Du læser nu
3 x juleknas // Flødekarameller, chokoladekarameller og lakridskonfekt

3 x juleknas // Flødekarameller, chokoladekarameller og lakridskonfekt

 

Julefreden sænker sig langsomt over Kajen. Lys i stagerne, pyntet træ, julemusik og hygge i sofaen med hjemmegjort juleknas. Og netop sidstnævnte har jeg i år kastet mig ud i for første gang. Normalt bager jeg gerne julesmåkager (i år er det blevet til vaniljekranse), men i år følte jeg altså for at kaste mig over et nyt projekt. Jeg startede med flødekaramellerne – min første portion blev alt for blød og mislykket. Men så faldt jeg over et sukkertermometer i Søstrene Grene for næsten ingen penge, og tænkte, at det måtte være et tegn fra højere magter om, at jeg måtte igang igen, og hvilken succes! Derudover har jeg kastet mig ud i lakridskonfekt. Eller. Den slags er jo gult, lyserødt og blåt. Jeg tænker på marcipan-konfet med lakridssmag. Haps.

Opskrift – Flødekarameller & chokoladekarameller

1 dåse kondenseret mælk
150g rørsukker
120g smør
150g mørk chokolade – kun til chokoladekaramellerne

Alle ingredienser røres i en gryde og bringes i kog – den vil hurtigt blive gylden og blive mere fast i konsistensen, og det er vigtigt at røre i massen med jævne mellemrum. Jeg vil anbefale, at man bruger et sukkertermometer for at følge temperaturen – den skal lige op forbi 130grader for at de færdige karameller bliver tilpas; ikke for bløde, ikke for hårde:) Når massen har nået den rette temperatur tages den af varmen og hældes i et ildfast fad (beklædt med bagepapir), som sættes til køl i et par timer. Når pladen er kølet, kan karamellerne skæres ud.

Opskrift – Lakridskonfekt

lakridsmarcipan
kogechokolade
lakridspulver

For nogle uger siden så jeg at Odense Marcipan har lavet lakridsmarcipan og det måtte jeg prøve – man kan nok sagtens lave det selv, men for letheds skyld valgte jeg altså den færdige variant. Den skar jeg i små tern, betrak dem med chokolade og dryssede lakridspulver på toppen. Meget let, meget lækkert. Især hvis man er lidt glad i lakrids, som jeg er det:)

 Kommentarer (4)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top