Du læser nu
TRADITION // KOM DU IND?

TRADITION // KOM DU IND?

Jep. Det er den dag idag. Og nu er det jo blevet en tradition – at I på denne dag deler små glædes-danse i mit kommentarspor, måske støder på en ny studiekammerat og reflekterer lidt over, det eventyr I skal igang med. For det er så mega sjovt og hyggeligt at læse – min egen studiehistorie har jeg fotalt her, og den kan I jo læse ved lejlighed. Men det vigtigste spørgsmål idag må helt sikkert være: kom I ind, og hvad skal I læse?! Fortæl, fortæl!

 Kommentarer (0)
 • Jeg skal læse et semester på Karolinska Institutet i Stockholm! Jeg glæder mig virkelig meget til at flytte derop, men jeg mangler så meget din bo-i-Stockholm-guide!! 😉

 • Hvor er det fantastisk at læse, hvilke uddannelser folk er kommet ind på og mærke hvor glade de er, men også utroligt fint, hvor søde alle er til at give trøstende ord til dem, som ikke kom ind 🙂
  Jeg er selv kommet ind på en kandidatuddannelse, som jeg gerne har villet læse i nogle år efterhånden. Jeg blev egentlig uddannet sygeplejerske for snart syv år siden, og fik derefter to børn. Jeg troede aldrig jeg ville få råd til at læse igen. Heldigvis har jeg en fantastisk mand, som har bakket mig op i min drøm, og vi blev enige om, at jeg skulle søge uddannelsen (Digital Design og Kommunikation). Hvis jeg blev optaget, måtte vi tage den derfra. Og i juni fik jeg så at vide, at jeg var optaget 😀 Det er den bedste beslutning jeg har taget, og jeg glæder mig til at komme i gang.

 • Hvor heldigt!!! Det er det jeg drømmer om – starter på alm. gymnasium næste mandag, så der er et par år endnu, men må jeg hører hvad er tricks’ne? 🙂
  Katrine

 • Av.. Tak for råddet! Havde godt hørt en lille fugl synge om, at det ikke er helt gratis…..
  Men mine bekymringer går nu mere på, hvorvidt jeg kan følge med!

 • Er kommet ind på Statskundskab på Aarhus Universitet, og er så lykkelig! Har danset rundt lige siden jeg fik svar. Har læst på Journalisthøjskolen, men det var ikke ment to be.
  Det er mig og AU til gengæld, kan jeg mærke <3

 • Jaaaa! Jeg er kommet ind på psykologi i Odense og kunne ikke være mere lykkelig!
  Havde på ingen måder snittet, så jeg har været gennem 2 optagelsesrunder og havde egentligt afskrevet det.. Men nu er jeg fandeme én af de 20 (ud af mere end 500), der er kommet ind via kvote 2 😀

 • Jeg er kommet ind på Kunstakademiets Arkitektskole i København!! Jeg blev optaget igennem optagelsesprøven, uden at have taget et forberedende kursus eller et højskoleophold, så jeg er ovenud lykkelig og glædeligt overrasket!

 • Jeg er kommet ind på International Virksomhedskommunikation i Engelsk og Tysk på Aarhus Universitet! Det var min 2. Prioritet, men min første prioritet var den samme, bare med engelsk og kommunikation istedet for engelsk og tysk, så jeg er rigtig glad, og klar på det nye kapitel af mit liv, som Aarhus vil bringe mig 🙂

 • Jeg er kommet ind på min drømmeuddannelse, nemlig journalistuddannelsen ved Syddansk Universitet! Aaah, er ellevild! Flytter til Odense fra en landsby i Nordsjælland, så det hele er meget nyt og MEGET spændende!

 • Jaaaa! Jeg skal læse humanistisk-teknologisk med journalistik på RUC! Jeg havde også fødselsdag igår, så dagen kunne ikke være meget bedre!

 • Glæd dig! Jeg blev optaget på jura KU sidste år. Et godt råd: spar sammen til bøger. Der venter dig en udgift på ca. 3600 kr. det første semester..

 • Jeg er kommet ind på sundhed og ernæring – og jeg er bare SÅ glad!
  Og især taknemmelig for min vejleder på efterskolen, der mente jeg var en gymnasie-pige fremfør sosu!

 • Jeg skal starte med at læse Medicin på Aarhus Universitet til februar – det bliver for fedt! Havde dog gået og håbet på, der skulle blive studieplads til mig i Aalborg, men sådan blev det ikke, og jeg har besluttet mig for ikke at kunne få armene ned over at være kommet ind i Aarhus 😉

 • Er kommet ind på sygeplejersken i Odense til september. Har hørt at rigtig rigtig mange har søgt netop det i år, så havde egentlig afskrevet det mere eller mindre. Men Jeg kom ind! Glæder mig så meget 🙂

 • Jeg kom ind på mit drømmestudie….dog tilbage i 2006;-) Jeg har været udannet socialpædagog i 3 år nu. For en måned siden flyttede jeg til Norge og i morgen kl. 8.30 starter et nyt og forhåbentligt godt arbejdskapitel for mig!

  Anyway…jeg ville egentlig bare sige, at jeg også elsker dette tilbagevendende indlæg! Så fedt at man kan bruge de sociale medier til at dele glæder og sorger og måske give et godt råd her og der:-)

 • Tillykke med det:-) Jeg blev uddannet ergoterapeut i 2006 (ja, så gammel er jeg så;-)) og jeg har været så glad for mit valg. Det er en uddannelse, hvor man kan gå mange veje. Jeg underviser nu på en erhvervsskole efter at have været trænende terapeut i 6 år. Rigtig god læselyst og fornøjelse:-)

 • Jeg skal i gang med modul 11 på ergoterapeut uddannelsen – og jeg er SÅ mega glad for det. Ikke mindst fordi jeg kan se frem til et modul 13 i Tanzania, hvor jeg skal være på et center med handicappede børn! Hvilket jeg glæder mig ubeskriveligt meget til 🙂 Jeg startede også i februar måned, hvilket heller ikke var med i min plan. Gik arbejdsløs i 3 måneder før jeg fandt et arbejde, som jeg heldigvis har som studiejob i dag også!

  Held & lykke med det! Håber du bliver ligeså glad for det som jeg er 🙂

 • Ja, jeg er kommet ind! Fik det godt nok at vide for en måned siden ca., men jeg havde egentlig aldrig troet, jeg skulle “læse noget” man skulle søge ind på og sådan. Men nu skal jeg læse til Designteknolog – Purchasing Management på TEKO i Herning 🙂
  Efter at have arbejdet i tre år og derefter have taget en kontoruddannelse på to år med 6 ugers skole i alt, så bliver det noget anderledes, at skulle til at være studerende (og være på su!). Jeg glæder mig, men det er samtidig også ret skræmmende! Klarer jeg det mon?! Det bliver i hvert fald spændende 🙂

 • Jeg synes de er så hyggelige disse indlæg og jeg har altid synes det var rigtig spændende at læse hvad folk var kommet ind på 🙂
  I år er det så min tur og jeg er kommet ind på min første prioritet, international business and politics, hvilket jeg er VIRKELIG lykkelig for. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet jeg ville komme ind. Mit snit er 6,7 og på kvote 1 er snittet 11,3. Jeg søgte kun fordi jeg ville være irriteret på mig selv hvis jeg ikke bare prøvede.
  Jeg er SÅ glad for at jeg søgte ind på mit drømmestudie, selvom jeg på ingenmåde havde karakterne til det 😀

 • Jeg skal læse Religionsvidenskab på AU! Jeg er glad og tilfreds, selvom det egentlig ikke var min 1. prioritet (det var Antropologi, men gennemsnittet endte på 10,4, og så kunne jeg alligevel ikke helt følge med). Er SÅ spændt på at starte et nyt sted og møde nye mennesker 😀

 • Åh Acie, jeg elsker det her indlæg!
  Har læst det de sidste par år, mens jeg har været nysgerrig over, hvad fremtiden mon ville bringe for mig (dengang gik jeg stadig i gym) 🙂

  Jeg er kommet ind på Journalisthøjskolen i Aarhus, og jeg er så pissehamrende lykkelig. Det var første gang, jeg søgte, så havde lidt forventet/frygtet, at jeg skulle søge igen og igen, som man hører mange andre gør, før de kommer ind..

  God sommer til dig :))

 • Signe – har du set at der er ledige pladser til ernæring og sundhed som e-læring i Sorø? Det kunne måske være en mulighed 🙂 Held & lykke!

 • Jeg skal læse til jordemoder. Jeg er fra Roskilde, og er kommet ind på standby plads i Esbjerg – det er lidt af en forandring. Men jeg tager det med oprejst pande. Det bliver en spændende udfordring:-) Jeg er piv lykkelig, for det var kvote to, og mit snit er langt fra de 11,1, som det er i år. De har valgt mig, fordi jeg er mig! Det giver jeg mig selv et klap på skulderen for.

 • Du skal glæde dig til 5 skønne år med en masse søde medstuderende og spænde (og hårde) fag. Jeg er selv lige blevet kandidat her i april, og det er helt mærkeligt at jeg selv fik brevet om optagelse på sociologi i 2006 – tiden går stærkt!

 • Jeg er blevet optaget på sociologi på KU. jeg var 99,9 procent sikker på at komme ind, så spændingen starter først nu, hvor jeg skal flytte og møde nye mennesker!

 • Jeg ved det, men problemet er bare at mit snit er noget nær ubrugeligt, fordi jeg dumpede historie i gymnasiet (det er 7.0) plus at det kræver matematik A, og jeg kunne kun med nød og næppe klare C i gymnasiet. Men tak for det alligevel, det er sødt af dig at skrive. 🙂
  Og tillykke med studiepladsen!

 • Og jeg sender også lige en trøstekrammer på vejen! Det må ikke være sjovt ikke at være optaget. Jeg sidder i stedet med en lidt ligegyldig følelse fordi jeg ikke HAR noget drømmestudie, så aner ikke hvad jeg egentlig vil. Så jeg er sådan lidt bob bob over at være kommet ind på noget og har ikke sommerfugle i maven over det. Det er sgu svært det med fremtiden :/

 • Jeg kom ind på drømmeuddanelsen fysioterapeut og så endda i Odense præcis som jeg ønskede! ! Godt nok kan jeg først starte til februar, men det er nok fint når det kun er en måned siden jeg fik huen på. Hoppede og dansede rundt i morges da mailen kom – til stor underholdning for mine naboer…. ups 😉

 • Jeg vil også bare lige sige, at der er ledige pladser på fødevarer og ernæring på KU. Godt nok er det en bachelor, men det lyder altså også vildt spændende! Og der kan man vælge en “ernæring og sundhed” linje, hvor du så fx kan komme til at læse human ernæring som kandidat efterfølgende 🙂

  Selv er jeg blevet optaget på agrobiologi på AU og det var mit førstevalg, så selvom der er ledige pladser er jeg fint tilfreds 🙂 Det skal også meget gerne ende ud med en fødevarevidenskabskandidat på enten KU eller AU 🙂

 • Slidt kliché eller ej, så tror jeg alligevel (heldigvis?) at du har fat i noget. I dag er jeg ked af det og giver mig selv lov til at være det, men jeg kæmper hellere videre og tager nogle flere mavepustere end at sætte mig ned og give op. Det er bare underligt at være 24 og stadig ikke føle, at man er kommet rigtigt i gang med livet.

  Tak for ordene og stort kram tilbage! 🙂

 • .. Jeg ved godt, at det er en slidt kliché, men jeg tror virkelig på, at ‘everything happens for a reason’.. Og måske kan du ikke se lige hvad grunden er nu, men med lidt held vil du med tiden kunne se tilbage på dine kampe og forstå hvorfor livet gik som det gjorde!

  Stort kram og held&lykke

 • Jeg kom ikke ind på drømmestudiet Ernæring og sundhed, og har tudet hele morgenen, så jeg nu ligner en figur fra Monsters Inc. Jeg prøvede også sidste år uden held, så det slog mig meget ud. Men der er ledige pladser på Procesteknolog, så den har jeg lige prøvet at søge… det lugter lidt af det samme, men så alligevel slet ikke. Jeg vil bare så gerne videre med mit liv. Har haft nogle svære år, hvor jeg mistede min lillebror til kræft og hele mit liv blev vendt på hovedet, så jeg har kæmpet og kæmpet for at komme videre – derfor var det en kæmpe mavepuster at få endnu et afslag og vide, at jeg først kan forsøge igen til næste år. Livet bliver ved med at behandle mig hårdere end jeg kunne ønske mig, men jeg er fast besluttet på at få det bedste ud af det alligevel!

 • Jeg starter på medievidenskab på Syddansk Universitet, som også var min første prioritet 😀

 • Enig! Jeg var også STOR fan af Karen Klitgaard 🙂 Jeg havde hende til receptionsanalyse.
  Af andre undervisere kan jeg anbefale Stine Liv Johansen – især hvis du er interesseret i nye (sociale, digitale) medier.

  Held og lykke med stuidet – jeg afleverer mit speciale i medievidenskab om en lille måneds tid.

 • Lige om lidt påbegynder jeg 3 hårde men helt sikkert også hårde år på det almene gymnasium i Middelfart, det skal nok blive fedt 😉

 • Jeg skal starte på marketing and management communication, som var min første prioritet, på Århus Uni, og flytter derop fra sønderjylland på tirsdag. Er så mega spændt og mega glad!

 • What! Verdens sejeste kvinde. Awesome efternavn (gæt, hvad jeg hedder…) og om Beverly Hills? Hendes lykke må være gjort.

 • Jeg er blevet optaget på Informationsvidenskab og kulturformidling på Det Informationsvidenskabelige Akademi – Københavns Universitet i Aalborg. Alle er godt nok blevet optaget, og der er stadig ledige pladser. Men det er altså virkelig fedt at sidde med brevet i hånden alligevel. Jeg glæder mig i hvert fald virkelig meget til at starte! 🙂

 • Jeg elsker denne her tid på året, nøjagtig ligesom den en måned tidligere, hvor alle får deres hue og smiler og fester i en uge. Det er bare så livsbekræftende og dejligt at høre hvor lykkelige folk er, når de bliver optaget på drømmestudiet og det ukendte og spændende ligger forude. <3

  Selv starter jeg på andet semester af min egen drømmeuddannelse, så der var ingen panik eller nerver her. Men jeg elsker stadig mit studie, efter et godt første semester, og ser frem til flere udfordringer og spændende timer det næste halve år som markedsføringsøkonom. 🙂

 • Uh, der har jeg gået – du bliver SÅ glad for det 🙂 Sørg for at tage så mange fag med Karen Klitgaard, som muligt, hun er alt for sej. Man kan ikke have andet end respekt for en kvinde, der skrev PhD om Beverly HIlls.

 • Åh ja – så fin en tradition. Jeg nyder at læse om alle de glade nye studerende, der får deres ønskedrømme opfyldt. Det minder mig om min egen optagelse på litteraturvidenskab på tre år siden. Nu er jeg blevet optaget på kandidaten – men det er jo næppe så dramatisk :p

 • Jeg kom ind på Humanistisk Informatik på Aalborg Universitet København 🙂 Det bliver så spændende at flytte langt væk hjemmefra og starte et helt nyt sted, med tanken om at den viden jeg får, måske er viden jeg skal bruge resten af mit liv..

 • Medievidenskab på Aarhus Universitet!!! Min førsteprioritet, og jeg er rigtig glad. I går flyttede jeg hjemmefra og på kollegie i Aarhus og skal begynde på nyt job på mandag, så det er meget nyt på en gang. Men jeg glæder mig!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top