Du læser nu
SINGAPORE // DAG 1

SINGAPORE // DAG 1

Netop landet i Singapore efter 12 timer i et flysæde – jeg flyver langt i sort komfort og med en hovedpude under armen (som nu ligger pakket væk i kuffertern på dette billede)..

Dumplings i vinduet på en lille lokal food shop… Sådan nogle skal jeg nok få klemt et par stykker end af mens vi er her – vores guide, får små julelys i øjnene, når han snakker om dem, og afslutter altid en dumpling-anekdote med et “… very yummy!” på syngende Singlish.

Man kan komme til toppen af Mount Faber via snørklede bjergveje eller med gondol-liften, der på 15minutter giver en noget mere scenic transit… Og når man så er på toppen kan man med fordel trille ind på toiellettet, hvor et imponerende gulv-til-loft vindue afslører en imponerende udsigt over Singapore – og iøvrigt præsterer et ligeså stort spejl, som man passende kan bruge til at nappe et selfie med en yderst pittoresk backdrop.

Gondolen med udsigt over the Great Chinese Sea i baggrunden – Singapores havn er den travleste i verden (en nylig indtaget position, til de der med undren mindes noget om fx Rotterdam…), og alle de skibe i kan se i baggrunden ligger simpelthen og venter på at havnen har tid til at tage i mod dem, aflaste deres gods og sende dem afsted igen. Det er et imponerende syn, at se de mange skibe ligge derude og vugge. Lige ude foran byen.

Et preiew på lidt Singapore skyline – den er er jeg sikker på, at jeg nok skal få foreviget mange gange i løbet af de næste par dage.

OK… Jeg lover ikke for, hvor sammenhægende dette indlæg bliver… Jeg kører i øjeblikket lidt på reserverne;) Turen til Singapore (som i øvrigt er en presse/blogger-tur arrangeret af Singapores Turistråd… Vi er 9 nordiske bloggere afsted og Danmark repræsenteres altså af undertegnede, Emily og Emilie – et sand dream team, forstår I nok). er som nævnt 12 timer lang og selvom det er en fornøjelse at flyve med Singapore Airlines (hvilken venlig service man får!), så er det stadig virkelig lang tid at sidde i en flyvemaskine. Krøllet sammen i et flysæde. Og trods ihærdige forsøg, så lykkedes det ikke at narre min krop på Singapore-tid allerede i flyet, så søvn fik jeg kun et par timer af.

Efter en lang (og relativt søvnløs flyvetur) landede vi kl 00:30 i går aftes – eller svarende til kl 06:30 Singapore-tid. Vi havde altså lige “skippet” en fuld nat, og mens I skulle til at gå i seng derhjemme, skulle vi til at starte en indholdsrig dag 10.000km væk. Fra lufthavnen gik turen direkte ud i Singapores gader på oplevelser – besøg i lokale kvarterer, historier om dumplings, imponerende vyer over Singapores skyline, et stop på et udsigtspunkt på toppen af Mount Faber,  et stop i en boghandel og meget meget mere, som mit trætte hovede ikke pt formår at sætte ord på. Det hele afsluttedes med frokost på en lokal og meget atutentisk food court, hvor vi hver blev udstyret med 5S$ (Singapore-dollar, som de hedder) og et opfordring til at gå på opadgelse og eventyr i lokal madkultur på egen hånd. For mit eget vedkommende blev resultatet et par stegte tofu-lommer fyldt med friske grøntsager som agurk og bønnespirer, samt en enkelt lille forårsrulle – lidt friture må der til, når kroppen nægtes søvn i mere end 24 timer i streg.

Og nu ligger jeg altså på vores hotel. Et hotel der fortjener sit helt eget indlæg ved lejlighed (men se lige udsigten fra mit værelse på instagram – @acieagurk). Et karbad, noget væske og en lillebitte lur (ja, det er helt forkert og en meget urutineret tilgang til bekæmpelsen af jetlag, men min krop skreg efter at få bare en enkelt time, så det fik den) har gjort mig godt, og nu vil jeg hoppe i noget tøj inden vi om en lille time fortsætter dagens program med blandt andet middag og cocktails.

 Kommentarer (8)
 • Hvor ser det fantastisk ud og håber at du får en skøn tur.

  Der er godt nok sket noget dernede, siden jeg var der i en uge tilbage i 1996.

 • Jeg er enig med Mette! Det er dejligt at se Agurken på eventyr igen 😀 Og så sidder jeg lige og sukker over billederne, mens I tage ud og oplever mere.

 • Hvor ser det bare spændende ud! Jeg savner så meget at komme ud og rejse, men med en bettemand på 14 måneder bliver jeg nok desværre nødt til at vente lidt endnu med at tage på de vilde eventyrer! Håber i får en rigtig fed tur og bliver en masse oplevelser rigere.

  Lidt misundelige hilsner Sanne

 • Elsker dit outfit!! Og din blog 😉 Er vild med at du rejser så meget. bedste blog til dato!! 🙂

 • æv hvor ville jeg gerne derned igen! snyd ikke jer selv for roti pratha (et singapore/indisk/malaysisk) brød! Gerne fra et lokalt marked. mums!

 • Orv – hvor har jeg egentlig savnet rejseindlæg på din blog, nu hvor jeg læser dette. Er glad for at se at Agurken stadig kommer på vilde eventyr 😉
  Er det business or pleasure?

  Enjoy!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top