Du læser nu
End of an Era

End of an Era

Kan I se det? Dér længst oppe ved siden af I’et i SIRENE?! Jeg hørte forleden et rygte fra en journalist; Sirenes dage var talte og det næste nummer ville være det sidste. En hurtig email til Louise Stenbjerre (chefredaktør for Sirene fra start til slut) senere og rygtet blev bekræftet. Egmont har valgt at slukke lyset på Sirene-redaktionen. Øv! Hvor kedeligt! Det er klart at Sirene har en helt særlig plads i mit hjerte, og da jeg i sin tid var priviligeret nok til at blive tilbudt at blogge for forskellige magasiner, faldt valget hurtigt på Sirene. Det passede nemlig min profil godt. Fremfor alt, fordi de har humor. Og det kommer nok heller ikke som nogen stor overraskelse, at mit lille ansigt vil være at finde i deres særlige Stockholms-issue her 🙂

Det er ærgerligt at se Sirene forsvinde fra bladhylden, og jeg håber at Egmont vil genoverveje lukningen, for de efterlader da unægteligt et hul i markedet.. I mine øjne kræver det absolut en genlancering, med en langt større online tilstedeværelse – for det jo hér vi er. Os der læser Sirene. Men vi kan jo også lide at smide os på sofaen med et glinsende magasin i hænderne – mærke de blanke sider mellem fingerspidserne og duften af tryksværte. Dét får man jo ikke online. Man får heller ikke de lange artikler eller de pompøse editorials. Så ja. Sikke en skam. Det er virkelig synd, at Egmont har været så dårlige til at følge mediebilledet og den digitale udvikling. Særlig kudos skal gå til Julie for at have skrevet de absolut sjoveste artikler på de danske magasinhylder (… jeg ryster stadig på hovedet af det med ‘bjørnetjeneste’ fra det her nummer!), til Line for at være den eneste moderedaktør, der inviterede indenfor i det personlige modeunivers (jeg har sagt det før; gi’ nu moden ansigt. Jeg gider ikke se ENDNU en PR-chicks klædeskab.. derimod var jeg stor fan af Line’s månedlige dobbeltside med nye køb, inspirationskilder, anbefalinger etc) og til Louise for at være chefredaktøren, der igennem alle årene har sikret rød tråd og et genkendeligt fingeraftryk… Hm… The end of an era; det er næsten ikke til at forstå det.

 Kommentarer (49)
 • Okay, det gik lige op for mig hvor teenaget, det jeg lige skrev lød …

  Det jeg mener er, at jeg er virkelig ked af det, for jeg havde simpelthen glædet mig SÅ meget til den praktikplads! Som I siger, så er SIRENE så fuld af sjæl, og man kan mærke pigerne bag bladet – de er næsten som ens veninder …
  Øv altså! Jeg magter næsten ikke de andre blade – ikke for at sige noget ondt om dem, men SIRENE var bare det perfekte blad imo …

  :'(

 • Ej, hvor ærgeligt! Elsker Sirenes mode – men synes heldigvis at Bazar har oppet sig det sidste års tid. Så må jeg jo nøjes med at købe det fremover…

 • Jeg tænkte også bare what, da jeg hørte det. Jeg har læst Sirene i mange år og vil give jer andre og Acie ret. Sirene er helt unikt fordi, man kan mærke de mennesker der står bag. Fed billig mode, gode artikler som jeg gider læse og også kan grine af og masser af guides. Jeg tror jeg kan nævne alle dem der har været med til at lave bladet de sidste fem år fordi, de altid har været så personlige og for ex. valgt fine ting i ‘sirene elsker’, som jeg så ofte er blevet inspireret af. Men også fordi de har givet så meget af sig selv i artiklerne.
  Jeg føler næsten jeg kender dem og at de er mine veninder alle sammen og det er altså sjældent jeg har det sådan med blade. Virkelig trist. Bare de kunne lave et nyt blad.

 • Fuck man! Hvor er det bare sindssygt nedern. Har læst det blad fast i 3-4 år eller så noget. Det er det eneste blad, jeg nogensinde har været fast læser af. ØØØØØØØØØØVVVVVVVVVVVVVVVV

 • Det er bare SÅ træls! begyndte at læse det sidste sommer og har hodt af det lige siden :s især pga. den dejlige pris 😉

 • ØVØVØV, jeg sad her forleden og ville købe et abonnement, men kunne ikke finde det, nu ved jeg hvorfor! Det var det eneste blad jeg købte fast hver måned. Som du siger, vil det efterlade et hul, som jeg ikke ser nogle andre blade udfylde (sorry, men synes virkelig ikke om stilen i Bazar og Woman).

 • Øv!
  Det er mit ynglings blad, jeg håber godt nok at de lige at de overvejer om de vil lukke det ( især efter det her indlæg)
  Øv igen…
  🙁

 • Åh nej!!! Jeg har været stor Sirene-fan i mange år og var især vild med Line Marias sjove test og måde at skrive på, så da hun ikke var der længere var jeg virkelig ked af det. men det her er værre! Hvorfor har de ikke sagt noget? Er det ikke at holde os trofaste læsere for nar? Øv!

 • Nej, nej, nej, nej, nej! Det er bare ikke i orden. /: Da jeg købte det første gang for tre år siden var det bare kærlighed ved første side, og har hver gang glædet mig til den torsdag hvor det næste kom. Jeg har prøvet at købe Woman, Bazar og Cosmopolitan dengang det var i Danmark, men de havde bare ikke den samme perfekte blanding af budgetvenlig mode, humor og gode, velskrevne artikler. Jeg har altid synes at Sirene havde mere personlighed – man kunne mærke hvilke skønne damer der stod bag, og det synes jeg bare ikke jeg kan hos de andre.
  Tror ikke jeg vil begynde at købe nogle af de andre magasiner der findes, for de siger mig bare slet ikke ligeså meget som vores elskede Sirene.
  Og ja.. Det er virkelig the end of an era. :'(

 • AC – hvor er du altså sød! 😉 Jeg er også top-trist over, at SIRENE lukker. Så faktisk lige i dag, at der var en sød læser, der havde lavet en FB-gruppe til bevarelse for SIRENE, men jeg er desværre ret overbevist om, at løbet ER kørt. Trist, trist. Men tak for den søde omtale – og glæder mig til at læse dine råd til Stockholm, har ikke fået set det endnu. Kram

 • Sirene var faktisk det første magasin jeg begyndte at læse, og det eneste jeg er blevet ved med at vende tilbage til… trist

 • Er jeg den eneste der troede (og stadigvæk tror) at Sirene er et magasin til tweens og unge teenagere? Hvis Sirene er så godt som flere af jer siger kan jeg godt forstå at det bliver lukket for det budskab har de ikke kommunikeret godtnok ud. Og halleluja ja jeg er også træt af at se diverse pr tøser og butiksejeres sko- og tøjskab. Så hellere en omgang socials!

 • @Sibilla:
  Jeg har også selv abb. og har lige talt med kundeservice. Man får et brev tilsendt, men man kan vælge et af deres andre blade i stedet for.

 • Hov, det sidste blad må jeg da lige få fat i. Jeg må indrømme at Sirenes kvaliteter er gået lidt hen over hovedet på mig, jeg husker den kun for en del år tilbage som mere teen magasin, og der er noget der tyder på det i dag kunne være lige noget for mig. hmm, damn jeg først opdager det nu. For ja, det er stadig hyggeligt at koble helt af uden comp og tlf, med bare et glitrende blad i hånden.

  Har netop opsagt mit medlemsskab på Eurowoman,der var gået lidt for meget drømmeland og business as usual i den. Og så er jeg virkelig ik vild med de seneste forsider, don’t get them. Ikke at det var afgørende for mit valg.

  Er lidt i vildrede med hvad jeg nu skal vælge af blad, har forsøgt mig med et abo på Vogue USA, men vil gerne supplere med et dansk el svensk blad med nordisk inspiration:-) Nogle gode forslag?

 • Jeg er er chokeret.. Nyheden om Sirene’s nedlæggelse er en katastrofe. Hvorfor skal vi nøjes med modeblade fyldt med tynde piger, artikler med slankekurer og ulykkeligskæbner?? LAD OS BEVARE SIRENE. Et magasin fyldt med power, mode man har råd til og inspiration til et liv fyldt med power og gå-på-mod!

  Søg efter “Bevar modemagasinet SIRENE” på facebook – støt en god sag.

  MELD JER IND I FACEBOOK-GRUPPEN!!!

 • Æv æv æv – Sirene var det eneste magasin jeg holdt, NETOP fordi det indeholdt humor og samtidig mode på et SU-budget.
  Tommelfingeren bliver vendt ned herfra . så skal jeg nu vælge mellem snobbede costume, eurowoman der er til de lidt ældre, åndede woman der skriver de samme artikler hver måned og bazar som er verdens dårligste skrevne blad uden rigtigt indhold.

  og jeg har abonnement. øv altså.

 • Personligt har jeg aldrig brudt mig om Sirene, jeg gætter på jeg ikke ligger i deres målgruppe, men kan da godt se at det er ærgeligt for de læsere der er glade for bladet at det lukker og slukker.
  Mht. til kommentarerne om at det ikke ville undre om Egmont snart går konkurs og at de ikke formår at følge med den digitale udvikling, der tror jeg nu netop det er det modsatte der er tilfældet. Egmont klarer sig godt (https://www.egmont.dk/presse/nyheder/nyt-i-egmont/egmont-oger-driftsresultat-og-runder-en-milliard/) fordi de formår at skære ikke rentabel virksomhed fra og fokusere på de områder der ser vækst. Mht. til ikke at kunne følge med den digitale udvikling har jeg en bror der er meget glad for at han kan læse Euroman på sin Ipad og en niece der elsker sine HC. Andersen historier også på ipad’en? Det er så vidt jeg ved begge Egmont produkter?

 • Jeg kan også godt lide Sirene, men jeg synes at det sidste års tid har været MEGET tamt i indholdet, det er virkelig skrantet på den kant. Det er lidt for hurtigt læst.

  Men det er trist at flere og flere magasiner forsvinder 🙁 der er altså ikke noget som at sidde med et blad og hygge sig!

 • Sirene var også et af mine ynglingsblade..Elsker deres layout og det lidt mere personlige der er i. Et blad man kun kan blive glad af at læse!
  Ævbæv!

 • Hm, øv, det er da trist. Jeg læser ikke selv Sirene fast, men synes det er et godt blad, og det er da altid ærgeligt, når noget lukker.
  Jeg skal helt klart købe det sidste issue 🙂

 • Øv øv! Faktisk er Sirene det eneste blad, jeg har holdt ved efter jeg har opdaget jer bloggere! Det er på en eller anden måde meget mere nærværende end alle de andre modemagasiner. Måske netop fordi det ikke rigtigt er et modemagasin, men alt muligt andet også.
  Faktisk synes jeg at Sirene gennem årene har udviklet sig fra at være et meget typisk teen-magasin til at kunne læses af os i den “lidt ældre” gruppe (jeg er 28). Det vil virkelig blive savnet…

 • Det ville ikke undre mig, om Egmont snart gik konkurs 🙂 Hvis man læser Anders And-blade (indrømmet, det gør jeg), så opdager man, at de genbruger 70% af deres historier.. Det står vist skidt til. Ærgeligt, at det skal gå udover et så godt blad som Sirene.

 • NOOOOOO!!!! kan man ikk starte en underskriftindsamling, for at få Egmont til at skife mening!?!?!?! Jeg ELSKER Sirene…hva skal jeg så læse? Der er jo ingen af de andre blade på hylderne, der (for mit vedkommende) kan måle sig med Sirene! Kan ikk sige det nok…ØV ØV ØV!!

 • Ej nej nej, det var da virkelig trist 🙁
  Det synes jeg da lige, at de skal overveje en ekstra gang.

  Hm, og jeg har fået 8 (eller 10) mdr. Sirene-abonnement i gave, det må jeg da lige høre dem om.

 • Øv bøv! Jeg har ellers været trofast Sirene-læser i flere år, og nu er det så slut. Der har ligesom aldrig rigtig været andre blade der kunne give mig det samme…

 • Acie jeg ved ikke om du ved det her (eller om du overhovedet får tid til at se min kommentar) men ved du om man får penge tilbage hvis man har abonnement for jeg har næsten lige startet mit, så det er virkelig trist, Sirene var mit yndlings magasin!

 • Øv, hvor er det bare nedtur. Det var klart mit favorit magasin på markedet….
  Gad vide hvad mit abb. nu ender ud i? Eurowoman…

 • Eeeeeeeeeej, er desuden helt enig med mona. Jeg vil gerne se på noget, som jeg faktisk har råd til at købe 🙂

 • Øvv, det er godt nok ærgerligt:( Har virkelig holdt meget af Sirene… Netop fordi de har humor og man kan relatere til de forskellige artikler. Håber virkelig de genovervejer!

 • Jeg er uenig, Lotte 🙂 Selvom jeg godt kan se hvad du mener, så har Sirene altid været et skridt eller 5, foran Bazar. Sirene, Costume og Boligmagasinet har været faste månedsmagasiner herhjemme, så jeg synes det er rigtig trist. Og jeg kommer ikke til at købe Bazar af den grund.

 • Øv nu også det blad? 🙁 Jeg er også ked af Sirene forsvinder. Det var det sidste blad jeg var rigtig glad for. Det bedste blad for mig var Cosmopolitan og det lukkede jo også for et par år tilbage. Og så fortsatte jeg med Sirene fordi at det gang på gang overraskede mig og der blev ved med at være sider at vende, der hvor andre blade de stoppede. Blev endda ringet op i dag og tilbudt at få nogen dameblade for en favorable pris. Men valgte et bil blad til min kæreste i stedet. Åh det var virkelig en trist nyhed 🙁 Så er det for alvor kun bloggene der er værd at sætte næsen i. Godt vi har dig så og alle de andre piger 😀 Nå /stop på romanen. Håber også som dig at de relancerer en dag 😀

 • ØV!
  Sirene er efterhånden det eneste modeblad jeg køber. Jeg kan godt lide den lette tone og fokus på det økonomiskt lad-sig-gørelige tøj. Jeg er ikke så meget til *drømme drømme hvis bare jeg havde en million*-blade – sorry to say.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top