Du læser nu
POSTKORT FRA SINGAPORE

POSTKORT FRA SINGAPORE

Nederdel, tee og flade sko – det blev unægteligt uniformen:) Her poser jeg i Gardens By The Bay – en relativt nybygget botanisk park, hvor planter fra hele kloden vises frem i imponerende bygningsværker.

Chili Crab som er én af de mest klassiske ting man kan spise i Singapore. Det smager fantastisk! Denne blev fortæret på resturanten Wild Rocket, hvor man finder et fusionskøkken mellem det franske/euroæiske og Singaporianske. En ret vindende fusion, kan jeg afsløre! Både stemning, betjening, mad og vin er i top.

Emily knpiser løs i Gardens By The Bay

Den vestlige indflydelse på Singapore viser sig naturligvis også i maden – på Fullerton Bay Hotel (ét af byens fineste) finder man således en roof top pool og cocktailbar, der serverer fantastiske drinks og klassisk amerikansk bar food. Vidste man ikke bedre kunne man let foranlediges til at tro at man sad i New York:)

En vindblæst agurk på 57. etage – Marina Bay Sands hotel kan være Singapores trademark number one. En kæmpe skib, der flyder på 3 separate højhuse – vi fik lov til at besøge infinity poolen på toppen samt én af suiterne, der (naturligvis) kommer med egen butler. Det er et imponerende sted og man taber pusten adskillige gange – ikke kun når man står med vind i håret højt over Singapore.

Et supertree i Gardens By The Bay – det er tanken at disse metaltræer med tiden skal dækkes af planter… Indtil videre er planterne ikke nået så langt i deres kravleprojekt, men om nogle år regner man med at de er i mål.

Singapore skyline… Den bliver ikke mindre imponerende af, at man fik set den nogle gange.

Den ene eftermiddag hoppede vi på en lille båd, som den foroven, og lod os fragte rundt mellem højhusene til søs. Jeg ved ikke hvad det er, men det er som om det ligger i den nordiske DNA, at man altså ikke får rigtigt overblik over en by, før man har haft lejlighed til at se den fra søsiden.

2. December og det er officielt blevet vinter – og ad, hvor var det modbydeligt koldt imorges; først at komme ud af dynen og så at komme ud af døren. Rimglatte veje og små dansende skyer fra mit åndedræt. Omvendt er det kun lige godt en måned siden, at jeg rendte rundt i nederdele og svedperler i tindingen i Singapore, hvor både temperatur og luftfugtighed satte alle mine anti-frizz hårprodukter på en særdeles hård prøve;) Og jeg tænker derfor, at jeg godt kan snige et lille indlæg ind på denne kolde december-dag, for der er stadig meget at vise og fortælle – jeg kan stadig falde lidt baglæns over, hvor stor en oplevelse det faktisk var. Ikke mindst nu, hvor man har haft lidt bedre tid til at fordøje alle indtrykkene.

Inden denne tur havde jeg været i Singapore en enkelt gang, men kun på en 14timer lang mellemlanding i forbindelse med en tur til Australien, som lige akkurat gav plads til en bustur og ikke meget andet. Havde det været i dag, villle jeg med vilje, have gjort mellemlandingen længere. Booket 3 dage ind (minimum) og brugt muligheden for at opleve Singepore rigtigt – spist chili crab, dykket i en roof top infinity pool, shoppet på Orchard, været et sving i den berømte natte-Zoo, oplevet diversiteten i kvartererne udenfor centrum og suget lidt historie til mig om, hvordan dette fascinerende land blev til. På en eller anden måde er Singapore sådan en lidt magisk twilight-zone mellem øst og vest:)

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top