Du læser nu
DRIVING MISS DAISY

DRIVING MISS DAISY

OK… Det lader til at hele blogland har været ude og køre i Fiat. Undertegnede inklusive. Når man får sådan nogle tilbud overvejer man jo altid lige om man kan risikere at stå i netop denne situation, men lige med Fiat regnede jeg egentlig med, at risikoen var slim to none. Jeg tog fejl. For hvorfor ville modebloggerne gide dét?! Men måske er det slet ikke så underligt egentlig – jeg har en forestilling om at, jer der læser med, minder meget om mig. On average ihvertfald. At I, gennemsnitligt, kunne være en kopi af mig selv. Og det samme gælder for de blogs jeg selv læser. At de langt hen ad vejen nok minder om mig. Måske ikke på alle punkter, men jeg kan da se mig selv. Og jeg er sidst i 20erne (føj!), har købt en ejerlejlighed og har et ganske udemærket job i det private erhvervsliv – bom. Nogen der kan kende sig selv? For så kan I også se hvad der mangler ik?! En bil! Hjul der kan fragte mig frem og tilbage mellem førnævnte ejerlejlighed og ganske udemærkede job. Hjul der kan fragte mig i SuperBest, IKEA og nordpå til min familie.

Projektet har været igang i noget tid. Jeg har overvejet, undersøgt og læst op. Hvad med forsikring, finansiering og benzinforbrug?! Puha.. Den del af et bilkøb kan næsten tage pusten fra mig, før jeg overhovedet kommer bag rattet. Så derfor var det helt befriende, at blive bedt om bare at køre en tur. Kør. Blev der sagt. Så det gjorde jeg. Jeg regner, med at jeg skal have en mini-bil. Fiat500C hører så absolut til denne kategori. Og den er lækker indvendigt. Det ér altså en bil, hvor der bliver gjort noget ud af udseendet. Nuvel. Min bil behøver måske ikke lige være guldfarvet, men det indvendige var der ikke noget galt med. Tilgengæld savnede jeg lidt under kølerhjelmen (men altså – det kommer også fra hende, der kørte en V8er i da jeg boede i LA) – men det er jo bare et spørgsmål om at vælge den rigtige motor til ens behov. Og det sejeste? Kalechen.. Det var mega sjovt, at hive taget af og bare drøne afsted – på en hammer varm majdag i København. Vind i håret, musik på anlægget og speederen i bund. Helt helt ok. Og så for 2000kr om måneden via deres leasingordning. Pretty doable, tænker jeg. Men men – der skal nok lige liiiidt mere research til, før jeg disponerer (bare rolig, far).

Hey. Og funfact. Den nye reklamefilm er (bla) optaget dér i Italien hvor jeg skal på sommerferie. Jeg får optur hver gang jeg ser den – det ser da bare åndssvagt rart ud! Så den får I også lige her.

{Sponsoreret indlæg}

 Kommentarer (0)
 • Jeg købte sidste år en Fiat 500 med Twinair motor, den er noget HELT andet end den almindelige med de 69 heste. Den har i hvert fald en hel del mere power og kører som en drøm, og så er lyden bare fantastisk 🙂

 • Jo, vi ligner vist lidt hinanden. 😉

  Jeg er 27 år, lejelejlighed, fast job godt nok i det offentlige, og har lige købt den nye Seat Mii. 🙂

 • Det er sjovt du siger det med, at vi ligner dem vi følger på mange punkter. Tror det er så rigtigt! Jeg er godt nok først i tyverne, stadig under uddannelse og bor i lejelejlighed. Men hvad jeg drømmer om? Et godt job, at bo i noget, som er mit eget og selvfølgelig en bil! Og helst indenfor en overskuelig fremtid.
  Og din far ikk, han har ret. En ældre bil (over 2 år) bliver nemt en dyr fornøjelse hvis man er uheldig!

  Fiat har vist ramt ret meget plet med deres kampagne.

 • OK – det er ret god info… Synes bare ofte at leasing bedst kan betale sig med de store biler, men som du selv er inde på, så har det også værdi, at man ikke skal gå og bekymre sig hele tiden.

 • Jeg ser lige du spørger til leasing ovenover. Jeg leasede den Fiat jeg havde, men har købt min nuværende bil. Var meget glad for at lease og har faktisk fortrudt jeg ikke gjorde det igen. Jeg synes nemlig det gav færre bekymringer at lease, og hvis man godt kan lide helt nye biler (det kan jeg), så har man jo mulighed for det hvert tredje år, hvor jeg nu nok er nødt til at beholde min længere for ikke at tabe for mange penge, og så begynder bekymringer omkring reparationer, service osv. at komme, når bilen bliver ældre. Og da en bil som udgangspunkt altid vil være en dårlig investering, så synes jeg leasing er en god løsning. Jeg passede godt på min Fiat og kom ikke af med penge, da jeg afleverede den efter de tre år (det var jeg lidt nervøs for), men de var meget rimelige, da den blev gennemgået.

 • Nej vi undlod leasing netop PGA barn plus hunde. Vi vidste ikke hvordan standen af bilen ville være når vi skulle aflevere og den er fin i størrelsen. Stor nok til os, men ikke helt mini og nem at parkere i Kbh. Så nu beholder vi den og køber en større nr 2 når behovet er der.

 • Det er også mange ting I skal have plads til i bilen… Overvejer også om en minibil alligevel er en for kortsigtet investering. Alle de beslutninger!

 • Vi har en Hyundai i20 – den passer lige til 2 m høj mand, 2,5 årig dreng, 2 cairn terrier og så mig. Og så kan vi stadig have klapvognen i bagagerummet. Rent økonomisk (benzin forbrug, forsikring og reparationsmæssigt (vi er en veterinær og en Cand.Merc.’er så vores mekaniker skills er minimale) kunne det bedst betale sig).
  Den er klart en af de mere lækre billige biler (for det er jo en “billig bil” – den er bare mere lækker end eks Chevrolet efter min mening).

 • Jeg er 27, har ejerlejlighed og udemærket privat job, haha 🙂 Købte i påsken 2013 en lille “brugt” Fiat500, og jeg knus-elsker den. Den fungerer perfekt. Den er kun 2 år gammel og har ikke kørt ret meget. I stedet for 1 – 1 1/2 time hver vej til og fra job, kan det nu klares på max. 30 min hver vej. Det er udelukkende derfor, jeg har købt den. Kan varmt anbefales 🙂

 • Jeg købte ny bil for et halvt år siden (en smuk Alfa Romeo Mito), men før den havde jeg i 3 år en Fiat 500 og nøj hvor var jeg glad for den, så den kan kun anbefales! Men du har helt ret, motoren er sløv, men deres nye Twin Air motor er en del sjovere, går ud fra det ikke er en sådan du har prøvet? Hvis ikke, så tag hen og prøv den. Men jeg knuselsker også min Alfa, den er så sej! 😀

 • Nårh ja – og mht det der med en lille bil ville jeg aldrig få foldet min kæreste ind i en Fiat – han er 2 m høj. Så vi har en “stor lille bil”…

 • Hæ – biler er nemlig en dyr fornøjelse. Jeg har haft et par stykker (3 stk faktisk) af ældre dato. Den ene ældre end mig selv. Og nu en spritny. Jeg har aldrig ejet en Fiat og vil heller ikke. (Fordi det siger MIN far at jeg skal lade være med ;o). Men fin og smart det er den. Og hvis du ender med sådan en, så matcher du alle kvinderne heroppe nordpå – det er da lidt en dame-bil (synes jeg). Men det er måske dét image de vil væk fra, ved at få alle jer unge, kvindelige bloggere til at ræse lidt rundt i den?
  //B
  PS: lækkert sted du skal på ferie – jeg holder mig stadig til Sydsjælland…

 • Den er nu også en lille rap sag!
  Det der med at kunne se sig selv i andre blogger – jeg fylder 30 til vinter, har en ejerbolig, godt arbejde i det private og ja bom så mangler jeg lige en lille bil!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top