Du læser nu
Bagedag

Bagedag

Bagedag

Bagedag

Bagedag

… Jeg laver virkelig meget mad for tiden. Eller. Ikke mere end jeg plejer. Jeg bager derimod VIRKELIG meget mere end jeg plejer. Bage-besat, er jeg næsten. Og da jeg vågnede imorges med ondt i både halsen og selvmedlidenheden, kunne jeg ikke komme om noget andet jeg havde mere lyst til, end at ligge på sofaen og spise hjemmebagte bløde boller. I ved, dem der smager af barndom. Og smør, naturligvis. Så boller it was! Opskriften er tyvstjålet fra Anne’s mormor, og den er virkelig god!

100 g smør
2 dl mælk
2 tsk sukker
2 tsk salt
2 æggeblommer
50g gær
450-500 g hvedel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk, sukker, salt og æggeblommer. Blødgør gæren i blandingen og tilsæt til slut mel – der skal så meget i, at den hverken er for tør eller for fedtet… Ælt dejen godt og del den så i 16 dele. Hver del rulles til en lille bolle (.. jeg har altid lavet små ‘dej-pakker’, fordi jeg godt kan lide den jævne overflade) og bollerne stilles lunt og mørkt til hævning i 45minutter. Inden de kommes i ovnen kan man lige pensle dem med lidt af the leftover æggehvider. De skal bages i 8-10minutter ved 225g varmluft. Min gasovn er ikke fantastisk god til det der med gylden overflade, men måske I har mere held med det end mig derude:)

 

(og jeg ved det godt – jeg er bagud med opskrifter på båden whoopies, olivenbrød og en masse andre ting.. det kommer, det kommer…. I promise!)

 Kommentarer (5)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top