I var et par stykker, der efterlyste en opskrift på de cupcakes jeg bage til min speciale-makker; i anledning af at det er søndag får I den her. Jeg fandt den selv hos Sarah, men gjorde lidt om hist og her undervejs:)
Mel, smør kakao, salt, bagepulver og sukker mixes sammen i én skål… Mælk, æg og vanilie piskes sammen i en anden.. Til sidst vendes den hakkede chokolade i dejen stille og roligt:) Dejen hældes så i forme (de skal fyldes ½ eller 2/3… ish… deromkring) og bages i 22minutter i en forvamet ovn på 170grader… Jeg har gasovn, hvilket godt kan medføre lidt sværheder engang imellem.. Mit første læs cupcakes fik således alt for lidt og måtte kyles ud… Gah.. Det er en god idé at holde lidt øje med dem – men jow, ca 22 minutter burde gøre det:)
Wuhuu – nummer to batch blev meget bedre!! Og endda flade i toppen.. Win!! Man skal dog lade dem køle helt af før man kommer frostingen på:)
Æggehvider og florsukkers piskes stift. Egentlig burde man vist gøre det over et vandbad til at starte med, men det skippede jeg og det gik fint. Det skal selvfølgelig piskes super stift – I ved det gamle trick med at kunne vænne skålen på hovedet uden at det falder ud.. SÅ stift:)
Derefter piskes smørret i lidt ad gangen – og til sidst vendes vanilje og hindbærballaden i massen… Man kan med fordel blende hindbærrene, så massen bliver helt flydende. Jeg havde bare mast dem lidt løshåndet og det gav altså lidt problemer med sprøjteposen efterfølgende:S
Jeg brugte en sprøjtepose med tyll til at lægge frostingen på – det kræver lidt øvelse, og hindbærrene (der ikke var helt knuste nok) gjorde det lidt svært… Men det gik ok – og pænt bliver det jo:) Men man kan også bare smørre frostingen på. Så bliver det måske lidt mere autentisk?! 🙂
Tadaaa!! Et styks chocolatechip cupcake med hindbærfrosting – uforskammet godt… Hvis jeg selv skal sige det;)
Cupcakes:
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%
Frosting:
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g florsukker
180 g usaltet meget blødt smør (ikke margarine)
2 tsk. vaniljesukker eller korn af 1 vaniljestang
80 g friske eller optøede frosne blendede hindbær
Jeg har lige lavet frostingen og den er virkelig blevet grynet? Smørret, jeg brugte var usaltet og meget blødt (ikke flydende), men alligevel er det som om at det er smørret, der har gjort det grynet? 🙁
hvor mange cupcakes er denne opskrift til? 🙂
Tak for opskriften 🙂
/Camilla
hvor ser de lækre ud, særligt toppingen 😀
Der gik præcis en time fra jeg så dette blogindlæg til jeg stod ude i køkkenet og lavede cupcakes 😛
– sidder nu og gumler dem i mig, de er rigtig lækre! 🙂
Hvordan fik du dem så flade?
– Var det et trick eller bare held 🙂
For må indrømme at de ser rigtig flotte & lækre ud!
Uhm, det må helt klart afprøves! 😉
Mmmh. Hvor ser de lækre og flotte ud! ØV, at jeg er på kur! 😀
http://www.inmyshoes.dk
Det ser syndigt ud 😉
mums… hvor ser de bare dejlige sommerlige ud og lige til at spise.. 🙂
fed blog du har dig… 🙂
Muuums, hvor ser det fantastisk lækker ud! 😉
Nam nam, hvor ser de fine og lækre ud. Er selv i gang med cookies med hvid chokolade og havsalt. Man skal jo forkæle sig selv lidt om søndagen, ikke.
https://www.antiblog-supercarla.blogspot.com
Nederen med gasovnen, men de ser i hvert fald lækre ud! 😉
De ser alt for gode ud! Må prøves som det næste!
Tak for opskriften, Acie!
Jeg har dog konkluderet, at det ikke bliver i dag, at jeg giver mig i kast med dem – jeg har været i Fakta én gang, så jeg gider ikke igen. Men jeg har påskeferie, så mon ikke jeg får lidt tid til bageri.
NAM!