Du læser nu
OPSKRIFT // SLIDERS & BRIOCHE BURGERBOLLER

OPSKRIFT // SLIDERS & BRIOCHE BURGERBOLLER

Haps… Det er efterhånden længe siden jeg har delt en opskrift, men her kommer altså én på en personlig favorit – “sliders”, som jo egentlig bare er en fancy måde at sige ‘mini-burgere’ på. Ikke destomindre er de lækre – både at se på og at spise. Og selvom de selvfølgelig ikke er specielt sommer-agtige, så er burgere jo oplagte på grillen. Også i mini-format. Forestiller mig også, at de er et hit, hvis man spiser med børn, som ellers kan have lidt svært ved at håndtere en fullsize burger. Må teste på Pix ved lejlighed – han stiller nok gladeligt op som forsøgskanin 😉 I næste weekend skal der fejres fødselsdag, og i den anledning skal der laves en mængde forskellige appetizers. Sliders bliver én af dem, og de små boller bagte jeg altså her i weekenden.

Jeg har tidligere advokeret for at verdens bedste burgerboller er af brioche-slagsen. Som ex-LA’er har jeg været forbi en burger eller to – og fred være med den klassiske københavnske café-burgerbolle, men en ægte burgerbolle skal være blød, sød og luftig. Og her er briochen altså det rigtige valg.

Opskriften udspringer fra denne på almindelige brioche-burgerboller, men er modificeret lidt 🙂

Ingredienser (ca. 25 færdige mini-boller)

3 1/2 dl lunken mælk
2 tsk tørgær
1 1/2 tsk sukker
2 tsk salt
8 1/2 dl mel ? gerne økologisk
2 æg + 1 til pensling.
1 1/2 dl smør, blødt, og skåret i 6 tern.

Rør mælk, gær og sukker sammen i en skål og lad stå ca. 10 min. eller indtil det skummer op. Tilsæt salt og herefter mel, lidt efter lidt. Brug en røremaskine eller med en håndmixer med dejkrog (jeg bruger sidstnævnte) ved middel hastighed, indtil det akkurat er samlet. Tilsæte æggene ét af gangen og lad dem blive helt indkorporeret i dejen før det næste tilsættes. Tilsæt herefter smør-ternene ét af gangen – igen skal de indkorporeres helt før næste tern tilføjes. Lad håndmixer/røremaskine køre i 2-3 minutter. Hvis dejen forekommer en smule for klistret, tilsættes mere mel, en spsk af gangen, indtil dejen samler sig og slipper skålen. Fortsæt med at køre dejen indtil den er elastisk og glat ? ca. 5-8 min.

Dæk så skålen med film og lad burgerbolledejen hæve til dobbelt størrelse ? ca. 2 timer ved stuetemperatur, eller 8 timer på køl. Vend dejen ud på et let melet bord. Herefter formes bollerne – til sliders skal de være ca. 4cm i diameter og kugleformede. Placér dem på en badeplade med bagepapir og dæk med film. Lad igen burgerbollerne hæve til ca. dobbelt størrelse ca. 1 time.

Når bollerne har hævet pensles de med et pisket æg – drys herefter med sesam-frø. Herefter indsættes de i en forvarmet ovn (200 grader) og bages i ca. 12-13 minutter. Bagetiden afhænger meget af størrelsen og kan derfor variere – hold derfor godt øje med dem. De skal være let gyldne og lyde hult, når man banker dem i bunden 🙂

 

 Kommentarer (0)
 • I know, I know.. Jeg kiggede også fødselaren dybt i øjnene i sidste weekend og bedyrede at NU skulle der altså lige tages nogle beslutninger. Og mja – glæd dig ej for meget. Pt er nogen ved at købe 250 sorte, røde og hvide balloner. Jeg ser panisk til, mens min lejlighed langsomt forvandles til et kryds mellem forsiden af et White Stripes-album og en børnefødselsdag på speed. Oh dear lord.

 • Sejt – så ved vi da hvor det er. Det har været lidt sparsomt med oplysninger om sted og det forlød det var på Frb, men ingen adresse. Ser frem til at se din bolig live. Og måske skulle vi så alligevel lade bilen stå så jeg også kan få lov at drikke…
  //B

 • Neeeeej, hold da op! Det er bare super hyggeligt – så skal du hjem til mig, for det er dér vi fejrer the big 3.0 😉 Der er købt ca. en milliard flasker bobler og fødselaren glæder sig som et lille barn. So do I 🙂 Ih, hvor hyggeligt!

 • Åhh Acie jeg vil ikke være så stalker agtig. Men vedkommende du var i Sthlm med er på min Fb fordi det er en af min kærestes studiekammerater. Og h*n har inviteret til fest i weekenden. Og så følger jeg dig på instagram også…

 • Iøvrigt bør vi, i så fald, måske lige koordinere outfits. Jeg synes at huske noget med matchende garderober, pony sko, stribede sweaters, neon espadriller etc 😉

 • Det er de også – hvilket er træller, når man (som jeg) er allergisk for hvede.. En allergi jeg fra tid til anden blot beslutter at ignorere.

 • Øj, de ser gode ud – det ligner en opskrift, jeg må prøve!
  Jeg er helt enig i din betragtning af burgerboller – de skal faktisk næsten ikke gøre væsen af sig, men smelte sammen med ost, bøf og den sprøde salat i en perfekt sødme. Mums! 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top