Du læser nu
Opskrift // LCHF-lasagne og grønkålssalat med feta, avocado og granatæble

Opskrift // LCHF-lasagne og grønkålssalat med feta, avocado og granatæble

Opskrift // LCHF-lasagne og grønkålssalat med feta, avocado og granatæble

Som tidligere nævnt har jeg skåret hveden ud af min kost (jeg fik taget en blodprøve sidste vinter, der viste at hvede var én af årsagerne til både håndeksem og hyppig maveonde.. træls.. som man siger) nu i januar. Eller. Jeg er mere strict omkring det lige nu – typisk holder jeg mig fra hvede til hverdag, men tillader det i weekenden. Så kan jeg holde generne på et nogenlunde niveau. Anyhow. Det var ikke dét det skulle handle om. Det skulle handle om verdens mest geniale hvedefri LCHF-lasagneplader, som jeg på ingen måde vil tage credit for, og opskriften vil jeg derfor opfordre jer til at finde HER i stedet. De smager præcis som almindelige lasagneplader, har samme lidt seje konsistens og er virkelig et fantastisk alternativ, hvis man vil undgå hvede, gluten eller kulhydrater af den ene eller anden årsag.

Tilgengæld tager jeg gerne credit for salaten – det er en personlig superfavorit. Jeg elsker den. Og den bliver OFTE serveret på Kajen. Nom. Den er let, sprød, cremet, sød og syrlig på samme tid. Det eneste, der skal i er:

 • En portion grønkål (jeg plejer at købe den færdigsnittede variant i pose)
 • 3 avocadoer
 • ½ blok frisk feta
 • 1-2 granatæbler

Grønkål snittes fint (hvis det ikke allerede er snittet i posen), avocadoerne skæres i tern og det hele blandes med de saftige kerner fra granatæblet. Til sidst “krummes” fetaen ud over salaten i små rustikke stykker. En rigtig vinterfavorit:)

 Kommentarer (20)
 • Aha, det kan være det er der problemet ligger. Jeg må prøve at logge ind, og se om hjertefunktionen så virker. For det er da en genial lille teknisk fidus, som da skal bruges 🙂
  Har spist efter LCHF i 2 år nu, og det er bare en super livsstil, som passer min mave og krop perfekt. Det er hårdt i starten, men når alt er implementeret, så kører det bare derud af med opskrifterne. Men det jo altid dejligt at blive inspireret af andre der laver mad ud fra disse principper 🙂 Så bliv endelig ved med at dele dine opskrifter.. Også selvom de ikke er LCHF venlige.. Så kan man selv justere det, så det passer ind i principperne 🙂
  God søndag aften herfra.

 • Yay, den er jeg nødt til at prøve. Jeg kan tåle det hele, så jeg spiser lidt af hvert og ja måske for meget bland selv 😉 men elsker at prøve nye retter. Mums 🙂

 • Ja prøv dem lige – lige den her serverede jeg for min storebror + familie, og de har ikke hvedeproblemer, men synes alligevel at det var super lækkert! 🙂

  Og i lige måde søde Sofie!

 • Uh hvor spændende med en “full blown” LCHF’er – hvor længe har du gjort det?

  Og mht hjertefunktionen, så tror jeg, at det er fordi man skal være logget ind, for at det virker.

 • Ah. Ipad. Det lyder som om at iPaden er synderen. Jeg melder problemet til vores teknikere, som forhåbenligt kan løse det!

 • Ja, det lyder da godt nok træls. Kan du sige hvilket device/browser du sidder på? Så kan jeg sende info videre til teknikerne!

 • Jeg kastede aldrig op, men fik ondt i maven, luft i maven og til tider diarré (så deeeeeet….). Det værste gene for mig er dog håndeksemet:)

 • Jamen, jamen, jamen!! Den er jeg jo ligesom nødt til at prøve – faktisk kunne det være, at det der LCHF var noget for mig (eller at hvede bare skal ud af kosten). Jeg har max håndeksem, men det er forårsaget af et stof jeg ikke kan tåle; men mon hvede-afskaffelsen kan afhjælpe problemerne alligevel? Jeg må næsten prøve.

  Hav en dejlig søndag, du fineste agurk <3

 • nam ser lækkert ud – tusind tak for tippet med pladerne – tåler ikke selv gluten, så det skal helt sikkert prøves 🙂

 • Tillykke med dit nye blog sted.. Det er super fint, og hvor er det sejt bare at tage sådan en beslutning. Du er jo trods alt en gavet blogger, så det må være lidt nervepirrende, men dog spændende, på samme tid 🙂
  Super fedt med en LCHF opskrift her på bloggen. Jeg spiser selv efter de principper, da kulhydrater, hvede og slik ikke er noget der er et hit i min mave. Så bliv endelig ved med at poste dine opskrifter.. Det er så god inspiration 🙂
  Jeg må desværre også tilslutte mig nogle af de andre læsere mht hjerte funktionen. Det er en genial idé, men det virker ikke på IPad.
  Hav en god weekend.

 • Tillykke med dit nye blog sted.. Det er super fint, og hvor er det sejt bare at tage sådan en beslutning. Du er jo trods alt en gavet blogger, så det må være lidt nervepirrende, men dog spændende, på samme tid 🙂
  Super fedt med en LCHF opskrift her på bloggen. Jeg spiser selv efter de principper, da kulhydrater, hvede og slik ikke er noget der er et hit i min mave. Så bliv endelig ved med at poste dine opskrifter.. Det er så god inspiration 🙂
  Jeg må desværre også tilslutte mig nogle af de andre læsere mht hjerte funktionen. Det er en genial idé, men det virker ikke på IPad.
  Hav en god weekend.

 • Nej jeg er også iPad og siden fungerer heller ikke for mig- jeg kan lige skimte lidt af hvad en ovenover har skrevet….

 • Jeg er altså også nødt til at spørge ind til den allergi der. Hvilken slags maveonde havde du? Jeg kaster nemlig tit op (lækkert i know), og har ondt i maven. Er blevet testet for gluten, laktose, bakterier og diverse, men aldrig for hvedeallergi.. Og min læge kan ikke finde ud af hvad det er. Kunne jo måske være jeg var allergisk overfor hvede….. 🙂

 • Hvor blev du mon undersøgt for hvede-allergien? Lider nemlig selv af slem håndeksem og er ved at være en anelse træt af diverse hudlægebesøg og cremer!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top