Du læser nu
SINGAPORE // DAG 2

SINGAPORE // DAG 2

Dag 2 i Singapore og det større billede begynder langsomt at afsløre sig for hver skridt der tages – hvorfor tager man her til? Hvorfor burde man tage hertil? Et land, der er 42km på det længeste sted og 24km på det bredeste, men som alligevel er hjem for ca. ligeså mange som vi er i Danmark. Befolkningstætheden er helt skør og højhusene populære – jord er unægteligt en scarce resource, så man bygger opad. Og opad. Og har besluttet at ingen bygning må blive højere end 280 meter høj (… 28 er et lykketal, siges det, på disse kanter).

Min forhistorie med Singapore er kort. 12 timer, for nu at være præcis. For mange år siden var jeg her nemlig på en udvidet mellemlanding mellem Australien og Købehavn – var på en guidet rundtur og husker ingenting, udover “nyt”, “rent” og “varmt”… De stikord passer stadig (i højeste grad), men Singapore er også meget mere. Og meget mere end man nogensinde vil kunne nå at se på sølle 12 timer. Nu er vi på 2. dagen og er ikke hverken halvt eller helt igennem. At fable om en fantastisk kultur-historie ville være varm luft – et ungt land som dette besidder mange ting, men kulturhistorie er ikke én af dem. Det mest slående (udover den åbenlyse smukhed, som jeg håber I kan fornemme på mine billeder) er stoltheden. Stoltheden gennemsyrer alle de Singapogenser (… igen – I made that word up..) vi møder. Stoltheden over at have bygget en hel nation på noget der ligner 100 år. At have gået fra et uciviliseret stammesamfund da grundlægger Englishman Raffles satte en tradingpost op på denne strategiske location til den nydelige polerede hightec metropol Singapore er idag ..

Nå… Nu fablede jeg vist lidt. Pointen var bare, at Singapore føles lidt som en frugt man langsomt må pille lagene af, for at komme ind til kernen af:)

 

 Kommentarer (6)
 • Deres kulturarv ligger vel i den ændring de har lavet i deres samfund, meget ulig alle andre lande. Jeg syntes det er fantastisk hvordan de “bestemte” deres egen industrielle revolution, og på meget socialistisk måde skabte velstand i landet. Ha nu en virkelig lækker tur – jeg er helt misundelig på alle bar-ben billederne 🙂
  Og hvis i har tid, så smut på deres National Museum og bagefter i den park der hedder Spice Garden i Fort Canning Park. Der dufter bare så dejligt, og så kan i se om at i kan finde skiltet med opskrifter på svenske ikea Köttbullar 😉 (No shit, det har de virkelig! Singapogenserer må elske köttbullar 😀 haha)

 • Det gør mig helt varm om hjertet at se billeder fra Singapore – har en hel del familie derovre, og har boet der engang, men nu er det 8 år siden jeg sidst har set det, og jeg savner det helt forfærdeligt.

  Det fantastiske er, at selvom landet ikke har meget kulturhistorie i sig selv, så er det gennemvædet af kulturel baggrund, fra alle, der bor der. Det er noget, der især kommer til livs under de mange festivaller – mange forskellige kulturelle baggrunde er lig utroligt mange helligdage, og det betyder stort set altid festivaller, optog og farver. Bliver vidst lidt nostalgisk her, haha 😀 Håber du får oplevet en hel masse!

  (For resten hedder det Singaporeanere, hvis du nu ikke vidste det. Men selvopfundne ord er jo altid sjovere 😉 )

 • Personligt synes jeg nu ikke, at alder alene er determinerende for et lands kulturhistorie. Singapore er da fascinerende, når man betragter områdets tidligere historie under britisk kontrol men især fordi, at man efterfølgende har samlet så mange forskellige folkefærd og samtidigt har skabt en økonomisk model, som har katapulteret landet op til en status som et af verdens mest konkurrencedygtige. Det ligner ellers, at I har en skøn tur. Nyd det!

 • Men nu er ‘gammelt’ jo ikke nødvendigvis altid det, man skal bedømme et land på, vel? Nye ting og moderne arkitektur er ligeså fabelagtigt 😀

 • Det er sjovt det med kulturhistorie. Qatar, som jo også er et forholdsvist ungt land, er endda gået skridtet videre og har købt sig til en kulturarv. When money ain’t a problem, right? Og penge må man da også sige heller ikke har været issue, da det der skib skulle bygges oven på de tre skyskrabere på billede 4. Hold da fast!!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top