Du læser nu
MINE ANBEFALINGER // CPH:DOX 2014

MINE ANBEFALINGER // CPH:DOX 2014

MINE ANBEFALINGER // CPH:DOX 2014I har nok luret, at jeg er en ægte bionørd…. Ikke film-nørd, men en bionørd. Jeg elsker at gå i biografen, og gør det relativt tit. Hjemme foran fjernsynet falmer interessen – jeg har svært ved at sidde stille så længe af gangen og mister hurtigt koncentrationen til fordel for instagram, internet, vasketøj og what not… Men i biografen – dér kan man sønke ned i sædet og blive opslugt. Glemme resten af verden for bare en stund. Det er dét jeg godt kan lide. Og så popcorn, bevares;)

Genre-mæssigt kan jeg lide det hele – alt fra de lette chickflicks og velproducerede nordiske krimier til  jeg også stor dokumentar-fan… Det lyder sindssygt nørdet når man siger det på dén måde, men genren er jo heldigvis bred og efterlader rum til meget forskelligt (fx er en af de mest fascinerende dokumentarer jeg nogensinde har set, dén om “Donkey Kong”-miljøet i USA… Tænk at den slags mennesker (.. og drama) findes)… CPH:Dox er altså et hit i min bog – verdens femte største dokumentarfilmfestival lige her i København. I år indtager festivalen københavnske biografer og sale mellem den 7. og den 17. november, med over 200 dokumentarfilm fra hele verden. Derudover er der 20 koncerter under festivalen, og en masse unikke filmevents samt fede fester på københavnske klubber.

Men med mere end 200 film på programmet er der altså virkelig meget at vælge imellem – næsten grænsende til det uoverskuelige (hvis I vil prøve, vil jeg anbefale at få fat i programmet i papir-format… at forsøge på en computerskærm er doomed to fail), og derfor får I her CPH:Dox top 5:

Mademoiselle C: “A documentary focused on former Vogue Paris editor-in-chief and fashion stylist Carine Roitfeld as she moves to New York to launch her own magazine.”

Narco Cultura:To a growing number of Mexicans and Latinos in the Americas, narco traffickers have become iconic outlaws and the new models of fame and success. They represent a pathway out of the ghetto – a new form of the American Dream, fueled by the war on drugs. NARCO CULTURA looks at this explosive phenomenon from within; cycles of addiction to money, drugs and violence that are rapidly gaining strength on both sides of the US/Mexican border. “

12 O’Clock Boys: Pug, a young boy growing up on a combative West Baltimore block, finds solace in a group of illegal dirt bike riders known as The 12 O’Clock Boys.”

Google and the World Brain: The most ambitious project ever conceived on the Internet: Google’s master plan to scan every book in the world and the people trying to stop them. Google say they are building a library for mankind, but they also have other intentions.”

In Real Life: InRealLife asks what exactly is the internet and what is it doing to our children? Taking us on a journey from the bedrooms of British teenagers to the world of Silicon Valley, filmmaker Beeban Kidron suggests that rather than the promise of free and open connectivity, young people are increasingly ensnared in a commercial world. “

Det er altså en ret blandet håndfuld film, som jeg vil forsøge at nå igennem under festivalens 10 dage (det er indrømmet) lidt vel ambitiøst, hvilket heldigvis er et luksusproblem for en bionørd:) Hov – og så får I lige den officielle trailer til Mademoiselle C… Den rammer både min indre doku-nørd og mode-nørd hårdt. Jeg er sikker på, at I flere der kan relatere!

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top