Du læser nu
GUIDE // 6 TIPS TIL DINE ANGORA-SWEATERS

GUIDE // 6 TIPS TIL DINE ANGORA-SWEATERS

GUIDE // 6 TIPS TIL DINE ANGORA-SWEATERS

Det her indlæg er egentlig en re-run, for jeg skrev det allerede sidste efterår, men det virker stadig relevant og en opfrisker på angora kan man vel altid bruge (…. eller.. nå.. I får den alligevel;) ) – jeg så ihvertfald at Emily var i behov for lidt anogra-ekspertviden – nu får hun mine bud istedet;)

Her er den altså. Angora-samlingen. Jeg synes godt nok, at angora er everywhere i år – det er den eneste front jeg nogensinde har følt mig ahead-of-the-crowds på, og mærker nu bagsiden af medaljen; det massive pres min rygrad sættes under, når hele retail-land forvandles til et fnuldrende blødt angorahelvede. Nuvel. Jeg føler mig nu alligevel godt dækket ind – every color of the rainbow. Næsten ihvertfald:) Og som ihærdig angorasamler tænkte jeg, at det måske var en idé at dele mine bedste angora-tips:

Anogra fælder – love it or leave it! Det er umuligt, at finde angora, der ikke fælder – it’s a part of the charm;) Når det er sagt, så kan de fælde i højere eller lavere grad. Billig angora fælder (kun baseret på egen erfaring) ofte mere end dyr angora, men for både dyr og billig gælder det, at fældningen ofte aftager betragteligt efter nogle vaske.
I fryseren? Rygtet vil, at fibrene ændrer sig, hvis man fryser sin sweater og den derved skulle fælde mindre. Jeg har prøvet (flere gange) og har absolut ikke haft held med projektet.. I say: waste of time!
Vask af angora – jeg maskinvasker alle mine angorasweaters på uld/silke-programmet med det her vaskemiddel – der findes en milliard forskellige fabrikater og varianter derude, og mit valg er altså faldet på dette. Mine sweaters har iøvrigt fået både 30 og 40 grader og har klaret det helt fint.
Våd hud – angora er et naturmateriale, og kan altså godt lugte lidt mistænkeligt, når det bliver vådt. Det går over, når sweateren tørrer igen.
Hot stuff – anogra er 7 gange så varmt som almindeligt uld, så lad være med at tage det på on hot summer days. I speak from experience. Egentlig burde angora være forbeholdt minusgrader, men altsåå… let’s be realistic here.
Cute up – på job bliver jeg beskyldt for at fælde som en meget stor kat, når jeg har anogra på. Jeg har prøvet at forklare, at angora-ulden kommer fra en kanin. En meget meget sød og blød kanin!

/////

So here it is.. The angora collection. It feels like anogra is everywhere this year – it’s the only thing (ever) where I’ve felt ahead of the crowds, and now I’m feeling the immense pressure of seeing angora everywhere this year. Spoken like a true addict. Buuut – I think I’m covered with every color of the rainbow. Almost at least;) And with an extensive collection like this I thought I’d share some of my anogra tips: 1. Anogra sheds and piles – love it or leave it! It gets better after washing! 2. Some say it helps to put your garment in the freezer – I say waste of time. 3. I machine wash my anogra using a wool/silk detergent. 4. Angora can smell a little funny when wet – it’s normal! 5. anogra is 7 times warmer than regular wool so don’t wear it on a hot summer day

 Kommentarer (5)
  • Hej Acie. Jeg er en af de heldige som så småt nærmer sig specialeskrivning. Kunne det tænkes at du ville lave et indlæg omkring din proces? Emnevalg, do’s and don’ts og så videre. Bare et lille forslag herfra 🙂

  • Haha, jeg er vild med det her indlæg!

    Jeg har selv en lyserød angora-sweater, som er så så så fin! Men jeg glemmer altid, hvor meget den fælder, og det kræver lige lidt ekstra tålmodighed… (som Laura også skriver) og går slet ikke med sorte jeans.

    Fnugrullen kan lige tage det værste, synes jeg.

  • Jeg havde stor glæde at det her indlæg sidste år, og fedt at du lige kommer med en reminder! Jeg er sindssygt glad for mine angora-sweatre, men ja, det kræver måske lidt mere tålmodighed end så mange andre materialer. Tror jeg skal ha’ udvidet min samling lidt i år alligevel 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top