Du læser nu
Opskrift // Lette & lækre æbleskiver

Opskrift // Lette & lækre æbleskiver

Opskrift // Lette & lækre æbleskiver Åh ja.. Første søndag i advent som ovenikøbet faldt på 1. december – selvfølgelig måtte der jules, og jeg lagde hårdt ud med at bage julens første læs æbleskiver. Jeg er blevet lidt rusten, når det kommer til at få dem fine og runde, men det plejer altid at komme lidt inde i December, når man lige har fået lavet dem et par gange. De kræver lidt håndelag, de små krabater. Den opskrift jeg følger er ganske let – og så giver den de lækreste luftige æbleskiver. Præcis som jeg kan lide dem:) Det sværeste ved æbleskiver er nok, at de kræver en æbleskivepande – de fås heldigivis i handlen, for nogle hundrede kroner. Selvom har jeg været hjemme hos mine forældre, hvor jeg helt skruppelløst har stjålet min mors gamle støbejernssag. Den kan slå en mand ihjel, hvis det en dag skulle komme så vidt;)

Opskrift – Lette og lækre æbleskiver                  

3 æg (som skal skilles i hvider og guler)
4 del kærnemælk
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
½ tsk natron
1 spsk sukker
¼ tsk groft salt
et lille drys kardemomme, hvis man er til den slags. Det er jeg 😉

Rør æggeblommer, kærnemælk, mel, natron, sukker, salt og kardemomme sammen – det kan med fordel gøres i en blender, men jeg har også bare brugt dejkrogene på mit piskeris. Det tager lidt længere, men det vigtigste er, at dejen bliver fin og glat – der skal ikke være klumper i. Lad dejen stå og hvile i 30-60 minutter.

Når dejen har hvilet piskes æggehviderne meget stive i en separat skål og vendes herefter forsigtigt i dejen. De gør dejen let og luftig. Herefter kan æbleskiverne bages i en æbleskive pande; panden skal have en lille klat smør og hullerne skal fyldes ca. 3/4 op. Når de har fået en “hård” skal (men stadig er flydende i midten), vendes de på højkant, så den flydende midte flyder ud i skålen. Her kan en sprøjtepose være til hjælp, når der skal fyldes ekstra dej i hullerne. Når de har fået “skal” hele vejen rundt gælder det om at vende dem jævnligt, så de bliver bagt jævnt.

Jeg prøvede at smide dem i køleskabet – det krympede de altså lidt sammen af, så det vil jeg ikke anbefale. De bør spises friske:) Og til at slutte med får I lige et billede, af julerierne på Kajen, hvor de undendørs lyskæder også lidt bedre kan ses.

 

 Kommentarer (9)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top