Du læser nu
EQUIPMENT

EQUIPMENT

Jeg bliver tit spurgt om hvilket noget fotoudstyr jeg bruger og har – så tænkte, at det var på tide at dele lidt:) Jeg tager de fleste af mine billeder med et Canon EOS 550D, som jeg er helt vildt glad for… Det følger mig mere eller mindre overalt! Til det har jeg to forskellige objektiv – standardlinsen som fulgte med (18-55mm) og en 50mm f1.8. Sidst nævnte bruger jeg primært til ‘dagens’ og madbilleder – da den høje blænde er god til at skabe skarp fokus:) 50mm-objektivet koster iøvrigt nærmest ingenting, så for mig var det et naturligt sted at starte, da jeg begyndte at overveje at udvide sortimentet. En klar anbefaling herfra!

Hvad angår kamera-indstillinger, så er det jo meget kudos til min(e) fotograf(er) – men generelt, når jeg tager dagens (hvilket iøvrigt altid sker på farten og på noget der ligner 4sekunder.. *klik klik* – “har jeg åbne øjne?” – “yes…” – “åben gylp?” – “njet” – “ser akavet ud?” – “yes yes” – “fint, så er alt som det plejer… we’re done!”), sætter jeg kameraet på manuel-indstilningen Av, skruer f-tallet så langt ned jeg kan ( = høj blænde… i mit tilfælde er det f 1.8), har ISO 200 og forsøger at lade være med at se alt for åndet ud. Sidstnævnte er klart den største udfordring… Et voila.. Done..  Til sidst plejer jeg lige at beskære billederne i et billedbehandlignsprogram (som jeg har skrevet om HER), gi’ lidt kontrast (.. sometimes ihvertfald) og that’s it.. Så yes..

Men igen – muchos kudos til dem der står bag kameraet skal absolut gives… Og jeg er absolut ingen ekspert, så jeg ved ikke om jeg er helt off – but it works for me:) Sidder der mon nogen eksperter derude, der kan dele lidt andre tips og tricks!?

 

I’m often asked about what equipment I use for my photos – I shoot with a Canon EOS550d (the Rebel 2 something-something, I think), the standard 18-55mm and a 50mm f1.8… 🙂

 Kommentarer (13)
 • […] med et nyt objektiv. Jeg blev faktisk fristet til at købe det grundet Acie’s indlæg her og så synes jeg det var på tide at prøve et nyt objektiv. Jeg kommer nok ikke til at købe nye […]

 • Hej Sofie!

  Jeg er klar over det – du får lige det samme svar, som andre der også har bemærket det:) “det er helt bevidst, desværre – men forhåbentligt ikke permanent. Vi er ude for, at vores feeds bliver ‘tyvstjålet’ så at sige af forskellige sites, som så bruger vores indhold. Eneste måde vi kan komme det til livs på, er at ‘ødelægge’ feeded lidt. Vi arbejder på en bedre løsning – så bear with us en kort periode! (og kom gerne med input, hvis I har gode tekniske idéer!?)”

 • Acie, hvad har du gjort ved bloggen? Jeg får kun en lille del af dit indlæg og er derfor nødt til at klikke ind på bloggen for at læse hele indlægget.. 🙁

 • En god ting er altid at have iso’en på det laveste. Så tag den på 100 i stedet for 200. Jo højere iso jo mere støj på ens billeder. Men det kommer jo også an på om det er om dagen eller aften du tager billeder. Og du kan også bruge manuel M i stedet for AV.. Håber det kan bruges til noget..

 • Mari Jeanett: kameraet fik jeg af Canon engang sidste år – objektivet koster knap 1000dkk:)

  Malsen: yeah – me too 😉

  Emma: Det kan som sagt varmt anbefales – det fungerer rigtigt godt:)

 • Hvem er det normalt der tager dine dagens billeder? Jeg tænkte om du bare spurgte random mennesker på gaden eller hvad? 😀

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top