Du læser nu
FLASHBACK-FERIE & REJSETIPS TIL ROM

FLASHBACK-FERIE & REJSETIPS TIL ROM

FLASHBACK-FERIE & REJSETIPS TIL ROM

FLASHBACK-FERIE & REJSETIPS TIL ROM

FLASHBACK-FERIE & REJSETIPS TIL ROM
For et år siden så min 6. september sådan her ud…. Dagen i dag kan ikke helt leve op til samme lækre lysfald, moules eller feriefeel. Men men – min ferie nærmer sig med hastige skridt og jeg er begyndt at tælle minutterne. Inden da er der dog adskillige deadlines der skal nås, kufferter der skal pakkes og mails der skal skrives. Og nu vi er ved det – vi har lejet en lejlighed via AirBnB mens vi er i Rom (den her, for nu at være præcis). Er der nogen, der har gode tips, restauranter eller lignende jeg bare MÅ besøge i området? Nu var i så behjælpelige med tips til Amalfi-området, så byd endelig ind, hvis I også kender til gode tips i Rom:)

 Kommentarer (15)
 • Var I Rom i starten af 2012 på studietur i 2.g og hold op, hvor er det en lækker by.
  Hvis I skal ind i Vatikanmuseet og se det Sixtinske Kapel osv. så kom TIDLIGT! Jeg mener, at vi var der ved 10-tiden, og vi stod i kø i over to timer, og det er VARMT og HÅRDT at stå op i så lang tid. Hvis I alligevel beslutter jeg for at lægge vejen forbi Den Spanske Trappe, så giv jeg selv tid til at gå helt op. Udsigten over de mange mennesker er helt vild. 🙂

  Rigtig god tur!

 • Besøg bydelen Transvestere! Fantastisk, overset bydel som jeg kan bruge flere timer på at vandre rundt i og sidde på små caféer og kigge små, fine butikker 🙂

 • Halløjs,

  Rom lyder skønt, det skal nok bliver super 🙂
  Jeg arbejder som Community Manager for Yelp København (Det er en stor online byguide fra USA – måske du kender den fra din tid i USA?) Anyways, du er altid meget velkommen til at skrive til min kollega Valeria – hun er ROM ekspert! Hendes mail er: valeriai@yelp.it – ellers så browse lidt på https://www.yelp.it/ 🙂

  Rigtig god tur,
  KH
  Emilie

 • Når du står med front mod parthenon så gå til højre om langs med og lige ved siden af en fin lille papirsbutik ligger den skønneste isbutik i hele byen! Og hvis du søger på dante institutet så ligger der den skønneste mozerella bar lige ved!!! Bedste frokost ever! Ellers så gå efter de steder hvor italienerne står i kø for at spise;)

 • Åh, jeg vil også til Rom! Jeg kan helt sikkert anbefale den lille bog “Spis med Anders Grøndahl i Rom”, den brugte vi, da vi var af sted, og jeg tror aldrig, vi har spist så godt på en ferie. Han kommer også med små historier om stederne/ejerne og anbefalinger på menuen. God tur 🙂

 • Er akkurat kommet hjem derfra, så der er klart gode og friske tips 😀

  Trastevere er det hyggeligste og bedste kvarter til frokost, middag og drinks.. Gå på opdagelse i gaderne derovre, der er såå mange hyggelige steder!
  Isen fra Grom (https://www.grom.it/mobile/eng/index.php) blev virkelig vores favorit. De ligger flere steder i byen og bruger de bedste og reneste råvarer.. MUMS! (Uhhh deres yoghurtis 🙂 )
  ParmAromA (Via Del Pozzo Delle Cornacchie 36, 00186 Rom, Italien) her spiser man dejlig, simpel italiensk mad til gode penge, her kommer italienerne selv og servicen er god.

  Hvis i vil se Colosseum, så gå til indgangen ved Foro Romano,der er ingen kø til billetkøb.
  Køen til St.Peterskirken ser lang ud, men da der i Italien er gratis adgang til kirker, går det altså ret tjept.
  Det sixtinske kapel skulle være fantastisk, vi nåede det bare ikke 🙁

  CityMaps2Go er en helt genial App til at finde rundt, den fungere uden net og de første 2 kort man henter er gratis. Man kan stå med den i hånden og se hvor man er, og det er meget nemt at finde ud af i hvilken retning man vender 😀

  Det er vist nok nu 😉

 • Café Grecco i Via Condotti lige ved Den Spanske Trappe (som i øvrigt også er enormt pæn). En kunstnercafé fra 1800-tallet, hvor bl.a. HC Andersen havde adresse, når han besøgte Rom. Caféen er fyldt med billeder og breve lavet af alle de store romantiske kunstnere – Byron, Goethe, Oehlenschlager, Ingemann, Ibsen, Mark Twain… Det er virkelig en oplevelse at drikke en kop kaffe der! 🙂

 • Hmm har desværre aldrig selv været i Rom, selvom det helt sikkert står højt på min liste, men jeg kender da til en anden blogger som har været afsted og har lavet nogle fine indlæg med sine billeder og anbefalinger dertil, som du måske kunne tjekke ud. Håber at du kan bruge det og får en fantastisk tid i Italy 😉

  https://parisinfourmonths.com/2013/07/24/roman-holiday-part-i/
  https://parisinfourmonths.com/2013/08/05/roman-holiday-part-iii/

  Mvh. Anna-Sophie

 • Nøj, hvor ser den lejlighed skøn ud! Jeg har aldrig været i Rom, men jeg vil da afsted nu 🙂 Og så er der bare ikke noget hyggeligere end at bo i lejligheder via AirBnb – har virkelig haft de bedste oplevelser derigennem 🙂

 • Tag en tur ned og se Pompeji, der er så fantastisk smukt og historien bag Pompeji er ligeledes fascinerende. 🙂

 • Uh Rom er en dejlig by. Boede der et halvt år i forbindelse med udveksling.
  Samlede følgende fif sammen i forbindelse med turen 🙂

  Restauranter

  “Armando al Pantheon”, ved siden af Pantheon. Bedste lammekød
  “Lucefero”, via del Pellegrino 53 (campo de fiori) – friskskåret Parma og lækker rødvin
  “La pollarola”, piazza pollarola 24-25
  “Da Enzo”, via ostiense 36- lækker mad og gode råvare

  Apperitivo – drink og mad for billige penge

  “Freni e frizzioni”, via dei politeama 4-6- virkelig lækker mad. Stedet åbner kl 19, men man skal komme tidligt da det bugner af mennesker.

  Se Aventiner Højen (ved cirkus maximus). Nyd udsigten og slap af i den tilhørende appelsinlund.

  Håber du kan bruge det og rigtig rigtig god tur! Bare det var mig.

  -Laura

 • Det lyder skønt med ferie snart! Og nogle dejlige billeder fra sidste år 😀 håber du får en dejlig tur og følger lige lidt med i kommentarer og suger gode tips til mig 😉
  Glade hilsener fra fattig-bloggeren

 • Min kærestes familie er fra Rom og jeg har derfor besøgt byen et utal af gange efterhånden.
  2 musts er:
  Du SKAL (helst flere gange) tage til isbutikken Giolitti som ligger lige i nærheden. Det er en af Roms ældste isbutikker og de har så mange forskellige slags at du ikke drømmer om det! Deres hjemmelavede granite (en slags snow cones) kan også virkelig virkelig anbefales 😀
  Og ikke så langt der fra ligger også, efter min mening, Roms bedste pizzeria, nemlig Baffetto!!! Der er næsten altid kø udenfor, men det plejer at gå ret hurtigt.
  Nyd Rom, der er klart dejligst på denne tid af året 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top