Du læser nu
BARNDOMSMINDER, SOLSKIN OG STORE IS

BARNDOMSMINDER, SOLSKIN OG STORE IS

Indtil den sommer hvor jeg fyldte 6 år, tilbragte jeg alle mine ferier i sommerhus. Eller. Måske ikke alle. Men mange. Mine forældre havde sommerhus i Blokhus – første klitrække til Vesterhavet, kokostæppe, køjesenge, stribet porcelæn og et lime-grønt badeværelse. Det var vist ret hipt, da de byggede det i 70erne.

Jeg kan stadig huske hvordan sandkornene altid fandt vej til hele huset, den salte duft af hav og hvordan min far altid jagtede hugorme i det høje græs… Somrene var uendelige (på den gode måde), der var altid høje snegle og “københavner-birkes” til morgenmad (.. det minde er helt sikkert forvrænget, men jeg holder krampagtigt fast i det) og gang i grillen. Friskfangede rødspætter og min solbrændte mor med tørklæder i håret.

Jo. Min barndom er præget af helt igennem lykkelige sommerhusminder. Og jeg kan huske hvor ulykkelig jeg var, da mine forældre besluttede at sælge, fordi deres børn nu var store nok til at komme med ud på eventyr i den store verden. Den efterfølgende sommer tog vi til USA, som blandt andet bød på mit første møde med Los Angeles. Eventyrlysten har jeg altså heller ikke fra fremmede.

Men sommerhuslivet vil for altid have en helt idylliseret plads i mit hjerte, og for mig er der stadig noget helt særligt ved at være i sommerhus. Det var også derfor, at det var sådan jeg allermest ønskede mig at tilbringe min fødselsdag. I sommerhus. Og ovenfor ser I hvorfor. Lange aftener på terassen med rødvin i glasset og hjemmelavet bearnaise på tallerkenen. Fjordrejer, store is og kølende dyp i bølgerne. Gåture på havnen og doven feriestemning i små pittoreske sommerhusbyer. Sand mellem tæerne og Gin&Tonics i en lind strøm. Blafrende flag, uglet saltvandshår og aflsappet tøj. Jo. Nok kan jeg lide at rejse på eventyr. Men jeg kan virkelig også godt lide at tage i sommerhus.

 Kommentarer (14)
 • Sikke nogle fine billeder – rent nostalgi!

  Jeg er også en eventyrer af hjerte, og elsker at rejse til nye spændende steder – men da jeg første gang var med min mands familie i sommerhus på den vildeste del af Vesterhavskysten, fik storbypigen alligevel en uendelig lyst til for evigt at stå med håret i blæsten og vandre i klitterne til evig tid… 🙂
  Spille brætspil og grille og læse bøger i knagende kurvestole og slet ikke vide hvad dag det er… Se, dét er rigtig ferie!

 • Helt sikkert også billeder fra mine barndomsminder. Med en mormor der bor i Karrebæksminde, store is fra Enø bageri og røget fisk bliver det ikke hyggeligere!

 • Så sidder man her i Aarhus, der er blevet ens nye hjem over det sidste år, og savner pludseligt sin hjemstavn lidt. Vist godt at jeg skal en uge til Næstved i morgen 🙂 Karrebæksminde er dejlig.

 • De billeder er så spot-on på mine barndomsminder.
  Mine forældre har haft sommerhus på Enø siden 1980… Nu har de bygget helårshus på grunden….

  Mindes at jeg kedede min bagdel i laser uden mine venner i sommerhuset. Alle andre skulle rejse. Vi skulle til Enø. Min far er selvstændig og de kunne ikke lige rejse.

  Billedet er helt vendt nu. Jeg elsker at komme tilbage til Enø og snuse mig igennem det landskab som jeg kender ud og ind.

 • Åh,du rammer SÅ meget plet med den beskrivelse der! Og nej, den er slet ikke forvrænget det mindste! Jeg har også tilbragt mange af mine barndomssomre og ferier generelt i mine forældres sommerhus i Blokhus, og GUDSKELOV for at de aldrig har ville sælge! Sommerhuset er stadig lig med absolut lykke, og jeg lærer faktisk at sætte endnu mere pris på det som det suppleres af alverdens udlandsrejser! Jeg selv, mine forældre og resten af familien glæder os til evigt gode minder i fremtiden og allerede nu slås vi om arveretten i søskendeflokken! Jeg håber inderligt for dig, at du får genoplivet dine dejlige minder ved Vesterhavet og husker på hvor godt det gjorde! – Måske du kan tilbyde dine efterkommere samme lykkelige minder i fremtiden! 😛

 • Nu har jeg lyst til at gå i barndom i vores sommerhus, som mine forældre heldigvis har beholdt. Gad vide, om Djurs Sommerland stadig har åbent? 😀

 • Øj, det ser jo virkelig fantastisk ud! Og skønt vejr! Der er heller ikke noget som sommer i Danmark – specielt når vejret er godt 😉 Selv har jeg hver sommer været rundt på diverse campingpladser i Danmark med min familie – først da jeg gik i 1.g fløj vi på ferie sammen til udlandet.

 • Det kan jeg godt forstå, Acie. Jeg har siden jeg flyttede til Kbh (før det havde jeg jo vesterhavet og kysten der rigtig tæt på) virkelig ofte kørt op nordpå ud til sommerhusområderne for at gå ture, spise nede ved havnen, gået ved vandet og spist is i rigelige mængder. Og jeg elsker det! Der er en helt særlig stemning over det – faktisk uanset vejret – ok måske lige vinteren er lidt øv, men ellers er det skønt.

 • Sikke et fantastisk indlæg med skønne billeder og dejlig tekst <3
  Og så ser du jo skøn ud i din stribede sommer-suit 🙂

  xxx S.

 • Åh, det er jo min hjemby! Og ja, Karrebæksminde er (i følge MOI) den bedste strandby i heeeeele Danmark <3

 • Sikke man ka sidde her midt i kaotisk elevplads-søgning og regn der pisker på vinduerne og få ustyrligt lyst til rejemadder og G&T 🙂

 • Det ser også helt fantastisk dejligt ud 🙂 Og især når man læser det på en regnvejrsdag som i dag, hvor man næsten allerede har glemt, at det faktisk var sommer og sol for ikke så længe siden.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top