Du læser nu
Pizzamysteriet!

Pizzamysteriet!

Pizzamysteriet!

For et par uger siden købte jeg en bagesten… Eller… egentlig er det et dekorationsfad til lys fundet i en indretningsbutik, men det fungerer glimrende som bagesten;) Og nu vil jeg ikke til at kede jer med pizza-opskrifter, for der er kun én pizza-mester her på Looklab and it aint me! Jeg har derimod stadig meget at lære…Ikke mindst om hvordan man laver en rigtig god tomat-sovs til pizzaer!? I ved – sådan én der smager af pizzaria!? Ligegyldigt hvad jeg gør, så bliver det aldrig rigtigt godt.. Og det er træls! Så er der ikke nogen af jer, der har en opskrift på sådan en rigtig god pizzaria-pizzasovs?? Ville være STÆRKT værdsat:) Synes jeg har prøvet alt – mistænker, at jeg komplicerer processen unødigt.. Så ja.. HJÆÆÆÆÆÆLP!!

Pizzamysteriet!Pizzamysteriet!

Er både begejstret for calzone og almindelige pizzaer.. Jow jow.. vi bager det hele her i hytten!! Men den tomatsovs dér.. Iiih, hvor den driller!

Pizzamysteriet!Pizzamysteriet!

…. fin kagerulle, hva!? Jeg har ikke gidet købe én.. En stor vodka-flaske fungerer altså upåklageligt…. Og yes – en færdig calzooooone! 🙂

 Kommentarer (28)
 • Vil ikke anbefale for mange tørrede krydderier i tomatsaucen, brug i stedet friske, giver meget mere smag, og giver ikke grumset farve.

 • Er ret sikker på man skal bruge tomatpuré og måske en smule flåede tomater. Og så alt det hvidløg, oregano, basilikum salt og peber som man vil 😛

  Meen din pizza ser nu god ud 😛

  STEENBERG

 • Hej Acie.
  Jeg ved godt du har fået rigtigt mange forskellige opskrifter, men kan se at min ikke er nævnt, den bliver du nødt til at smage!

  1. svits et løg og 1-2 fed hvidløg sammen med lidt olivenolie
  2. tilsæt en dåse flåede tomater, en skefuld tomat pure og 2 tsk fuld sukker (vigtig!)
  3. lad det simre i mindst 15 minutter sammen med et laurbærblad
  4. blend det sammen og smag til med salt, peber og timian eller oregano
  og voila så har du den lækreste tomatsauce 🙂

 • Tusind tak for alle jeres svar – jeg må vist prøve dem allesammen og vende tilbage;) Sikke mange pizzaer jeg skal bage!!! 🙂

 • Hej Acie.

  Jeg er kæreste med en gammel pizzaudbringer, som har bragt pizzaer ud og hjulpet til i det lokale pizzeria ved sin af sin handelskole i tidernes morgen! Jow jow, charmerende, I know! Men hvad godt er, han kan lave tomatsovs! Nøjagtig som på pizzeriaet! Det er så nemt – Og, jo han bruger puré! Han blander tomatpuré med en lille smule koldt vand, så det får sin rette konsistens, en hulens masse hvidløg og oregano efter smag! Voila! Så nemt og enkelt..

  God fornøjelse,
  Anne

 • Hej acie!
  denne her tomatsovs går du aldrig galt i byen med, også er den også super let af lave!

  (1 pizza)
  Du skal bruge:
  – 1 dåse tomatpuré
  – et par fed hvidløg
  – halvanden spsk salt..

  du hakker hvidløgene til helt små stykker
  og vender det rundt sammen med saltet i
  en skål med tomatpuréet

  ……og svups! har du en lækker tomatsovs :-))

 • Jeg gør som Sofie , men putter også et ½ hakket løg i som jeg blender med. Hvis du er bange for at bunden bliver blød, kan du forbage den i 10 min. inden du putter saucen på.Go´appetit 🙂

 • Hey Acie

  Jeg hader at lave mad, så det gør jeg ikke så tit :-), derfor ingen råd til din pizzasovs.
  Meeeen jeg bliver nødt til at smide en kommentar til din kagerulle. En af mine venner skulle lave lagkage til en fødselsdag, havde ingen kagerulle, brugte derfor en aflang beholder i glas til at rulle marcipanen ud med… Glas kan gå i stykker hvis man lægger for meget pres på… Det betød omkring 30 sting og nu et fantastisk stort ar i den ene håndflade og ned ad håndleddet. Hånden virker fint, heldigt da han er tandlæge, men bare en reminder… Please køb en kagerulle 🙂

 • Jeg blander nogle gange bare hakkede tomater med pesto. ELSKER smagen af pesto på pizzaen. Enkelt, men det holder hver gang 🙂

 • Jo selvfølgelig.

  Grundingredienser:
  1 dåse hakkede tomater/flåede whatever.
  Frisk basilikum
  løg
  hvidløg
  Salt
  Peber
  En spsk olie (Olien gør at tomatsaucen ikke trænger ned i dejen og bliver helt tør, men lægger sig pænt oven på dejen – som man kender det)

  Hvis man har lyst til derudover:
  lidt chili
  krydderier, som oregano, rosmarin eller timian.

  Sådan gør du:
  Hæld det hele op i et litermål til din blender, hvis du har en stavblender osv.
  Og – blend 🙂 (Når du blender ingredienserne bliver massen helt fast og bliver en lækker fast tomatsauce – brug ikke kun tomatpure, som mange bruger – det branker og efterlader en klumpet og kedelig konsistens med for kraftig tomatpure smag.

  Håber du kan bruge det.

 • Hej Acie

  Har fulgt dig længe – første kommentar nogensinde, spøjst det lige skulle handle om tomatsovs til pizza :)… Men det bunder nok i at jeg syntes min kæreste og jeg formår at få lavet den lækreste sovs, hver gang vi laver pizza.. Til en (semi) stor pizza skal du bruge: 1 lille dåse tomatpure, 2 knuste fed hvidløg, ca. 4-5 spiseskefulde olivenolie, en teskefuld rød eller hvid balsamico samt salt/peber efter behov, og så røres det hele ellers sammen… Nogle gange undlader vi helt balsamico´en, men det giver en god bismag! Håber du får bagt nogle gode pizzaer 🙂

  /Jeanette

 • Jeg synes ikke pizzaen bliver våd – bare der ikke kommer for meget på 😉
  Jeg plejer at bruge en enkelt dåse hakkede tomater til en pizza der er stor nok til 2 personer. Og der forsvinder også en smule af væsken når du koger sovsen hvis du koger det uden låg på gryden 😉

  God fornøjelse – jeg tror vist jeg skal have pizza til aftensmad i aften 😀

 • Herhjemme, der bruger vi den samme tomatsauce på pizza, over pasta, i kødsauce osv.

  Opskriften er:
  1 løg
  3-4 fed hvidløg (efter smag sæføli)
  Olie
  Salt & peber
  En stor tomatpuré el. 2 små
  1 dåse flåede el. hakkede tomater
  Sukker efter smag. (ca. 2 tsk)
  Oregano en masse.

  Først steger jeg løg og hvidløg i olie sammen med salt og peber. (Saltet hjælper med at trække vandet ud af løget). Løgene skal være klare og bløde. Så tilsætter jeg pureen, som så lige brænder af i gryden, før jeg tilsætter dåsetomaterne. Når det har hygget sig lidt i gryden, så giver jeg det en tur med stavblenderen, så saucen bliver lækker lind og blød. Og så tilsætter jeg oreganoen og evt. mere salt/peber/sukker. Og haps. Verdens bedste tomatsauce. Og den er ikke ret tyk selvom der er dåsetomater i, så den er ikke vandet eller noget.

  Et andet lille pizzatip; hvis du er træt af tykke, bløde bunde, så brug en mexikansk pandekager – ja, dem man køber færdiglavede i pakker. Eller eventuelt et anden fladbrød. Det skal bare have et øjeblik i ovnen, og bunden er lækker sprød uden at fyldet er branket. Haps.

 • Nej nej, det skal du ikke være bange for. Du skal bare kun smøre et ganske tyndt lag på – og så skal pizzastenen nok sørge for at bunden bliver sprød.

 • Mit kære fritidsjob i folkeskolen og gymnasiet var på et pizzeria, så jeg har lavet en hel del pizzeria tomatsovs dengang, hihi. Vi brugte præcis samme opskrift som sofie nævner, dog ikke sukker.

 • Jeg stemmer også for Dittes forslag, med tomatpure i. Jeg plejer at bruge 1 ds hakkede tomater, 1 ds tomatpure og salt, sukker og krydderier, ned i multimixeren og blend det. Jeg plejer ikke at koge det, det blir jo lidt bagt i ovnen, og jeg gider ikke at bruge tid på det 🙂 Det er altså en vinder. Jeg synes ikke helt det smager af nok, hvis der ikke er pure i, og kun hakkede tomater.
  Mums, nu får jeg da helt lyst til pizza…

 • Dåsetomat, tomater, hvidløg, salt, peber, oregano – gang i stavblender. Simple as that! Ingen grund til at stå og koge på det, og skulle til at vaske gryder op. Og så vil jeg gerne slå et slag for frisk mozarella på pizzaer – det er en forbedring på 100%!!!

 • En brik tomatpassata blandes med to fed pressede hvidløg, salt, peber, basilikum og oregano et voila! Perfekt tomatsauce til pizza, og kan blandes direkte i brikken så nul opvask og stavblender 😉 Der bliver til to pizzaer.

 • Jeg plejer at bruge denne opskrift fra min yndlingskogebog “Vegetarisk Vellyst”: 1 dåse flåede tomater, 1 lille dåse (70 gr) tomatpuré, 2 fed hvidløg, 1 tsk salt (blendes) – så er der til mere end 4 store pizzaer. I forhold til at du er bange for at pizzaen bliver våd, skal du bare ikke bruge for meget tomatsovs, og også passe på med for meget fyld.

 • Her er opskriften på den bedste tomatsovs:

  1. Svits 1 hakket løg i 2 spsk olie
  2. Kom 1 dåse flåede(el. Hakkede) tomater ved
  3. Tilsæt 2 fed knust hvidløg og 2 tsk oregano
  4. Smag til med salt og peber

  Småkoger i 20 min. Blend evt…. 🙂

 • Lige umiddelbart ligner det at du bruger en del tomatpure – jeg plejer at bruge hakkede tomater (de der på dåse), basilikum, god ketchup, salt og peber og en smule tomatpure. Det lader jeg koge ind i et kvarters tid. DU ahr nu en lækker tomatsovs der minder om det man får hos en pizzamand 😉

 • Pizza-maestroen kommer dig straks til undsætning! 😉 (Nu håber jeg fandme det var mig, du hentydede til…) Når jeg skal lave tomatsovs, så blender jeg bare 1 dåse hakkede tomater med et halvt/et helt fed hvidløg (alt efter hvor hvidløg’et man ønsker den), oregano, salt, peber og sukker (vigtigt!). Engang stod jeg altid og hakkede løg og hvidløg og kogte det ind i 8 år, men det er altså min erfaring, at førstnævnte er den der smager mest af pizzeria! Der er nogen, der bare komme tomatpuré på – det synes jeg er en skandale…

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top