Du læser nu
Opskrift // LCHF-burgerboller

Opskrift // LCHF-burgerboller

I forrige uge delte jeg en opskrift på LCHF-lasagne, som I var mange der tog godt imod. Og som tidligere nævnt, holder jeg hvedefri januar, og det kræver jo lidt nytænkning i køkkenet i ny og næ. Som madøre er det næsten sjovt, at udfordre sig selv på den måde, for man finder pludselig sig selv interesseret i nye kogebøger, nye madblogs og nye opskriftsforsøg. Det er weekend og til weekend hører næsten comfort-food. Ihvertfald til hjemmefredag på sofaen;) Og hvad er mere comfort-agtigt end burgers? Snaskede, fedtede burgers – bare fri for hvede, kulhydrater (næsten ihvertfald) og gluten, til os der nu engang ikke fungerer så godt med netop den slags (mine hænder er iøvrigt blevet bedre af hvedeudelukkelsen, men jeg er altså ikke helt eksemfri endnu).

Grundlaget for opskriften fandt jeg her, men jeg tilpassede den lidt og det blev virkelig godt – bollerne stillede enhver form for burger-craving jeg havde. Selvfølgelig er de ikke bløde og søde, som rigtige burgerboller er det. Men det var helt fantastisk at spise noget, der bare mindede om lyst brød igen. For altså – det smager jo godt, det hvide snask.. Men med disse burgerboller er trangen blevet skudt til hjørne, og det er absolut ikke sidste gang vi kommer til at lave dem:)

Opskrift // LCHF-burgerboller uden hvede, kulhydrater og gluten

 • 4 æg
 • 2 spiseskeer græsk yoghurt el. creme fraiche
 • 1 dl sesamfrø
 • 1/2 dl mandelmel (jeg maler bare en håndfuld mandler med stavblenderen)
 • 2-3 spiseskefulde loppefrøskaller el. HUSK
 • 2tsk bagepulver
 • 2tsk salt

Bland først de tørre ingredienser sammen og tilfør derefter græsk yoghurt og æg. Rør det hele sammen med en elpisker og lad dejen stå og hvile i 15 minutter, så frøene kan trække noget af væden og gøre dejen fastere. Form herefter boller af dejen (det er lettest med let våde hænder) og tryk dem lidt flade, som man ville gøre med almindelige burgerboller. Drøs med sesamfrø og bag dem i ovnen ved 200grader i ca. 15 minutter. Lad dem gerne køle lidt af inden spisning:) Og bare lige for god ordens skyld – nu så det øverste billede så ordenligt ud. Virkeligheden er, at jeg spiste 2 burgere. Og jeg gjorde det på sofaen. Under dynen. Foran fjernsynet. God weekend;)

 Kommentarer (14)
 • Mange tak for en rigtig god opskrift. Jeg har allerede lavet den flere gange. Jeg bruger en minihakker af typen der høre til mange stavblendere og den virker fantastisk. Jeg bruger bollerne som burgerboller, sandwishboller med solsikkefrø og som morgenbolle.
  Kan på det varmeste anbefale dem og nemheden ved at bruge minihakkeren er at den ikke fylder det vilde i opvaskemaskinen. ?

 • Spændende! Du skrev noget med, at denne diet måske kunne afhjælpe eksem! Se det var noget jeg kunne forstå! Jeg tænkte på, om du eventuelt kunne have lyst til at bringe et indlæg med din kost for en uges tid? Bare så man kan få en ide om hvad man kan spise til hverdag?

  Ps. Teknisk feedback: Jeg mangler en knap til opfølgning af kommentarer.

 • Tager du et olie-tilskud dagligt? Jeg har eksem, primært i hovedbunden og armene, som især er slemt her i kulden. Jeg tager dobbelt dosis fiskeolie (kan anbefale mærket Eskimo, der ikke giver fiskesmag bagefter) og det tager næsten det hele + jeg har generelt rigtigt fin hud.. Når eksemen ikke er så slem tager jeg alm. dosis + sørger for at få godt med olie i min mad. Fx på salater, i smoothies osv.

 • Kanon opskrift på en lørdag, det er bare genialt, når man står med tomme tanker i supermarkedet. Kigger på diverse blogs, ser din LCHF opskrift på burgerboller – beslutning taget 🙂
  De blev kanon gode, så tak for dejlig inspiration til lørdagsaftensmaden.

 • Mums de ser lækre ud! Bare lige en tanke ift. den der eksem…er du blevet testet for laktoseintolerens?Jeg havde nemlig en del eksem, bl.a. på hænderne og en masse mavebøvl, præcis som du har beskrevet. Jeg fik lavet en laktosebelastnings-test som var positiv, og efter jeg udelukkede al laktose fra min kost, er både eksem og mavebøvl væk.

 • Hvor lyder de bare lækre og så er de jo lige noget for en glutenallergiker som mig 🙂 Tak for opskriften Acie!!

 • Årh, de er så gode! Jeg kan anbefale at rive lidt gulerødder i eller tilføje hørfrø hvis man er til det, de bliver virkelig lækre af det. Og de kan også anvendes i stedet for tortillas til meximad – en sart glutenmave som min har sågar brugt dem til brunchbord, i tasken som snacks og som pitabrød 😀

  Super tip at dele Acie 🙂

  Anna – thewonderwomanwannabe.blogspot.com

 • Gode spørgsmål:) Der bliver til 5-6 stykker afhængig af størrelse og jeg bruger én, som jeg skærer over!

  Kh

 • God opskrift, den skal prøves 🙂 Hvor mange bliver det til? Og skærer du en bolle over eller bruger du to til en burger? 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top