Du læser nu
Opskrift // Acie’s donuts

Opskrift // Acie’s donuts


Jaja – jeg bager videre;) Forleden blev det til donuts – både fordi den søde juletid snart er iver os, men også fordi Singapore (og Emily og Emilie) blev en kærkommen donut-reminder. Jeg har spist mangen en donut igennem tiden (det hører sig jo til, når man lidt er bidt af en gal amerikaner, som jeg er det), og de små runde ringe kan bringe stor glæde til mine smagsløg. Og nu tænkte jeg altså, at jeg ville give projektet et skud – og det viste sig faktisk at være langt lettere end jeg nogensinde havde forestillet mig. Sådan en opskrift er nok mest et weekend-indlæg, men nu kan nogen måske blive inspirerede i forkant – jeg er nemlig i Stockholm (yipppiie-dooodles), og har travlt med at gå i lyseblå skjorte. Y’know.

Opskrift – Acie’s donuts, ca. 10-12 stk.

– 410g mel

– 50g sukker

– 1 knivspids salt

– 25g gær

– 2 dl mælk

– 75g smeltet smør

– 1 knivspids kardemomme

– ca. 1 liter olie til stegning

Bland mel, sukker, salt, kardemomme, æg og smeltet smør i en skål. Varm mælken til den er lun og opløs gæret heri (i en anden skål). Bland herefter indholdet af de to skåle og bland godt. Jeg brugte dejkrogene på min elpisker – det er vigtigt at dejen blive blød og elasisk, og at den får nok mel til at den lige akkurat slipper skålen. Lad herefter dejen hæve i skålen i ca. 30 minutter. Når dejen har hævet rulles den ud på et melet bord i ca. 1½cms tykkelse. Nu kan donut-ringene udstikkes. Jeg brugte en Royal Copenhagen hvid riflet kontrast kop til den store ring og ”bagenden” af et stjernetyl til den lille ring. Ringene placeres på en melet bageplade og skal så hæve i ca. 1 time.

Olien varmes til ca. 190grader, men står man uden stegetermometer, er det en god regel at de skal blive gyldne ved stegning i ca 15 sekunder på hver side. Mår ringene er stegt lægges de på et stykke køkkenrulle for at suge overskydende fedtstof og når de er kølet kan de enten glaseres eller drysses med flormelis, som jeg har gjort her:) De kan godt gemmes, men er klart bedst nybagte!

 Kommentarer (12)
 • Mums har lige lavet dem! De smager helt perfekt! 🙂 Virkelig god opskrift.

  Kh Milana

  (Du har glemt at skrive hvor mange æg der skulle i, men jeg brugte et og det virkede fint :))

 • Det giver selvfølgelig meget god mening – fornuftig og sund mad i hverdagen, tilføjet med motion. Og kan sagtens forstå, at det jo ikke er spændende for os læsere, at se hvad du får til hverdag. Weekendguf og lækre opskrifter er jo alt andet end lige sjovere at læse 🙂
  Og undskyld, det var ikke meningen, at min kommentar skulle lyde sådan, at du spiser helt vildt usundt, men når jeg kigger på dine instagram billeder, så er det tit lidt “snask” såsom weinerbrød, snegle, stor brunch med pølser osv, som du spiser i weekenden.
  Jeg undrede mig bare derfor, hvordan du dog kan se så godt ud, men samtidig spise usundt. Jeg ved med mig selv, at hvis jeg bare spiser en smule usundt, så kan det ses på kroppen dagen efter.

  Må jeg spørger hvad du spiser i stedet for hvede?

 • Ej, jeg har simpelthen cravet donuts i en måned snart (ja, spørg mig ikke hvorfor jeg ikke bare har købt nogen?!), og de her hjælper bestemt ikke på min craving. Jeg må i gang i weekenden (eller bare forbi 7-Eleven, fordi deres donuts ser så fine ud. Aner ikke om de smager godt?!).

 • Jeg brugte en friture-olie jeg fandt i Netto – de har gerne den slags nu i klejne-tiden:) Men solsikkeolie eller vindruekerne-olie fungerer også!

 • Hehe.. “Alt det junk” – du lyder næsten som om du faktisk ved hvad jeg spiser, men virkeligheden er jo meget andet end det I ser her:) Det er bare så uinteressant at vise hverdagsmad i dette forum, og derfor overvægten af kager;) Så 1. Jeg spiser ret almindeligt og fornuftigt (og undgår fx hvede til hverdag, fordi jeg får ondt i maven af det, hvis jeg får det for meget) og 2. Jeg løber og sørger for at få noget motion i hverdagen… Ingen mærkeligheder dér:)

 • Jeg har længe ledt efter en opskrift der var lige til at gå til, og selvfølgelig skulle den komme fra dig 🙂 Hvilken olie bruger du til at stege dem i? Er det oliven olie eller solsikke eller ? Og ja, jeg vil da også gerne lige kende til hemmeligheden bag nydningslivet uden at tage på ligesom Christina 😉

 • Jah, gode og snasket ser de jo ud – men hvordan pokker kan du spise alt det junk, uden at tage på af det?
  I don’t get it!

 • Der var lige en genstridig internet-forbindelse, som både kappede indlægget og udgav det for tidligt. Irriterende:) Den burde være der nu.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top