flade i toppen.. Win!! Man skal dog lade dem køle helt af før man kommer frostingen på:)

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Æggehvider og florsukkers piskes stift. Egentlig burde man vist gøre det over et vandbad til at starte med, men det skippede jeg og det gik fint. Det skal selvfølgelig piskes super stift – I ved det gamle trick med at kunne vænne skålen på hovedet uden at det falder ud.. SÅ stift:)

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Derefter piskes smørret i lidt ad gangen – og til sidst vendes vanilje og hindbærballaden i massen… Man kan med fordel blende hindbærrene, så massen bliver helt flydende. Jeg havde bare mast dem lidt løshåndet og det gav altså lidt problemer med sprøjteposen efterfølgende:S

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Jeg brugte en sprøjtepose med tyll til at lægge frostingen på – det kræver lidt øvelse, og hindbærrene (der ikke var helt knuste nok) gjorde det lidt svært… Men det gik ok – og pænt bliver det jo:) Men man kan også bare smørre frostingen på. Så bliver det måske lidt mere autentisk?! 🙂

Chocolate Chip Cupcakes w/ Raspberry Frosting

Tadaaa!! Et styks chocolatechip cupcake med hindbærfrosting – uforskammet godt… Hvis jeg selv skal sige det;)

Cupcakes:

100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%

Frosting:

2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g florsukker
180 g usaltet meget blødt smør (ikke margarine)
2 tsk. vaniljesukker eller korn af 1 vaniljestang
80 g friske eller optøede frosne blendede hindbær

 Kommentarer (16)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top